Ο κρυφός πόλεμος του Χάρι και της Κέιτ Μίντλετον

Συναγωνίζονται και όλοι με κάθε δημοσίευση που κάνουν, κρίνουν τον καλύτερο.

o-krufos-polemos-tou-xari-kai-tis-keit-mintleton
SHARE THIS
0
SHARES

Ευγενής άμιλλα αλλά και πεδίο αντιζηλίας όπως λένε τα βρετανικά ταμπλόιντ είναι η ευγενής τέχνη της φωτογραφίας για τις πριγκιπικές πολυσυζητημένες οικογένειες του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Ο Χάρι κάνει φωτογραφίες της φύσης και η Κέιτ Μίντλετον πορτραίτα. Ποιος είναι πιο δημοφιλής και ποιος φωτογραφίζει καλύτερα; Κάποιοι υποστηρίζουν πως ο Χάρι προσπαθεί σκληρά ενώ τα πορτραίτα των παιδιών της Κέιτ είναι αληθινή τέχνη. Έτσι στους λογαριασμούς τους στο Ίνσταγκραμ δημοσιεύουν συχνά δικές τους φωτογραφίες.

Από τις πιο δημοφιλείς των τελευταίων ήμερών ήταν αυτή με τον ρινόκερο του Χάρι που έκανε το γύρο του κόσμου, η οποία συναγωνίστηκε το πορτραίτο του Λούις του τρίτου παιδιού του `Ουίλιαμ και της Κέιτ. 

Πρίγκιπας Λουις και ρινόκερος
Πρίγκιπας Λουις και ρινόκερος

Στην περίπτωση του Χάρι, ο πρίγκιπας όπως υποστηρίζει ο Γκάρντιαν μιμείται τον καλλιτέχνη Sebastião Salgado, ο οποίος ταξιδεύει στον πλανήτη για να φωτογραφίσει την απειλούμενη φύση. «Ο Χάρι δεν είναι  ο Σαλγκάδο. Δεν ξοδεύει τη ζωή του αναζητώντας εικόνες, αλλά «πέφτει επάνω τους» ως τμήμα του βασιλικού τρόπου ζωής του. Για τις ευκαιρίες ενός προνομιούχου ταξιδιώτη» γράφει η εφημερίδα.

Στον αντίποδα, η Κέιτ τραβάει πορτραίτα, απλά, όπως κάθε γονιός. Δεν είναι τεχνικά άριστα αλλά επικοινωνεί το συναίσθημα. Η Κέιτ είναι μια εξαιρετική φωτογράφος πορτραίτου που μπορεί να απομονώσει το θέμα της για να το δούμε τόσο καθαρά όσο και η ίδια.

Ο ρινόκερος του Χάρι
Ο ρινόκερος του Χάρι

Καθώς η Δούκισσα είναι ενεργός προστάτης της Εθνικής Πινακοθήκης, δε μπορεί παρά να έχει μελετήσει την έκθεση των αριστουργημάτων της βικτοριανής φωτογράφου Julia Margaret Cameron, και την ποιητική τεχνική που πρωτοστατεί στις φωτογραφίες της. Η δούκισσα παίρνει τα οικογενειακά στιγμιότυπα και δείχνει ότι μπορούν να είναι μικρά έργα τέχνης. Ηθικό δίδαγμα; Μπορείτε να αγοράσετε ταξίδια, θέαμα και ομορφιά - ή να τα αποκτήσετε δωρεάν ως βασιλικά προνόμια - αλλά δεν μπορείτε να αγοράσετε ταλέντο ή αγάπη.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook