Χαραλαμπόπουλος-Καρύδη: Πρεμιέρα για το «Συρανό»

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος «ζωντάνεψε» τον Συρανό και η Σμαράγδα Καρύδη έγινε η Ρωξάνη του - Έκαναν πρεμιέρα με συναδέλφους, φίλους και εκπροσώπους του καλλιτεχνικού χώρου στο πλευρό τους

|
SHARE THIS
0
SHARES

Πρεμιέρα έκανε χθες το βράδυ η έμμετρη «ηρωϊκή κωμωδία» του Εντμόν Ροστάν «Συρανό ντε Μπερζεράκ» στη σκηνή του Παλλάς, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, γραμμένο το 1897, αριστουργηματική έκφανση του ρομαντισμού του 19ου αι., που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για κινηματογραφικές ταινίες, έργα όπερας και μπαλέτου, μουσικές συνθέσεις, ακόμη και σειρές κόμικ.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ενσαρκώνει τον εκκεντρικό ήρωα με τη διάσημη μύτη και την πολυσχιδή προσωπικότητα, έναν ξεχωριστό, πολυτάλαντο άνθρωπο.  Η Σμαράγδα Καρύδη είναι η ωραία Ρωξάνη που αιχμαλωτίζει το ατίθασο πνεύμα του Συρανό, αλλά ερωτεύεται με τη βοήθεια των στίχων του, τον νεαρό Κριστιάν, ερμηνευμένο από τον Όμηρο Πουλάκη. Πλάι τους ο Νίκος Αρβανίτης ως κόμης Ντε Γκις.

Ένα έργο πέντε πράξεων, σε 15σύλλαβη ομοιοκατάληκτη μετάφραση της Λουίζας Μητσάκου, σκηνικό υπερθέαμα, που εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο Μανόλης Παντελιδάκης,  με 48 χαρακτήρες που ξεδιπλώνονται κατά τη διάρκεια της παράστασης, μεταφέρει τους θεατές στο Παρίσι, στα θέατρα της εποχής, στις αυλές των σπιτιών ακόμη και στο πεδίο της μάχης.

Μαγικά «ντύνει» με τους ήχους του βιολιού της και τις συνθέσεις της αποκλειστικά για την παράσταση η Ευανθία Ρεμπούτσικα, πλαισιωμένη από την ορχήστρα της, που ανεβαίνει στη σκηνή και δίνει μια «ερμηνευτική» νότα. 

Άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου, των επιχειρήσεων και της Τέχνης παρακολούθησαν την πρεμιέρα του «Συρανό ντε Μπερζεράκ» και έδωσαν τα συγχαρητήριά τους μετά το τέλος της παράστασης σε όλους τους συντελεστές της. 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook