Π. Ιωαννίδης: Στα 17 έφευγα από τη δουλειά με κλάματα, ήθελα να τα παρατήσω

O κυριλέ και αυστηρός κριτής του MasterChef εξομολογείται τις δυσκολίες που έχει βιώσει από τα 17 του και για τις φορές που θέλησε να τα παρατήσει αλλά δεν το έκανε

p-iwannidis-sta-17-efeuga-apo-ti-douleia-me-klamata-ithela-na-ta-paratisw
SHARE THIS
0
SHARES

Για την εποχή που ο πάγκος της κουζίνας του δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα μίλησε μεταξύ άλλων, ο Πάνος Ιωαννίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο People Thema.

Απαντώντας στην ερώτηση πώς επέλεξε για γίνει μάγειρας, την εποχή που οι σεφ δεν απολάμβαναν τιμές ροκ σταρ όπως σήμερα, απάντησε: 

«Στους μαθητές μου λέω ότι γίνεσαι μάγειρας, αλλά κατά βάθος πιστεύω ότι γεννιέσαι food lover, φτάνει να το ακολουθήσεις με συνέπεια και υπομονή, ώστε να το εξελίξεις τεχνικά, ιδεολογικά και ακαδημαϊκά ως επαγγελματίας. Η μαγειρική για μένα είναι τρόπος ζωής, αγάπης, δοτικότητας και έκφρασης. Είναι καλλιτεχνία και πηγάζει από μέσα μου. Στα 17 μου απλώς το επέλεξα και επαγγελματικά. 

 

Στην Ιταλία έζησα πολλά χρόνια και εργάστηκε σε ξενοδοχεία. Έφευγα από τη δουλειά με κλάματα από τα νεύρα μου. Ωστόσο δεν το έβαλα ποτέ κάτω, ούτε τελικά τα παράτησα, όσο κοντά και αν έφτανα γιατί τελικά ο καθένας προσπαθούσε να ξεσπάσει πάνω μου τα όποια κόμπλεξ είχε ή δεν είχε. Η αλήθεια είναι, όμως ότι πρέπει να υπακούς τις εντολές του σεφ σου, ανεξαρτήτως αν έχεις αντίθετη άποψη. Εκείνος έχει όλη την ευθύνη και η πειθαρχία είναι το παν στην κουζίνα. 

 

Επειδή λοιπόν μου έχουν φερθεί πολύ άσχημα και πέρασα δύσκολα, δεν το κάνω σήμερα που ηγούμαι εγώ σε μία κουζίνα. Αν δεν μου κάνει κάποιος, διακόπτω τη συνεργασία μαζί του. Bullying όμως δεν θα κάνω ποτέ», δήλωσε ο κριτής του MasterChef. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook