Μ' αυτό το βίντεο ο Στίβεν Φράι αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο

Οι γιατροί τον συμβούλευσαν να κάνει ακτινοθεραπεία ή αφαίρεση προστάτη. Κάπως έτσι πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφαιρέσει 11 λεμφαδένες. Το ευχαριστώ στον σύντροφό του

SHARE THIS
0
SHARES

Μ' ένα βίντεο διάρκειας 13 λεπτών, ο Στίβεν Φράι αποφάσισε να κάνει μια δημόσια εξομολόγηση: 

«Τους τελευταίους 2 μήνες βρισκόμουν στη δίνη μιας μάλλον ανεπιθύμητης και απροσδόκητης περιπέτειας. Λυπάμαι που δεν ήμουν έτοιμος να μιλήσω γι’ αυτό μέχρι τώρα, αλλά είμαι εδώ για να εξηγήσω τι συμβαίνει».

Μ' αυτόν τον τρόπο, ο Βρετανός ηθοποιός, κωμικός, συγγραφέας και παρουσιαστής αποκάλυψε πως έχει καρκίνο του προστάτη.

Ολα ξεκίνησαν μετά από μια διάγνωση για γρίπη. Ο γιατρός του του έκανε ένα πλήρες τσεκ-απ για να ανακαλύψει  πως τα επίπεδα του PSA (αντιγόνο για τον προστάτη) ήταν υψηλά.

Η μαγνητική τομογραφία που έγινε αμέσως μετά χαρακτηρίστηκε από τον Στίβεν Φράι ως «ένα σφυροκόπημα επάνω σε ένα φιστίκι». Κάπως έτσι βρέθηκαν καρκινικοί ιστοί στον προστάτη του.

Οι γιατροί τον συμβούλευσαν να υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία ή σε αφαίρεση του προστάτη. Κάπως έτσι πήρε τη μεγάλη απόφαση να χειρουργηθεί για να αφαιρέσει και 11 λεμφαδένες.

Υποβλήθηκε στην επέμβαση την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, όπου αφαιρέθηκε επιτυχώς ο «επιθετικός» καρκίνος. Ολα πήγαν καλά. Ο παρουσιαστής πρόσθεσε πως έχει ανακάμψει από τότε, εξηγώντας πως η μάχη του για την υγεία του, ήταν ο λόγος που δεν έκανε δημόσιες εμφανίσεις.

 «Ο καρκίνος είναι μια λέξη που χτυπά σαν καμπανάκι στο κεφάλι σου. "Έχω καρκίνο" έλεγα διαρκώς στον εαυτό μου. Δεν πρέπει να έχει κανείς καρκίνο. Ξέρω πως είναι κλισέ αλλά δεν φαντάζεσαι ποτέ ότι θα συμβεί σε σένα, ο καρκίνος είναι κάτι που συμβαίνει σε άλλους ανθρώπους».

Και συνέχισε: «Μέχρι στιγμής, από όσο ξέρουμε, έφυγε. Υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσω κάποιου άλλου είδους καρκίνο; Προφανώς όχι. Αλλά δε θα ξέρω στα σίγουρα μέχρι να ελέγξω τα επίπεδα PSA μου. Θα πρέπει να είναι μηδενικά γιατί δεν έχω προστάτη, άλλα το συγκεκριμένο αντιγόνο πρέπει να είναι μηδέν. Αλλά αν δεν είχε αφαιρεθεί όλος ο καρκίνος, τότε μπορεί να έχει εξαπλωθεί και θα πρέπει να κάνω ακτινοθεραπεία και να ξεκινήσουν όλα από την αρχή. Αλλά προς το παρόν, είμαι καλά και χαρούμενος».

Πρόσθεσε ακόμη πως οι γιατροί πιστεύουν ότι η πρώιμη επέμβαση ου έσωσε τη ζωή και προέτρεψε τους «άνδρες μιας συγκεκριμένης ηλικίας» να ελέγξουν τα επίπεδα PSA.

Ο Στίβεν Φράι, τέλος, επαίνεσε τους γιατρούς του και ευχαρίστησε την οικογένεια, τους φίλους και τον σύζυγό του Έλιοτ Σπένσερ που ήταν «θαυμάσιοι». Όπως είπε: «Είμαι απίστευτα τυχερός που έχω γύρω μου αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους και είμαι τυχερός που έχω ανοσοποιητικό σύστημα, αυτός είναι ο πραγματικός ήρωας».

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook