Οργή κατά καλλιτέχνη για αυτή την τοιχογραφία της Μισέλ Ομπάμα [Εικόνα]

Kαλλιτέχνης δημιούργησε τοιχογραφία της Μισέλ Ομπάμα κοντά στο σπίτι όπου μεγάλωσε, όμως έχει ξεσηκώσει αρνητικά σχόλια όχι για τους λόγους που φαντάζεστε.

orgi-kata-kallitexni-gia-auti-tin-toixografia-tis-misel-ompama-eikona
SHARE THIS
0
SHARES

Μια νέα τοιχογραφία της πρώην πρώτης κυρίας Μισέλ Ομπάμα εμφανίστηκε σε συνοικία του Σικάγου, κοντά στο σπίτι όπου ζούσε ως παιδί.

Το θέαμα είναι εντυπωσιακό και ιδιαίτερα δημοφιλές, όμως ο καλλιτέχνης Chris Devins που το φιλοτέχνησε σφυροκοπείται, όχι για τους συνηθισμένους πολιτικούς λόγους.

Photo credit: Chris Devins
Photo credit: Chris Devins


Λίγο μετά την ολοκλήρωση της τοιχογραφίας του Devins την περασμένη Παρασκευή, άρχισε να αναβλύζει αρνητική κριτική, καθώς κατηγορείται ότι έχει αντιγράψει την εικόνα της Ομπάμα από μια φοιτήτρια τέχνης από το Ρόουντ Άιλαντ, την Γκερίλα Μεσφίν. Η Μεσφίν είχε δημοσιεύσει παρόμοιο πορτρέτο της Μισέλ Ομπάμα στο Instagram πέρυσι.

«Πώς μπορείς να κλέβεις το έργο τέχνης κάποιου ... την σκληρή δουλειά του και να την διεκδικείς σαν να είναι δική σου...» έγραψε το Σάββατο στο Instagram. «Πώς μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι το σχεδίασες εσύ, είναι τόσο απογοητευτικό και τόσο άσεμνο σε πολλά επίπεδα ...» πρόσθεσε η Mesfin.

«Είναι άλλο πράγμα να μοιράζεστε ή ακόμα και να επωφελείστε από το έργο κάποιου, αλλά να το διεκδικήσετε ως δικό σας είναι λάθος» τόνισε.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Devins αρνήθηκε κάθε αδίκημα. Είπε ότι δεν γνώριζε ποια ήταν η Mesfin και έμαθε για τα έργα τέχνης της όταν κάποιος στο Instagram τον ενημέρωσε για τις κατηγορίες εναντίον του.

«Πρόσθεσα αμέσως τα credit της κας Mesfin στο έργο αμέσως» τόνισε. Πράγματι ο καλλιτέχνης πρόσθεσε τα credits στη σελίδα του στο facebook. Ομως αυτό είναι αρκετό;

Η ταλαντούχα φοιτήτρια Γκερίλα Μεσφίν, έχει δημιουργήσει και άλλα έργα παίρνοντας έμπνευση από το ζεύγος Ομπάμα. Και σίγουρα δεν περίμενε ότι θα γίνει διάσημη μέσα από ένα τέτοιο περιστατικό.

.

.

.

.

.

.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook