Αντίστροφη μέτρηση για τον γάμο της 41χρονης Θεοδώρας Γλύξμπουργκ η οποία μετά από πολλές αναβολές, θα παντρευτεί στην Αθήνα, σύμφωνα με την επιθυμία του πατέρα της.

Η Θεοδώρα θα παντρευτεί τον αρραβωνιαστικό της Μάθιου Κουμάρ το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου του 2024 στη Μητρόπολη Αθηνών χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ με όλη τη μεγαλοπρέπεια που είδαμε στη γαμήλια τελετή του αδερφού της, Φιλίππου, με τη Νίνα Φλορ το 2021.

Το παρόν στην τελετή θα δώσουν εστεμμένοι και γαλαζοαίματοι από Αγγλία, Ισπανία, Δανία, Ολλανδία κ.λπ.

Το νυφικό που θα φορέσει η Θεοδώρα
Οι προετοιμασίες για τον γάμο της χρονιάς έχουν ήδη αρχίσει και φυσικά μία από τις σημαντικότερες είναι η εμφάνιση της νύφης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, το νυφικό της Θεοδώρας θα θυμίζει το νυφικό που φόρεσε η μητέρα της στον βασιλικό γάμο με τον Κωνσταντίνο. Ήταν ένα λευκό μεσάτο μεταξωτό φόρεμα με μανίκι και πολύ μακριά ουρά.

Στο κεφάλι της φόρεσε την τιάρα Khedive of Egypt από τον οίκο Cartier, η οποία δημιουργήθηκε το 1905, την οποία θα φορέσει και η Θεοδώρα.
Το μακρύ μέχρι το πάτωμα πέπλο ήταν από χειροποίητη Ιρλαδέζικη δαντέλα το κέντημα της οποίας ερχόταν σε αντίθεση με την λιτή γραμμή του φορέματος, στολίζοντας το μοναδικά.

Η Άννα Μαρία φορούσε την μεγαλοπρεπή τιάρα και το μακρύ πέπλο της από χειροποίητη ιρλανδέζικη δαντέλα, ενώ το σχέδιο του νυφικού της είχε κρατηθεί επτασφράγιστο μυστικό μέχρι την ημέρα του γάμου.

Το νυφικό είχε τεράστια ουρά.

H τιάρα που θα φορέσει η Θεοδώρα μετά την Αλεξία
Η τέως βασιλική οικογένεια της Αγγλίας ξέρει να διοργανώνει εντυπωσιακούς γάμους, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά royal πρότυπα.
Μέχρι τώρα έχουν γίνει τέσσεροις γάμοι οι δύο από τους οποίους έγιναν στην Ελλάδα και οι άλλοι δύο στο Λονδίνο. Η Μαρί Σαντάλ και ο Παύλος παντρεύτηκαν στο Λονδίνο, η Αλέξια και ο Μοράλες παντρεύτηκαν στο Λονδίνο, η Τατιάνα Μπλάτνικ και ο Νικόλαος στις Σπέτσες, ενώ η Νίνα Φλορ και ο Φίλιππος παντρεύτηκαν στη Μητρόπολη Αθηνών.
Όλες οι νύφες ήταν εντυπωσιακές και όλες φορούσαν τιάρες. Μάλιστα, η Νίνα Φλορ, η Μαρί Σαντάλ και η Τατιάνα Μπλάτνικ φόρεσαν την ίδια τιάρα.
Το μεγάλης ιστορικής αξίας κόσμημα είχε φορέσει η Άννα Μαρία το 1964 όταν έγινε 18 ετών. Πρόκειται για ένα οικογενειακό κειμήλιο το οποίο παρέλαβε η Άννα Μαρία από τη βασίλισσα Βικτόρια της Σουηδίας, τη προγιαγιά της. Έχει πάνω διαμάντια και στην αρχική του μορφή ήταν κολιέ και καρφίτσα.
Η Νίνα Φλορ νύφη στην Μητρόπολη με νυφικό Chanel και την τιάρα της Άννας Μαρίας.

Την ίδια τιάρα είχε φορέσει και η Μαρί Σαντάλ στον γάμο της με τον Παύλο Γλύξμπουργκ το 1995. Ο γάμος της με τον Παύλο πραγματοποιήθηκε κατά το ορθόδοξο ελληνικό τυπικό την 1η Ιουλίου 1995 στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο.
Η Μαρί Σαντάλ φόρεσε ένα κλασικό μεταξωτό νυφικό με δαντέλα στο μπούστο και ογκώδη δαντελένιο πέπλο. Το νυφικό της είχε ιδιαίτερα κεντήματα στο κάτω μέρος.
Στα μαλλιά της φόρεσε και εκείνη την τιάρα της πεθεράς της.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ και ο Νικόλαος παντρεύτηκαν στις Σπέτσες στις 25 Αυγούστου 2010. Το ζευγάρι που πριν από λίγους μήνες ανακοίνωσε το διαζύγιό του, ήταν το μοναδικό που παντρεύτηκε σε νησί.
Η Μπλάτνικ ήταν μια πολύ εντυπωσιακή νύφη μέσα στο ρομαντικό νυφικό από δαντέλα και το μακρύ δαντελένιο πέπλο. Το νυφικό της ήταν στράπλες και από πάνω φόρεσε ένα δαντελένιο μπολερό, ενώ στο κεφάλι της φόρεσε και εκείνη την τιάρα της Άννας Μαρίας.

Και οι τρεις νύφες φόρεσαν την ίδια τιάρα σε διάστημα 26 ετών.
Η νυφική τιάρα της Άννας Μαρίας που φόρεσε μόνο η κόρη της Αλεξία
Ωστόσο, μέχρι σήμερα μόνο η Αλεξία έχει φορέσει στον γάμο της την τιάρα που φόρεσε η μητέρα της στον βασιλικό γάμο με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, ο οποίος ήταν ο μοναδικός γάμος μονάρχη εν ενεργεία στην Ελλάδα.

Η Αλεξία παντρεύτηκε στις 9 Ιουλίου του 1999 στο Λονδίνο, με τον πατέρα της να την παραδίδει νύφη μέσα στο κομψό σατέν νυφικό της με το πολύ μακρύ δαντελένιο πέπλο που συγκρατούσε η πανέμορφη διαμαντένια τιάρα της.

Μόνο η Αλεξία είχε τη δυνατότητα να φορέσει την τιάρα Khedive of Egypt από τον οίκο Cartier.

Η Αλεξία έχει φορέσει τη συγκεκριμένη τιάρα και σε άλλες επίσημες εμφανίσεις στο εξωτερικό μαζί με τον γοητευτικό σύζυγό της.

Την ίδια τιάρα αναμένεται να φορέσει και η Θεοδώρα στον γάμο της στην Αθήνα που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα, δεν θα ήταν απίθανο να την δούμε να φοράει και το νυφικό της μητέρας της το οποίο βρέθηκε μετά από 59 χρόνια στις αποθήκες του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr