Παπαδάκου: Εθίστηκα στην κακοποίηση, αλλά είπα τέλος κι ας με σφάξει

Συγκλονίζει η εξομολόγηση της Μάντας Παπαδάκου για την κακοποίηση που δέχτηκε από τον σύντροφό της.

papadakou-ethistika-stin-kakopoiisi-alla-eipa-telos-ki-as-me-sfaksei
SHARE THIS
0
SHARES

Με αφορμή τη χθεσινή παγκόσμια ημέρα κατά της κακοποίησης των γυναικών, η Μάντα Παπαδάκου μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για την κακοποίηση που δέχτηκε από τον σύντροφό της.

Η εξομολόγησή της σοκάρει:

«Έχω υπάρξει θύμα κακοποίησης σε πολύ μικρότερη ηλικία. Είχα για πολλά χρόνια σχέση που εξελίχθηκε και σε σωματική κακοποίηση. Ένας από τους λόγους που ήμουν και πολύ ευαισθητοποιημένη πάνω στο θέμα αυτό. Καταρχήν δεν ήξερα καν ότι βρισκόμουν σε σχέση κακοποίησης. Νόμιζα ότι ήταν κάτι φυσιολογικό. Ότι είχα έρθει στην Ελλάδα. Μου έλεγαν ότι οι άντρες οι μάγκες όταν αγαπάνε ρίχνουν κι ένα χαστουκάκι. Υπήρχε μια εξάρτηση μέσα σε αυτή τη σχέση. Έγιναν πολλά μέσα στα τέσσερα χρόνια. Έπρεπε να αλλάξει και ο τρόπος που σκεφτόμουν».

«Πολλές στιγμές είχα φτάσει σε σημείο που φοβόμουν για τη ζωή μου. Η κακοποίηση δεν ξεκινάει στο πρώτο ραντεβού, έρχεται σιγά σιγά. Έτσι και σε εμένα σιγά σιγά έγινε όλο αυτό. Στο σημείο που άρχισε ο έλεγχος, που άρχισε η υποτίμηση, αισθανόμουν ότι τρελαινόμουν αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί. Υπάρχει και ένας εθισμός.

Όταν έφτασα στο σημείο να λέω ότι δεν μπορώ να πονάω πια. Γιατί αυτό είναι όταν φτάνουμε στο πάτωμα και λένε ότι πλέον δεν μπορώ να ζω μέσα σε ένα πόνο, να μην έχω όνειρα και στόχους. Πήρα την απόφαση να φύγω. Εκεί είναι που έγινε η μεγάλη έκρηξη από τις τελευταίες που ήταν πολύ έντονες. Όταν μια γυναίκα έχει φτάσει στα όρια της και λέει ότι φεύγει, εκεί είναι που διακινδυνεύει τη ζωή της ότι πραγματικά μπορεί αν τη σφάξει».

Η Μάντα Τσαγκιά Παπαδάκου είναι πρόεδρος κα ιδρύτρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης W.I.N. (Women In Need) Hellas για την προστασία των κακοποιημένων γυναικών ενώ έχει υπάρξει μοντέλο.

Το 2006 διακρίθηκε με τον τίτλο της Μις Υδρόγειος στην Καλιφόρνια.

 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook