Ο Σταύρος Ξαρχάκος και οι φίλοι του

Κική Δημουλά και ΄Ελλη Πασπαλά. Αγγελος Δεληβορριάς και Μανούσος Μανουσάκης. Ποιοί ήταν οι προσκεκλημένοι του Σταύρου Ξαρχάκου στην πρεμιέρα του

|
SHARE THIS
0
SHARES

Από τον γιο του Βασίλη Τσιτσάνη, Κώστα Τσιτσάνη – ο οποίος, μάλιστα, ζήτησε να μην είναι στα πρώτα τραπέζια της «Ιεράς Οδού» αλλά και βρεθεί διακριτικά λίγο πιο πίσω - έως την ακαδημαϊκό Κική Δημουλά, και τον ηθοποιό Τάσο Νούσια, άνθρωποι κυρίως από το χώρο του πολιτισμού και των media συνέθεσαν το πλήθος των, τόσο διαφορετικών, προσώπων που συναντήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου. Κοινή τους συνισταμένη ο Τσιτάνης και ο Ξαρχάκος. Διακόσιοι ήταν πάνω-κάτω οι προσκεκλημένοι του ΄Ελληνα συνθέτη στην πρώτη παράσταση του προγράμματος «Νυν και αεί Τσιτσάνης» που είναι αφιερωμένη στον μεγάλο δημιουργό και βρίσκει τον Ξαρχάκο να συναντά επί σκηνής την Ελένη Βιτάλη, ενώ μαζί τους είναι και η Ηρώ Σαϊα (στη φωτογραφία μαζί).

΄Ηρθαν κεφάτοι, αν υπολογίσει κανείς ότι ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, ΄Αγγελος Δεληβορριάς και ο ζωγράφος, Χρίστος Καρράς τραγουδούσαν non stop μέχρι τις 3 το πρωί

Παρέες – παρέες, οι προσκεκλημένοι του Ξαρχάκου γέμισαν το χώρο μπροστά από τη σκηνή. Και ήρθαν κεφάτοι, αν υπολογίσει κανείς ότι ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, ΄Αγγελος Δεληβορριάς και ο ζωγράφος, Χρίστος Καρράς τραγουδούσαν non stop μέχρι τις 3 παρά τα ξημερώματα που ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα. ΄Ενα πρόγραμμα που χωρίζεται σε δυο μέρη: στο πρώτο η Βιτάλη και η Σαϊα τραγουδούν επιλογές του Ξαρχάκου «από το περιβόλι του Τσιτσάνη», όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος ο Ξαρχάκος, και στο δεύτερο ο συνθέτης διευθύνει τη δεκαμελή ορχήστρα στο «Ρεμπέτικο».

Και μια κυρία από το χώρο της πολιτικής: η Μιλένα Αποστολάκη βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι με το Γιάννη Μετζικώφ, το Γιώργο Μανιώτη και τη Σοφία Σπυράτου. Εκεί ήταν επίσης ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και η Λίνα Νικολακοπούλου που κάθισαν μαζί με τη Μαρία Χούκλη. Η Κική Δημουλά επέλεξε την Μάρθα Καραγιάννη, τον Ντίνο Πετράτο και την Ισαβέλλα Αρβανίτη, και η κόρη του Σταύρου Ξαρχάκου, Πανδώρα, την Ντόρα Βυζοβίτου. Εκεί και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος με το Γιώργο Λιάνη, ο Παύλος Τσίμας με τη Λούλα, το Μανόλη Αναγνωστάκη, ενώ ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος προτίμησε τους «βετεράνους», Δεληβορριά και Καρρά. Οι Μελίνα Ασλανίδου, Γιώτα Νέγκα και ΄Ελλη Πασπαλά ήταν συντροφιά. Κι όσο για το Μανούσο Μανουσάκη βρέθηκε με τον Κώστα Τσιτσάνη.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στη δεκαμελή ορχήστρα, επιλεγμένη από τον Ξαρχάκο, που συνέβαλε στο να ανεβεί ακόμα πιο ψηλά ο πήχης της ποιότητας του ήχου και του προγράμματος. Την απαρτίζουν οι σολίστες μουσικοί: Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο), Βασίλης Δρογκάρης (ακορντεόν), Σωτήρης Μαργώνης (Βιολί), Μανώλης Πάππος (μπουζούκι), Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι), Αρίστος Βαμβακούσης (μπουζούκι), Διαμαντής Σιδερίδης (μπουζούκι, μπαγλαμά, τζουρά, τσουμπούς), Νίκος Σαμπαζιώτης (κιθάρα), Δημήτρης Σιάμπος (κιθάρα) και Χάρης Μέρμηγκας (Κοντραμπάσο).

Ρεπορτάζ και συνεντεύξεις από τους συντελεστές του προγράμματος στο video:

 

Info:

«Ιερά Οδός» (Ιερά Οδός 18 - 20) Κάθε Παρασκευή και Σάββατο

΄Ωρα έναρξης: 10.30 Τηλ κρατήσεων: 210 - 342827

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook