X

Μενεγάκη: «Δεν θα βγάλεις τα παιδιά από το σπίτι»

Ο Γιάννης Λάτσιος φέρεται να ζητάει πλειστηριασμό του σπιτιού της οικογένειας, ώστε να πάρει τα χρήματα που διεκδικεί και η Ελένη Μενεγάκη προτείνει άλλη λύση.

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η Ελένη Μενεγάκη, που βλέπει τον Γιάννη Λάτσιο να μην πηγαίνει ούτε ένα βήμα πιο πίσω στις οικονομικές απαιτήσεις που έχει προβάλλει σχετικά με το μοίρασμα της περιουσίας. Η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στην παρουσιάστρια και τον διευθυντή Προγράμματος του ANT1 φουντώνει και σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» η Ελένη Μενεγάκη βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να χάσει το σπίτι όπου διαμένει μέχρι σήμερα με τα τρία παιδιά της.

Η νέα αγωγή που κατέθεσε ο Γιάννης Λάτσιος εναντίον της Μενεγάκη αναμένεται να εκδικαστεί σύντομα και εκείνη πρέπει να φέρει αποδείξεις ώστε να σώσει το σπίτι χιλίων τετραγωνικών μέτρων στα Μελίσσια που στέγαζε την οικογένειά τους. Το συγκεκριμένο σπίτι , σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, είναι αντικείμενο οικονομικής διεκδίκησης του πρώην συζύγου της.

Ο Λάτσιος φέρεται να ζητά πιο πολλά λεφτά απ' ό,τι θεωρεί δίκαιο η άλλη πλευρά, η δε Μενεγάκη φέρεται να έχει ήδη δώσει πολλά. Αποτέλεσμα; Να κινδυνεύει να αφήσει μαζί με τα τρία παιδιά τους το σπίτι, καθώς ο πατέρας τους ζητά επιμόνως να πουληθεί το σπίτι στα Μελίσσια προκειμένου να πάρει το μερίδιο που του αναλογεί (25%) μετά από πλειστηριασμό.

«Είναι προφανής η πρόθεσή του να μου προκαλέσει οικονομική βλάβη, χωρίς να έχει προς τούτο κανένα δικαίωμα. Οταν συμφωνήσαμε να εκδώσουμε το 2010 συναινετικό διαζύγιο δεν ήγειρε καμία αξίωση για συμβολή του σε αποκτήματα. Τότε δεν θεωρούσε ότι είχε τέτοια αξίωση! Μετά δύο χρόνια από την αμετάκλητη λύση του γάμου μας και συγκεκριμένα στις 11.2.2013 υποστήριξε ότι έχει τέτοια αξίωση», ανέφερε πριν από έναν χρόνο περίπου στην αγωγή της η Ελένη Μενεγάκη, αγωγή-απάντηση σε εκείνη που είχε προηγηθεί από την πλευρά του Λάτσιου, ο οποιός φερόταν να διεκδικεί το ποσό του 1.600.000 ευρώ υποστηρίζοντας ότι κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους η περιουσία της τηλεπαρουσιάστριας αυξήθηκε κατά 3.200.000 ευρώ χάρη στον δικό του καταλυτικό ρόλο αφού, σύμφωνα με τη δική του εκδοχή, κάλυπτε όλα τα έξοδα του σπιτιού, των παιδιών και της κατασκευής του ακινήτου στα Μελίσσια.

Τι λεέι η Ελένη Μενεγάκη για το μοίρασμα της περιουσίας με τον Γιάννη Λάτσιο

Η πλευρά της παρουσιάστριας διαρρέει ότι έχει μεγάλα παράπονα από την παρουσία του Λάτσιου δίπλα στα παιδιά του αφού, όπως ισχυρίζεται, δεν τα βλέπει καν τις ημέρες που βάσει νόμου δικαιούται, ούτε επίσης εξαντλεί το χρονικό όριο των διακοπών μαζί τους. Σύμφωνα με τη δική της εκδοχή -όπως την παρουσιάζει το Πρώτο Θέμα-, φέτος το καλοκαίρι τα παιδιά βρέθηκαν μαζί του μόλις για μία εβδομάδα σε ξενοδοχείο στο Ξυλόκαστρο, ενώ τα πρωινά την επίβλεψή τους είχε μια θεία τους.

Σχετικά με τη σχέση με τον Μάκη Παντζόπουλο, η πλευρά της Μενεγάκη προβάλλει το επιχείρημα ότι αυτή είναι με έναν μόνιμο σταθερό σύντροφο, ενώ ο πρώην σύζυγός της διασκεδάζει και συναναστρέφεται με διάφορες γυναίκες μετά από περιστασιακές γνωριμίες, αναρτώντας τις ημέρες και τα έργα του στα social media.

Οσο για τις οικονομικές τους διαφορές; Η πλευρά Μενεγάκη ισχυρίζεται ότι με τριπλάσιο εισόδημα από του Λάτσιου (εκείνος έχει 350.000 ευρώ ετήσιες αποδοχές) μεγάλο βάρος των εξόδων της κοινής τους ζωής βάραινε την ίδια, ενώ ισχυρίζεται επίσης ότι βρήκε άδεια τη θυρίδα με κοινές καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα, αναφέρει εκτός των άλλων ότι ο Λάτσιος έχει ήδη εισπράξει από την ίδια το ποσό των 350.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά επίσης τον ισχυρισμό του Λάτσιου ότι παρά τις συνεχείς του οχλήσεις δεν κατάφερε να βρει εξωδικαστική λύση στο θέμα της χρηματικής του αποζημίωσης, η πλευρά της Μενεγάκη ισχυρίζεται ότι, εκτός του ήδη δοθέντος ποσού, ο Λάτσιος ζητούσε άλλα 800.000 ευρώ προκειμένου να υποχωρήσει στο θέμα της πώλησης του σπιτιού στα Μελίσσια. Ποσό που κρίθηκε εξωφρενικό από την ίδια ενώ του αντιπρότεινε να παραιτηθεί του δικαιώματος της διατροφής των 3.000 ευρώ μηνιαίως που ο Λάτσιος δίνει για τα παιδιά τους αναλαμβάνοντας η ίδια εξ ολοκλήρου τα έξοδά τους. Προτάσεις που όπως λέει η ίδια έπεσαν στο κενό.

Στις 7 Δεκεμβρίου καλούνται και οι δυο πλευρές ενώπιον της Δικαιοσύνης ώστε να βρεθεί λύση σε όλα όσα ισχυρίζονται. Παράλληλα, έχιε γίνει πρόταση από την παρουσιάστρια να γραφτεί το σπίτι στα τρία τους παιδιά, κάτι που λέγεται ότι αρνήθηκε ο Γιάννης Λάτσιος , ζητώντας τον πλειστηριασμό, για να πάρει τα λεφτά που του αναλογούν.