Νέες αποκαλύψεις του θεατρικού παραγωγού για τον Μάρκο Σεφερλή

"Εννοείται ότι στηρίζαμε τον Μάρκο Σεφερλή. Εμείς ποτέ δεν τον κατηγορήσαμε. Αυτό το πράγμα θέλω να σταματήσει εδώ". Όλα όσα είπε ο Πάνος Κατσαρίδης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Νέες αποκαλύψεις του θεατρικού παραγωγού για τον Μάρκο Σεφερλή

Ο Πάνος Κατσαρίδης μίλησε δημόσια και εξέφρασε τη δική του άποψη για τα όσα έχουν συμβεί ανάμεσα στη θεατρική εταιρία και τον Μάρκο Σεφερλή.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των «Θεατρικών Σκηνών» μίλησε στην εκπομπή «Ευτυχείτε» και είπε:

«Παρακολούθησα τη συνέντευξη και δυστυχώς αναγκάζομαι να απαντήσω, γιατί εμένα δεν είναι η δουλειά μου να βγαίνω στα κανάλια, ούτε είμαι τηλεοπτικό πρόσωπο. Νιώθω πραγματικά την ανάγκη να το κάνω, γιατί θίγεται η εταιρία μας, θίγονται οι συνεργάτες μας. Και όπως ο κ. Σεφερλής δεν επιτρέπει -και πολύ καλά να κάνει- να θίγεται ο ίδιος, έτσι κι εμείς δεν επιτρέπουμε αυτά που ακούστηκαν εχθές το βράδυ».

«Θέλω να διευκρινίσω κάτι. Θεωρώ πάρα πολύ ανήθικη την επίθεση που έκανε ο κ. Σεφερλής σε συνεργάτη της εταιρίας μας, την κ. Κατερίνα Γκαγκάκη, η οποία είναι Σύμβουλος Επικοινωνίας της εταιρίας, όχι Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων. Γνωρίζοντας και έχοντας κάποια στοιχεία, που προκύπτουν από νομικά έγγραφα, βγήκε και εκπροσώπησε την εταιρία. Κανείς σε αυτή την ιστορία δεν μιλά προσωπικά. Εδώ εκπροσωπείται μία εταιρία και ένας πρωταγωνιστής. Ακούστηκαν κρίσεις για τους δικηγόρους μας, ότι έχουμε ένα δικηγόρο που αναφέρθηκε με το όνομά του που είναι καλός και κάποιο άλλο δικηγορικό γραφείο που είναι κακό. Αυτά είναι λίγο πρωτοφανή. Να σας πω την αλήθεια κι εγώ δεν τα έχω ξαναζήσει και προσπαθώ να τα αντιμετωπίσω».

"Ποτέ δεν κατηγορήσαμε τον Μάρκο Σεφερλή"

«Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι εμείς ποτέ δεν κατηγορήσαμε τον Μάρκο Σεφερλή ότι άφησε άνεργο κάποιον ηθοποιό. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά σαν δήλωση. Και το αρνούμαι κατηγορηματικά. Αυτό που είπαμε και το είπε και η κ. Γκαγκάκη είναι πως μια παράσταση προσωποκεντρική, με έναν πρωταγωνιστή, τον “Ψεύτη” λοιπόν, ακυρώνεται, επειδή ο πρωταγωνιστής και οι παραγωγοί δεν τα βρίσκουν. Επειδή ο πρωταγωνιστής εμφανίζει κάποιες απαιτήσεις που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, η παράσταση οδηγείται σε ακύρωση. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό το ένα από το άλλο».

Τα ποσοστά των αμοιβών του Μάρκου Σεφερλή

«Αυτό έχουμε υπογράψει, μιλάει για 5% κλιμακούμενο σε 6%. Αυτό που δεν είπε και είναι το πιο σοβαρό, αλλά και αυταπόδεικτο είναι ότι μας ζήτησε μία τεράστια προκαταβολή, που είναι πέρα από τα δεδομένα της θεατρικής αγοράς. Το ποσό που ζήτησε είναι 50 χιλιάδες ευρώ. Για να υπογράψει αυτό το συμβόλαιο ζήτησε 50 χιλιάδες ευρώ! Αισθάνομαι πολύ άσχημα που τα λέω αυτά, αλλά όταν όλα έχουν βγει στη φόρα, μέχρι και τα χαρτιά και τα πάντα, δεν έχω άλλο δρόμο. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που δεν είπε χθες. Για κάποιον που ξέρει από θέατρο, το να δώσεις 50 χιλιάδες ευρώ, 4 μήνες πριν την πρεμιέρα μιας παράστασης, σε έναν πρωταγωνιστή, καθιστά αδύνατη τη διενέργεια όλης της παράστασης. Δεν το είχαμε συμφωνήσει ποτέ, το είδαμε με έκπληξη στα διορθωμένα συμβόλαιο που ήρθαν ως απάντηση στα δικά μας».

Ντρέπονταν οι «Θεατρικές Σκηνές» για τη συνεργασία με τον Μάρκο Σεφερλή;

«Αυτό σε ανθρώπινο επίπεδο και προσωπικά με στεναχωρεί πιο πολύ από όλα. Είναι δυνατόν να κάνουμε αυτή τη συνεργασία, να στήνουμε ολόκληρη παραγωγή, να στήνουμε θιάσους, να κάνουμε audition, να πηγαίνουμε σε διαφημιστικές εταιρίες να μας κάνουν concept και να ντρεπόμαστε για τον πρωταγωνιστή; Εγώ δεν θεωρώ ότι το θέατρο έχει στεγανά. Εννοείται ότι στηρίζαμε τον Μάρκο Σεφερλή και ότι τον θέλαμε για να παίξει στην παράσταση, διαφορετικά δεν είχαμε λόγο να κάνουμε όλο αυτό. Κι αν θέλαμε να το χαλάσουμε δεν θα γινόταν με αυτό τον τρόπο και να εκτεθούμε έτσι όλοι μαζί. Είναι παράλογα πράγματα αυτά που ακούστηκαν».

Η φημολογούμενη ματαίωση των παραστάσεων της «Μαντάμ Σουσού»

«Αυτό αγγίζει τα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης. Έπεσα από τα σύννεφα που το άκουσα! Ας απολογηθώ και γι' αυτό λοιπόν... Υπήρχε μία σκέψη να πάει η “Μαντάμ Σουσού” τον χειμώνα στη Θεσσαλονίκη. Υπήρχαν συμβάσεις με τους ηθοποιούς ότι αυτό θα αποφασιστεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου που μας πέρασε και 28 Αυγούστου είπαμε ότι δεν θα το πάμε. Δεν είχα κανένα συμβόλαιο με κανένα θέατρο της Θεσσαλονίκης, δεν άφησα κανένα θέατρο άδειο. Μίλησα σήμερα με τον παραγωγό που είχα κάνει μια συζήτηση και ο άνθρωπος έμεινε εμβρόντητος. Μου λέει “Δεν ξέρω τι μου λέτε κ. Κατσαρίδη. Δεν έχω ιδέα γιατί τα λέει αυτά ο κ. Σεφερλής”. Σοβαρός επιχειρηματίας, που μια χαρά παράσταση έχει στο θέατρό του, μια συνεργασία στην οποία εγώ βοήθησα να την κάνει!».

Θα κινηθούν νομικά εναντίον του Μάρκου Σεφερλή;

«Εξακολουθώ να μη θέλω σε καμία περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο. Εγώ αυτό το πράγμα θέλω να σταματήσει εδώ. Να δει ο καθένας τι θα κάνει. Ο κ. Σεφερλής ανακοίνωσε ήδη την καινούργια του παράσταση, η οποία είναι έτοιμη και μια χαρά θα κάνει τη δουλειά του. Εμείς προσπαθούμε μέχρι και σήμερα, κάνουμε απέλπιδες προσπάθειες να βρούμε πρωταγωνιστή του θεάτρου να κάνει τον “Ψεύτη”. Δεν σας κρύβω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο. Έγιναν προτάσεις σε 6 πρωταγωνιστές του θεάτρου. Δεν μπορούμε να βρούμε λύση γιατί όλοι έχουν κάποιες δεσμεύσεις. Πραγματικά είναι άτοπο να λέγεται ότι ο κ. Κεντ ζήτησε από τον Μάρκο Σεφερλή να αρχίσουμε πρώτη Μαρτίου λόγω της επιτυχίας των “Μαγισσών της Σμύρνης”, το είπε χθες ο κ. Σεφερλής. Αυτό είναι μεγάλη ανακρίβεια. Εφόσον θα έκανε παράσταση πριν από τη δικιά μας στο θέατρο “Περοκέ”, δεν μπορούσε να κάνει πρόβες! Δεν μπορούσε να κάνει πρόβες απόγευμα και βράδυ όταν έχεις παραστάσεις έξι φορές την εβδομάδα. Ποια θα ήταν η λύση; Να το δεχθούμε και αυτό, παρά τη μεγάλη εμπορική ζημία. Αλλά ακόμα και να το δεχόμασταν, δεν προλαβαίνουμε τις πρόβες και έπρεπε να το πάμε πίσω».

Οι “Μάγισσες της Σμύρνης”

«Οι αιτίες, δηλαδή, που ακυρώθηκε η παράσταση είναι ότι ντρεπόμασταν για τον Μάρκο Σεφερλή και ότι τι άλλο; Ότι έχουμε μεγάλη επιτυχία με τις “Μάγισσες της Σμύρνης”; Είναι αυτά σοβαρά επιχειρήματα για μία εταιρία που έχει συνεργαστεί με το 80% του ελληνικού θεάτρου και τους σημαντικότερους ανθρώπους;».

ΦΩΤΟ: NDP

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΣΠΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 29 Οκτ 2020 | 15:28

Σοφία Αλιμπέρτη: Ποζάρει στον φακό του γιου της στην Πάρο

Η σπάνια φωτογραφία της Σοφίας Αλιμπέρτη στα social media του γιου της με τον Γιάννη Πάριο.

ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ΑΝΑΒΟΛΗ 29 Οκτ 2020 | 14:42

Μέγκαν Μαρκλ: Αναβάλλεται η δίκη της με τη βρετανική εφημερίδα μετά το... φάουλ

Η μήνυση της Μέγκαν Μαρκλ και η οπισθοχώρηση... Γιατί ζήτησε αναβολή στο δικαστήριο.

29 Οκτ 2020 | 13:14
29 Οκτ 2020 | 11:15

"Το Mega κάθε χρόνο διπλασίαζε την αμοιβή μας. Δεν πληρώθηκα, χρυσοπληρώθηκα"

"Διπλασίαζαν την αμοιβή μας χωρίς να το ζητήσουμε"

29 Οκτ 2020 | 11:02

Έλλη Τρίγγου: Στο Φεστιβάλ Καννών με τον πρώην της Αργύρη Πανταζάρα

Η υποψηφιότητα για Χρυσό Φοίνικα και οι χαλαρές στιγμές της Έλλης Τρίγγου και του Αργύρη Πανταζάρα στην υπέροχη γαλλική πόλη.

29 Οκτ 2020 | 10:21

Άγριες Μέλισσες – Spoiler: Η Ελένη το σκάει από την φυλακή

H Ελένη συντετριμμένη προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της μετά την αποβολή.

Η ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ 27ΧΡΟΝΗΣ 29 Οκτ 2020 | 10:02

Και πάλι single o Μπραντ Πιτ - Xώρισε την πανέμορφη 27χρονη Νικόλ

Η μπερδεμένη περίπτωση της 27χρονης πρώην με τον ανοιχτό γάμο και ο Μπραντ Πιτ που δεν θέλει πια άλλες δεσμεύσεις αφού κάηκε και τις δύο φορές...

ΣΠΥΡΟΣ ΝΤΟΥΓΙΑΣ 29 Οκτ 2020 | 09:38

Άγριες Μέλισσες -Σπύρος Ντούγιας: Ο μικρός Σέργιος έδωσε την πιο γλυκιά συνέντευξη

Ο μικρός Σέργιος από τις "Άγριες Μέλισσες" τρέλανε τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και τους τηλεθεατές.

Η ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ 29 Οκτ 2020 | 09:18

GNTM - Ηρακλής: O πατέρας που τον εγκατέλειψε και τα σ' αγαπώ που δεν είπε στη μητέρα του

Ο Ηρακλής μίλησε με δάκρυα στα μάτια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια, την εγκατάλειψη του πατέρα του και την ηρωίδα μητέρα του.

ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΗ ΜΟΔΑ 29 Οκτ 2020 | 07:12

H Πρώτη Κυρία αγαπά τα Louboutin: Έτσι στέκεται στο ύψος της η Μελάνια Τραμπ

Η Μελάνια Τραμπ ξέρει πώς να γοητεύει τα πλήθη και επιστρατεύει τα δυνατά της όπλα...

"ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΜΟΥ" 29 Οκτ 2020 | 07:11

Μαρί Σαντάλ: Η αδημοσίευτη φωτογραφία με την πιο κομψή από ποτέ πριγκίπισσα Νταϊάνα

Το εκπληκτικό total white μιλιτέρ λουκ της πριγκίπισσας Νταϊάνα στη vintage φωτογραφία που ανακάλυψε τυχαία η Μαρί Σαντάλ.

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 28 Οκτ 2020 | 20:16

Αγριες Μέλισσες: Καταιγιστικές εξελίξεις - Η Ασημίνα απατά τον Νικηφόρο

Σαρωτικές οι εξελίξεις στις Αγριες Μέλισσες - Τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ 28 Οκτ 2020 | 13:49

Ο κορονοϊός έπληξε και το Big Brother - Κοκλώνης - Καινούργιου ανακοίνωσαν κρούσματα [βίντεο]

Κρούσμα κορονοϊού υπάρχει και στο Big Brother, έκαναν γνωστό ο Νίκος Κοκλώνης και η Κατερίνα Καινούργιου σε τηλεοπτική εκπομπή.