Ο Μίκης Θεοδωράκης απαντάει για τον Σάκη Ρουβά και το «Άξιον Εστί»

Ζητούσαν τη γνώμη του Μίκη Θεοδωράκη για τον Σάκη Ρουβά και αυτή...ήρθε. Τι λέει ο Θάνος Μικρούτσικος για τον τραγουδιστή και τη μουσική που δεν είναι ενιαία.

SHARE THIS
0
SHARES

Αντιδράσεις, σχόλια και ακραίοι χαρακτηρισμοί. Αυτά ακολούθησαν την ανακοίνωση ότι ο Σάκης Ρουβάς θα ερμηνεύσει σε συναυλία του Δήμου Νέας Σμύρνης, το «Άξιον Εστί» το ορατόριο του Μίκη Θεοδωράκη.

Δεν ήταν λίγες οι φωνές που ακούστηκαν να λένε ότι θα ήθελαν να πει τη γνώμη του ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης για αυτό. Στο πρωινό ΑΝΤ1, σήμερα το πρωί, αναφέρθηκαν στο θέμα, λέγοντας ότι η πρόταση - πρόσκληση στον Σάκη Ρουβά, έγινε από τον Βαγγέλη Χατζατουριάν, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, με τη σύμφωνη γνώμη του μαέστρου Θεόδωρου Ορφανίδη, έχοντας ήδη εξασφαλίσει τη συναίνεση του Μίκη Θεοδωράκη.

«Ο Σάκης Ρουβάς είναι ένας τραγουδιστής που αγαπάει η νεολαία. Θα φέρει τη νεολαία στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και θα τους μάθει τον Θεοδωράκη και το έργο ''Άξιον Εστί''», ήταν τα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή.
 

Η αντίδραση του Θάνου Μικρούτσικου για τον Σάκη Ρουβά 

«Καλή επιτυχία... Στο παρελθόν έχω παρεξηγηθεί, αλλά θεωρώ ότι η μουσική δεν είναι μία και ενιαία με καλά και κακά πράγματα. Θεωρώ ότι είναι διαφορετικά πράγματα. Ο Ρουβάς είναι ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης ενός χώρου που δεν έχει καμία σχέση με τον δικό μας χώρο, επομένως, δεν μπορεί να είναι πειστικός όσο καλός τραγουδιστής και να είναι. Αν όμως, μας διαψεύσει, καλώς να ορίσει»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook