
Ο Δημήτρης Μπέλλος και η Μαρία Μπέη, είναι μαζί και πολύ αγαπημένοι μετά το MasterChef, και οι δυο τους δεν επέστρεψαν στις πόλεις τους αλλά παραμένουν στην Αθήνα επιδιώκοντας να κεφαλαιοποιήσουν την δημοσιότητα που πήραν από το παιχνίδι.
"Απαντώντας" στους δύο φιναλίστ που έφαγαν στο μαγαζί του Κοντιζά στον Κεραμεικό, οι δυο τους πήγαν στο ιταλικό εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη στο Σύνταγμα.
Φυσικά, ανέβασαν φωτογραφία στο Instagram μαζί με τον Ιωαννίδη ενώ μαζί τους ποζάρει και ένας από τους πιο αγαπημένους παίκτες που έχουν περάσει ποτέ από το MasterChef, τον Δημήτρη Παπαπαναγιώτου, ο οποίος εργάζεται στο μαγαζί και τον είχαμε δει ξανά όταν οι παίκτες του ριάλιτι.
Εγραψε στη λεζάντα η Μαρία Μπέη:
"Με τον αγαπημένο μου σεφ – μέντορα Πάνο Ιωαννίδη (που τον αγαπώ τόσο πολύ). Σας ευχαριστούμε παρά πολύ για την όμορφη φιλοξενία, για το εξαιρετικό φαγητό και τις πολύτιμες συμβουλές…".
Στο instagram του εστιατορίου ανέβασαν τα πιάτα που έφαγαν, μάλιστα το ένα το είχε μαγειρέψει ο Ιωαννίδης στο Follow The Chef.
Ο Ιωαννίδης ξέρει από ιταλικό φαγητό
Η λέξη Ovvio στα ιταλικά σημαίνει προφανές, ξεκάθαρο. Και αυτό ήθελε να πετύχει ο Πάνος Ιωαννίδης για το μαγαζί του. Με ένα μενού που περιλαμβάνει περίπου είκοσι πιάτα και οχτώ πίτσες, ο σεφ αποτυπώνει την περιπλάνησή στην Ιταλία και ξεκαθαρίζει τη σύγχυση που υπάρχει για την Ιταλική κουζίνα, η οποία θεωρείται εύκολη αλλά δεν είναι.
Στο Ovio, ο Πάνος Ιωαννίδης "παντρεύει" την ιταλική κουζίνα με στοιχεία από την εγχώρια γαστρονομία, "με τρόπο κατανοητό για τα ελληνικά δεδομένα. Δεν ακολουθώ πιστά τη "συνταγή” της ιταλικής κουζίνας, όπως την έχει ο μέσος Έλληνας στο μυαλό του, αλλά έχω συλλέξει τις πιο ενδιαφέρουσες τεχνικές απ’ όλη την Ιταλία" λέει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην Popaganda.
"Πάντα ήθελα να επικοινωνήσω σε περισσότερο κόσμο αυτό που κάνω μαγειρικά γιατί μέχρι τώρα μόνο λίγοι τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα πιάτα μου. Είμαι σίγουρος λοιπόν ότι θα έχω κι εγώ το δικό μου κοινό".
"Υπάρχει μια σύγχυση όσον αφορά την ιταλική κουζίνα, περνιέται για εύκολη. Γι’ αυτό, ήθελα να αναδείξω κάποια στοιχεία της που ναι μεν φαίνονται απλά, αλλά υπάρχει πολλή κι ευλαβική σκέψη πίσω τους. Το ιταλικό φαγητό είναι κατ’ εξοχήν comfort και ήθελα να προσφέρω αυτό το αίσθημα της ζεστασιάς που εκπέμπει φτιάχνοντας τις πραγματικές του συνταγές, εκδημοκρατίζοντας ταυτόχρονα πιο εξεζητημένες τεχνικές. Θα ήθελα λοιπόν ο κόσμος που μας επισκέπτεται να αναρωτηθεί πως γίνεται ένα crisp πιάτο από ριζότο ή πώς φτιάχνεται η πιο αφράτη γευστική ζύμη. Δεν είναι απλά πράγματα αυτά, απαιτούν μαθηματική ακρίβεια. Ακριβώς επειδή η ιταλική κουζίνα είναι τόσο mainstream, ονειρεύομαι έναν κόσμο γαστρονομικά μορφωμένο που ξέρει να ξεχωρίζει την ποιότητα τόσο των υλικών, όσο και των τεχνικών" τονίζει ο σεφ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr