ΝΕΡΙΤ: 30% έκπτωση στη συνδρομή, 100% μείωση στην αξία!

Το ανταποδοτικό τέλος τέθηκε σε ισχύ, πριν καν βγει η ΝΕΡΙΤ - Ο Παντελής Καψής το εμφανίζει ως... έκπτωση, όμως πληρώνουμε τα 2/3 του ποσού που δίναμε για την ΕΡΤ, για μειωμένες κατά 100% υπηρεσίες

o-neos-xronos-efere-plirwmi-triwn-eurw-to-mina-gia-ti-nerit
|
SHARE THIS
0
SHARES

Τρία ευρώ το μήνα για μια υπηρεσία που ακόμα δεν μας παρέχεται, πληρώνουμε -υποχρεωτικά- από την πρώτη μέρα του νέου χρόνου μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ως ανταποδοτικό τέλος για τη ΝΕΡΙΤ! 

Το ποσό ορίστηκε στα τρία ευρώ μηνιαίως (αντί 4,24 ευρώ που ήταν το αντίστοιχο για την πρώην ΕΡΤ), ενώ σύμφωνα με εισήγηση του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ ΑΕ τέθηκε σε ισχύ από την Πρωτοχρονιά -ασχέτως αν η ΝΕΡΙΤ δεν βγει ακόμα στον “αέρα”. 

Η εκ των προτέρων πληρωμή για το... τίποτα, επιχειρείται να περάσει ως έκπτωση από την κυβέρνηση, όμως η ουσία είναι ότι στο παρελθόν πληρώναμε για τρία κανάλια πανελλήνιας με πλήρες πρόγραμμα και φουλ κάλυψη της επικαιρότητας, πολυάριθμους ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά την επικράτεια, ιστοσελίδες και δορυφορικές υπηρεσίες -μεταξύ άλλων-, σήμερα πληρώνουμε περί τα 2/3 του ποσού για...μισό κανάλι περιορισμένης δυναμικής και διάρκειας ζωής.

Πέραν του ουσιαστικού, υπάρχει, βεβαίως και το τυπικό, αφού από την πρωτοχρονιά, η ελληνική οικογένεια καλείται μέσω της ΔΕΗ να πληρώνει προκαταβολικά για κάτι, το οποίο ακόμα δεν του παρέχεται -αλλά βρίσκεται... υπό κατασκευή. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που εξέδωσε ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής, τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος για το 2014 έχουν προϋπολογιστεί στα 191 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 101 εκατ. καλύπτουν το κόστος λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ. Η εταιρία θα συνεισφέρει 91,4 εκατ. στο πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014.

Το 2012 το κόστος λειτουργίας της ΕΡΤ ήταν 245 εκατ. ευρώ και τα συνολικά έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος περίπου 300 εκατομμύρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook