Οργή Λιάγκα, Σεφερλή, για μητροπολίτη Ανθιμο

Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη για την ομοφυλοφιλία προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των «απέναντι» Γιώργου Λιάγκα, Μάρκου Σεφερλή

orgi-liagka-seferli-gia-mitropoliti-anthimo
SHARE THIS
0
SHARES

Αν και είναι ανταγωνιστές στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη, οι Γιώργος Λιάγκας και Μάρκος Σεφερλής εμφανίστηκαν χθες απολύτως σύμφωνοι στην αντίθεσή τους για όσα είπε ο Μητροπολίτης Ανθιμος, ο οποίος χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία ως «θανάσιμο αμάρτημα» για την Εκκλησία. Και οι δύο μάλιστα μίλησαν για μια μορφή bullying από την ίδια την Εκκλησία, που περιθωριοποιεί με αυτό τον τρόπο ορισμένους ανθρώπους.

«Δεν μπορείς να λες ότι η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα και αρρώστια, όταν μάλιστα γνωρίζουμε ότι στους κόλπους της Εκκλησίας το ποσοστό ομοφυλοφιλίας είναι πολύ μεγαλύτερο από το μέσο ποσοστό στην κοινωνία» σχολίασε οργισμένος ο Γιώργος Λιάγκας και συνέχισε: «Ο Χριστός δίδαξε την αγάπη, δεν μπορεί αυτοί που εκφράζουν τον Χριστό να διδάσκουν το μίσος».

Καταλήγοντας, ο παρουσιαστής του πρωινού του ΑΝΤ1, μίλησε για υποκρισία, τονίζοντας: «Είναι υποκρισία! Οι μισοί μητροπολίτες αποκαλούν τους άλλους μισούς γελώντας με γυναικεία ονόματα! Κι αυτό είναι bullying γιατί ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, είναι ντροπή!».

Ανάλογη στάση τήρησε και ο Μάρκος Σεφερλής, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνέντευξη του Μητροπολίτη, τονίζοντας πως πρόκειται για «ακραία θέση. Βλέπουμε πως περιθωριοποιούνται άνθρωποι ακόμα και από την Εκκλησία. Μια άλλη μορφή bullying ακόμα και από την ίδια την Εκκλησία. Αυτή την περίοδο ειδικά, ήταν άκυρο, άτοπο και άστοχο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook