Μισέλ Ομπάμα: Αρωμα γυναίκας στην Κίνα

Στο Πεκίνο η Μισέλ - Συνοδεύεται από τις κόρες και τη μητέρα της - Θα συναντήσει την τραγουδίστρια και fashion icon Πρώτη Κυρία της Κίνας – Τι συνδέει τις δύο γυναίκες, εκτός από το στυλ;

|
SHARE THIS
0
SHARES

Αυτό το ταξίδι είναι γυναικεία υπόθεση. Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα έφτασε στην Κίνα στο Πεκίνο, για μια πολυαναμενόμενη επίσκεψη που θα διαρκέσει μία εβδομάδα. Σκοπός της επίσκεψης είναι η προώθηση των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, της Κίνας και των ΗΠΑ.

Η Μισέλ, η οποία έχει σπουδάσει Νομική στο Χάρβαρντ, είναι μια δυναμική γυναίκα και αποτελεί πρότυπο για πολλές γυναίκες παγκοσμίως, θα συναντήσει την Πρώτη Κυρία της Κίνας Πενγκ Λιγιουάν, η οποία είναι τραγουδίστρια και fashion icon στην πατρίδα της.

Τι συνδέει τις δύο γυναίκες;

Οι δύο Πρώτες Κυρίες δεν έχουν κοινό μόνο το στυλ τους. Και δύο ακολούθησαν την παράδοση και θυσίασαν τις καριέρες τους στο βωμό του αξιώματος του συζύγου τους. Η μία της δικηγόρου και η άλλη της τραγουδίστριας.

Βέβαια, ο ρόλος της Πρώτης Κυρίας είναι ιδιαίτερα απαιτητικός, ενώ μια από τις πιο σημαντικές αποστολές της είναι να αγγίζει «απαλά» διάφορα ευαίσθητα θέματα και να ξεφεύγει από την ασχήμια της σκληρής πολιτικής.

Το ταξίδι είναι γυναικεία υπόθεση

Η Μισέλ Ομπάμα δεν πήγε μόνη της στην Κίνα, αν και ο σύζυγός της δεν την συνοδεύει στο ταξίδι της, και μην πάει ο νους σας στο κακό. Δεν ήθελε να μείνει μόνος του στην Ουάσινγκτον. Μόλις έφυγε για την ηλιόλουστη Φλόριδα όπου θα κάνει ομιλίες. Όμως δεν άφησε τη Μισέλ να πάει μόνη της στην Κίνα. Την συνοδεύουν οι δύο κόρες της και η μητέρα της.

Το ταξίδι αυτό θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό καθώς θα επικεντρωθεί στην εκπαίδευση, αποφεύγοντας τις αναφορές σε ακανθώδη θέματα, όπως το εμπόριο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εκτός από το Πεκίνο, η Μισέλ Ομπάμα και η συνοδεία της θα επισκεφθούν την ιστορική δυτική πόλη Σιάν και τη νότια πόλη Τσενγκντού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook