Ο Ralph Lauren παραδίδει το τιμόνι της αυτοκρατορίας του μετά από 50 χρόνια

O «μύθος» της μόδας που το όνομά του έχει συνδεθεί με το «Αμερικάνικο όνειρο» και το στυλ, παραδίδει τα σκήπτρα μετά από 50 χρόνια. Ολο το παρασκήνιο.

o-ralph-lauren-paradidei-to-timoni-tis-autokratorias-tou-meta-apo-50-xronia
SHARE THIS
0
SHARES

Αποχωρεί από την ηγεσία της εταιρείας που ο ίδιος ίδρυσε πριν από περίπου πενήντα χρόνια ο σχεδιαστής Ralph Lauren, ο μύθος της μόδας και του στυλ.

 

Θα αντικατασταθεί στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου το Νοέμβριο από τον Stefan Larsson, πρόεδρο της εταιρείας Old Navy, μάρκα ρούχων που ανήκει στην Gap.

 

Ο Lauren θα γίνει 76 ετών τον Οκτώβριο και σχεδιάζει να μείνει στην εταιρεία ως ο κεντρικός της σχεδιαστής.

 

 

 

 

 

Η είδηση φαίνεται πως... χαροποίησε του επενδυτές, καθώς η τιμή της μετοχής της εταιρείας στο χρηματιστήριο αυξήθηκε κατά 3,9%, την ίδια ώρα που η αντίστοιχη της Gap υποχώρησε κατά 3,4%.

«Καταλαβαίνει τι είναι τα όνειρα», είπε ο Lauren για τον διάδοχό του. «Στον χώρο της μόδας, τα πάντα έχουν να κάνουν με τα όνειρα επειδή έτσι βλέπει κανείς μπροστά, βλέπει την πρόοδο, την αλλαγή, την ανανέωση». Ο Larsson είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και μπορεί να φέρει μια φρέσκια και συναρπαστική παγκόσμια διάσταση στην εταιρεία, τόνισε.

 

Ο 41χρονος Stefan Larsson είναι στο τιμόνι της Old Navy από το 2012 και έχει πιστωθεί με την ενίσχυση των πωλήσεων, την στιγμή που άλλα labels της Gap σημείωσαν βουτιά. Πριν αναλάβει την Old Navy, εργάστηκε στην σουηδική H&M για 15 χρόνια.

 

Η αλλαγή μπορεί να θεωρηθεί ως μια κίνηση από τον Ralph Lauren να βάλει τα οικονομικά της εταιρείας σε τάξη. Τα κέρδη της Ralph Lauren, που είναι γνωστή για το εμπορικό σήμα Polo, υπέστησαν πιέσεις από το ισχυρό δολάριο και τον έντονο ανταγωνισμό στο χώρο. Τα τελευταία τριμηνιαία κέρδη της στο $1,09 ανά μετοχή, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά τα έσοδα σε ετήσια βάση σημείωσαν βουτιά 5,3%. Η μετοχή της εταιρείας έχει υποχωρήσει σχεδόν 50% από τις αρχές του έτους.

 

Επίσης, ο διορισμός του Λάρσον είναι η αρχή ενός κύκλου... διαδοχής σε έναν από τους πιο γνωστούς οίκους μόδας της Αμερικής, ο οποίος, μαζί με τους Donna Karan και Calvin Klein, βοήθησε να βάλει το American Style στον χάρτη της παγκόσμιας μόδας.

Και αυτό είναι το επερχόμενο τέλος μιας χρυσής εποχής των Αμερικανών μεταπολεμικών σχεδιαστών: Η Karan παραιτήθηκε από την ηγεσία του οίκου της που φέρει το όνομά της φέτος και ο Κλάιν αποχώρησε από την εταιρεία του το 2002.

 

Λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό Λάρσον στο «fast fashion» (όπως είναι τα ρούχα της H&M), το ερώτημα που προκύπτει είναι αν πλέον η Ralph Lauren θα αλλάξει στρατηγική. Οι πρόσφατες κινήσεις της εταιρείας, όπως ο διαχωρισμός του luxury brand από τις υπόλοιπες κατηγορίες, η πρόσληψη διευθύντριας του τμήματος πολυτελών ειδών την Valerie Hermann και το άνοιγμα ενός κλαμπ για μέλη στο Μιλάνο, έδειχνε ότι η εταιρεία δίνει μια μεγαλύτερη έμφαση στην πολυτέλεια.

 

Αν και εξακολουθεί να είναι βασικός μέτοχος, ο Lauren έχει πουλήσει αρκετές από τις μετοχές του τα τελευταία χρόνια. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, πούλησε 50.000 μετοχές της Ralph Lauren, σύμφωνα με μια κατάθεση με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αξίας περίπου $ 5,6 εκατομμυριών.

 

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook