
Μια νέα εμφάνιση με τον σύζυγό της έκανε η Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία έδωσε ήταν ομιλήτρια σε δημόσια συζήτηση στο Θέατρο Τέχνης για την ισότητα.
Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης "Κάρολος Κουν", με αφορμή τη θεατρική παράσταση "photograph 51” και η Όλγα Κεφαλογιάννη ήταν μεταξύ των ομιλητριών. Με θέμα "Αν δεν ήταν γυναίκα…" έξι γυναίκες συζήτησαν για τη θέση της γυναίκας σήμερα.


Η Όλγα Κεφαλογιάννη έφτασε εκεί μαζί με τον σύζυγό της Μίνω Μάτσα και έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Για αυτή την απογευματινή περίσταση επέλεξε ένα έθνικ φόρεμα με πολλά διαφορετικά ντεσέν με λαχούρια ενωμένα μεταξύ τους σε οριζόντιες φάσες.

Λαμπερή και χαμογελαστή, η Κεφαλογιάννη φωτογραφήθηκε με τον σύζυγό της.

Συνδύασε το look με λουστρινένιες μπότες με χοντρή σόλα και τακούνι.

Από πάνω φόρεσε μια πασμίνα σε απόχρωση του φορέματος.

Το μακιγιάζ της ήταν τονισμένα μάτια και άχρωμα χείλη.


Η ίδια δημοσίευσε ένα ποστ στο instagram με την ομιλία της γράφοντας στη λεζάντα:
"Συμμετείχα σήμερα στη δημόσια συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης "Κάρολος Κουν", με αφορμή τη θεατρική παράσταση "photograph 51” που παρουσιάζεται, για τη ζωή της σπουδαίας επιστήμονος Ρόζαλιντ Φράνκλιν, η οποία παρά την καθοριστική συνεισφορά της στην πρόοδο της επιστήμης, κατά τη δεκαετία του 1960, δεν αναγνωρίστηκε και δεν τιμήθηκε ποτέ για τα επιτεύγματά της, όπως συνέβη με άνδρες συναδέλφους της, λόγω του φύλου της.
Κατά τη συζήτηση τόνισα ότι η επίτευξη της ισότητας περνάει μέσα από την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών.
Η γυναίκα θα πρέπει να συμμετέχει ισότιμα σε όλα τα πεδία δραστηριότητας, γιατί πράγματι θα της δίνεται ισότιμα η ευκαιρία να αποδείξει ότι αξίζει.
Μιλώντας για τον τομέα της γυναικείας εκπροσώπησης στη δημόσια σφαίρα, επεσήμανα ότι η νομοθεσία για την ποσόστωση φύλου δεν αποφέρει, προς το παρόν τουλάχιστον, τα επιθυμητά αποτελέσματα, με τη γυναικεία παρουσία σε όλους τους τομείς της πολιτικής στη χώρα μας, να παραμένει ισχνή.
Υπογράμμισα, επίσης, μεταξύ άλλων, ότι οι έμφυλες ανισότητες, που έχουν ως αιτία τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις, δεν πλήττουν μόνο τις γυναίκες αλλά το σύνολο της κοινωνίας μας και για τον λόγο αυτό, χρειάζεται να δουλέψουμε ακόμη πιο εντατικά, μέσα στην οικογένεια και στο σχολείο, με ειδική και εστιασμένη μέριμνα της πολιτείας και του κράτους στο ζήτημα, ώστε να μπορούμε στο μέλλον να ελπίζουμε σε μια κοινωνία πιο δημοκρατική, πιο δίκαιη, με ίσες ευκαιρίες για όλους."
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr