Ο Νουσρέτ στον Μυστικό Δείπνο του Ντα Βίντσι έφερε συλλήψεις

Δύο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στην Ιορδανία για δημοσίευση θρησκευτικής προσβλητικής εικόνας, μετά από την ανάρτηση μιας "πειραγμένης" εικόνας. του Νουσρέτ

o-nousret-ston-mustiko-deipno-tou-nta-bintsi-efere-sullipseis
SHARE THIS
0
SHARES

Δύο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στην Ιορδανία για δημοσίευση θρησκευτικής προσβλητικής εικόνας, δήλωσε πηγή δικαστικών, αφού η ιστοσελίδα τους ανάρτησε μια "πειραγμένη" έκδοση του Μυστικού Δείπνου.

Ο Mohammed al-Wakeel, ο οποίος διαχειρίζεται την ιστοσελίδα ειδήσεων al-Wakeel, και ένας συντάκτης κρατήθηκαν μετά από καταγγελίες σε βάρος τους σχετικά με μια εικόνα που δείχνει τον διάσημο πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι με την προσθήκη του διάσημου τούρκου σεφ Νουσρέτ Γκιοκτσέ, γνωστό ως Salt Bae, να κάνει τη γνωστή κίνησή του που ρίχνει το αλάτι στο φαγητό. 

 

Στην εικόνα, το πρόσωπο του Ιησού φαίνεται με τη μορφή τατουάζ σε ένα από τα πόδια του μαθητή. Η ιστοσελίδα του Al-Wakeel διέγραψε την εικόνα και ζήτησε συγγνώμη για το "λάθος" που έγινε από έναν από τους υπαλλήλους της.

Η ιστοσελίδα πρόσθεσε ότι αυτή η δημοσίευση δεν έγινε σε βάρος των Χριστιανών στην Ιορδανία και ότι η εικόνα κυκλοφόρησε σε αραβικές και διεθνείς σελίδες για να δείξει την «πολιτιστική ποικιλομορφία» και το ότι «οι κλασικοί πίνακες συνεχίζουν να έχουν δύναμη μέχρι και σήμερα».

Ο Al-Wakeel  κρατήθηκε για μία εβδομάδα, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ιορδανίας. Η εικόνα προκάλεσε διαμάχες στην Ιορδανία και ήταν πολλοί αυτοί στην χριστιανική πόλη Fuheis, 20 χιλιόμετρα δυτικά του Αμμάν, που απειλούσαν να ακυρώσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, αν η κυβέρνηση δεν λάμβανε μέτρα εναντίον "εκείνων που ενθαρρύνουν τον σεχταρισμό" στην Ιορδανία.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook