Μενεγάκη-Παντζόπουλος: Έτοιμοι να υπογράψουν σύμφωνο συμβίωσης!

Η παρουσιάστρια και ο σύντροφός της προχωράνε τη σχέση τους έχοντας αποφασίσει να υπογράψουν το Σύμφωνο συμβίωσης. Τι αναφέρει για περιουσία, παιδιά και τη διατροφή σε περίπτωση χωρισμού

menegaki-pantzopoulos-etoimoi-na-upograpsoun-sumfwno-sumbiwsis
|
SHARE THIS
0
SHARES

Η σχέση της Ελένης Μενεγάκη και του Μάκη Παντζόπουλου είναι η πιο πολυσυζητημένη των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα. Η παρουσιάστρια και ο σύντροφός της ανήκουν στα πιο εμπορικά πρόσωπα των εβδομαδιαίων περιοδικών και οι τηλεοπτικές εκπομπές με gossip και celebrity θεματολογία ψάχνουν πάντα να βρίσκουν έναν τρόπο ώστε να αναφέρονται σε αυτούς. Η πορεία της σχέσης του και το αν τελικά θα οδηγήσει σε γάμο είναι το ερώτημα που ψάχνει απάντηση. Η Ελένη Μενεγάκη αναφέρεται πάντα με προσοχή σε ό,τι αφορά τη συνέχεια της ζωής της με τον σύντροφό της και όταν συναντηθεί με δημοσιογράφους και της απευθύνουν ερώτηση σχετικά με επισημοποίηση και γάμο αποφεύγει να απαντήσει ξεκάθαρα.

Φαίνεται, όμως, ότι η παρουσιάστρια και ο επιχειρηματίας αποφάσισαν να προχωρήσουν ένα βήμα και μάλιστα σημαντικό. Το εβδομαδιαίο περιοδικό Ciao δημοσιεύει αντίγραφο, όπως ισχυρίζεται, του συμφώνου συμβίωσης ανάμεσα στην Ελένη Μενεγάκη και τον Μάκη Παντζόπουλο! Το σύμφωνο φέρεται να συντάχθηκε στο γραφείο του πληρεξούσιου συμβολαιογράφου και το μόνο που απομένει είναι να μπουν οι υπογραφές.  

 

 

Όσα προβλέπει το Σύμφωνο συμβίωσης για παιδιά, περιουσία και ονόματα νόμιμων τέκνων

Ειδική αναφορά γίνεται για τον τομέα των οικονομικών του ζευγαριού: «Οι συμβαλλόμενοι διατηρούν κατά τη διάρκεια της συμβίωσης την περιουσιακή τους αυτοτέλεια, τόσο για τα ανήκοντα σήμερα σ' αυτούς περιουσιακά στοιχεία, όσο και για εκείνα τα οποία θα αποκτήσουν στο μέλλον, κατά τη διάρκεια του συμφώνου».

Οι δύο τους συμφώνησαν επίσης ότι «το παρόν σύμφωνο συμβίωσης δεν μεταβάλλει το επώνυμο των συμβαλλομένων. Ο αφενός συμβαλλόμενος δήλωσε προσέτι ότι συγκατατίθεται, ώστε η αφετέρου συμβαλλόμενη να χρησιμοποιεί στις κοινωνικές σχέσεις το επώνυμο του».


Εάν το ζευγάρι αποκτήσει παιδιά όσο ισχύει το Σύμφωνο ή εντός τριακοσίων ημερών από τη λύση ή την αναγνώριση της ακυρότητας του, όπως γράφει το κείμενο χαρακτηριστικά, θα φέρουν το επώνυμο Παντζόπουλος και η γονική μεριμνά τους θα ανήκει και στους δύο γονείς και θα ασκείται από κοινού, εφαρμοσμένων αναλόγως των σχετικών διατάξεων του Αστικού Κώδικα που αφορούν τη γονική μέριμνα τέκνων που γεννήθηκαν σε γάμο.

Σε περίπτωση χωρισμού τους το Σύμφωνο συμβίωσης «θα λυθεί με νεότερη συμφωνία των συμβαλλομένων, η οποία θα γίνει αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο ή με μονομερή συμβολαιογραφική δήλωση του ενός από αυτούς, η οποία θα ισχύσει αφότου κοινοποιηθεί στον άλλο με δικαστικό επιμελητή ή αυτοδικαίως αν συναφθεί γάμος μεταξύ των συμβαλλομένων ή μεταξύ ενός από αυτούς και τρίτου. Στις δύο πρώτες από τις παραπάνω περιπτώσεις η λύση του παρόντος συμφώνου συμβίωσης επέρχεται και θα ισχύσει από την κατάθεση του αντίστοιχου συμβολαιογραφικού εγγράφου στον ληξίαρχο, όπου έχει ,καταχωρηθεί και η σύσταση αυτού, ενώ στην τρίτη περίπτωση επέρχεται αυτοδικία».

Όσο για τη διατροφή: «Σε περίπτωση λύσεως του παρόντος συμφώνου συμβίωσης με οποιονδήποτε τρόπο, κανένας εκ των συμβαλλομένων δεν δύναται να απαιτήσει από τον άλλον διατροφή».


Το Σύμφωνο συμβίωσης της Ελένης Μενεγάκη και του Μάκη Παντζόπουλου θα έχει ισχύ από τη στιγμή που θα κατατεθεί στον Ληξίαρχο του τόπου κατοικίας των δύο συμβαλλομένων και την καταχώρηση του στο ειδικό Βιβλίο του Ληξιαρχείου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook