
Παρά την πρόοδο που επιτυχγάνεται διαρκώς στο θέμα της ισότητας των φύλων, υπάρχουν ακόμα πολλά ασυνείδητα στερεότυπα στην κοινωνία μας που πρέπει να εξαλειφθούν.
Οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε την προστιθέμενη αξία που προσφέρουν οι γυναίκες στον χώρο της εργασίας τους και τη μεγάλη σημασία της εφαρμογής πολιτικών ισότητας, που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να προσφέρουν όλα όσα μπορούν.
Αυτός ήταν ο στόχος της ημερίδας της Teleperformance Greece, σε συνεργασία με τη Women Act για το μέλλον της εργασίας και τον ρόλο της γυναικείας ηγεσίας, που πραγματοποιήθηκε στο Φουάρ, με τη συμμετοχή στελεχών επιχειρήσεων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών.
Αφορμή για την εκδήλωση στάθηκε η καμπάνια ευαισθητοποίησης της Teleperformance Greece, για την Ημέρα της Γυναίκας.
Είναι επιτακτική ανάγκη να καλλιεργηθούν εταιρικές διαδικασίες που θα επιτρέψουν στις γυναίκες να σκαρφαλώνουν στην κορυφή της εργασιακής πυραμίδας τόνισε η κ. Charlotte Foucteau, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Teleperformance Greece. Ακόμα ανέφερε ότι η ενδυνάμωση των γυναικών, ώστε να συμμετέχουν πλήρως και ισότιμα στην αγορά εργασίας και να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους, δεν ωφελεί μόνο τις ίδιες και τις οικογένειές τους, αλλά συμβάλλει στην ενίσχυση της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για την οικονομία μας στο σύνολό της.
"Ας συνεργαστούμε όλοι για να καταρρίψουμε τα εμπόδια, να αμφισβητήσουμε τα στερεότυπα και να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου κάθε γυναίκα θα έχει την ευκαιρία να πετύχει και να θριαμβεύσει", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, το 54% του πολυάριθμου ανθρώπινου δυναμικού της Teleperformance Greece αποτελείται από γυναίκες, ενώ το 47% των θέσεων ευθύνης καλύπτονται από γυναίκες.
Τους τρόπους που μια γυναίκα μπορεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε μητρότητα και ηγεσία ανέφερε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Αντιγόνη Λυμπεροπούλου. "Η μητρότητα και η ηγεσία θέλουν συντονισμό και ισορροπία στην κατανομή των ευθυνών στο πλαίσιο της οικογένειας” τόνισε η κ. Λυμπεροπούλου, προσθέτοντας ότι οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα υψηλόβαθμα στελέχη στους χώρους εργασίας, οφείλουν να είναι συμπεριληπτικές. Ακόμα πρόσθεσε ότι στην ΕΑΤΕ, το 70% των υπαλλήλων είναι γυναίκες, οι οποίες κατέχουν το 60% των υψηλών διοικητικών θέσεων.

Η κ. Μαριάννα Σκυλακάκη, ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του αθηΝΕΑ, διαπίστωσε ότι "για μία εργαζόμενη μητέρα, η βοήθεια είναι προνόμιο και συνιστά ακόμη και σήμερα δομική δυσκολία, κάτι το οποίο χρήζει βελτίωσης μέσα από τη χάραξη κατάλληλων στρατηγικών. Ακόμα τόνισε τη σημασία της εφαρμογής πολιτικών για την ισότητα, μέσω των οποίων θα ανακτηθεί η ισορροπία στην ιεραρχία των χώρων εργασίας".
Στις προκλήσεις, στους περιορισμούς και στα στερεότυπα με τα οποία καλούνται οι γυναίκες να έρθουν αντιμέτωπες στον επαγγελματικό στίβο μίλησε η Πρόεδρος και Συν-ιδρύτρια της Women Act κ. Μαίη Ζαννή τονίζοντας ότι "μόνο μέσω της ισότιμης τοποθέτησης των γυναικών σε ηγετικές θέσεις, μπορούμε να μιλάμε για ίσες ευκαιρίες", ενώ αναφέρθηκε στα σημαντικά προγράμματα που υλοποιεί η Women Act με έμφαση στη γυναικεία ενδυνάμωση.
"Οι εταιρείες σήμερα καλούνται να κάνουν πράξη τα κριτήρια ESG και να μην αρκούνται μόνο στην τυπική εκπλήρωσή τους", πρόσθεσε τέλος ο συντονιστής της συζήτησης κ. Παναγιώτης Κακολύρης, ο οποίος είναι Γενικός Διευθυντής και επικεφαλής στρατηγικής της SOCIALDOO. Μάλιστα, ο ίδιος έφερε ως παράδειγμα την Teleperformance Greece η οποία εφαρμόζει εταιρικές πολιτικές για τη στήριξη των γυναικών, αναδεικνύοντας νέες προσεγγίσεις στον κλάδο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr