Για την παραμονή του στην Ελλάδα αλλά και το επώνυμο "Ντε Γκρες" μίλησε ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, στην εκπομπή "Buongiorno" του ΣΚΑΪ.
"Θα είμαι στην Ελλάδα τον χειμώνα. Το Σωματείο μας δουλεύει πολύ σκληρά και έχουμε βοηθήσει σε διάφορες οικογένειες που δυσκολεύονται. Το σημαντικό είναι να μη βοηθάει μόνο τον άρρωστο, αλλά όλη την οικογένεια", είπε ο Παύλος Ντε Γκρες, ο οποίος αναφέρθηκε στον γιο του που ετοιμάζεται για τη θητεία του στον στρατό.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επιτυχία της Εθνική στο Eurobasket αλλά και στις διακρίσεις των Ελλήνων σε όλα τα αθλήματα.
"Πάμε πολύ καλά και στην κωπηλασία και στον στίβο, δεν είμαστε μόνο σε ένα άθλημα ευτυχισμένοι με αυτούς που καταφέρανε να κάνουν αυτό που κάνανε", σχολίασε ο Παύλος Ντε Γκρες.
Για την απόφαση του ΣτΕ για την αλλαγή στο επώνυμό του: "Δεν είναι κάτι που γνωρίζω εγώ. Θα το ακούσετε όταν το ακούσω κι εγώ", είπε ο Παύλος Ντε Γκρες.
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο στο Συμβούλιο της Επικρατείας συζητήθηκε η αίτηση ακύρωσης, που κατέθεσε ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Λαζαράτος, κατά της απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών με την οποία αναγνωρίστηκε η ελληνική ιθαγένεια στα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας, τα οποία υιοθέτησαν το επίθετο "Ντε Γκρες", ενώ στρέφεται και κατά της εγγραφής τους στο δημοτολόγιο του Δήμου Αθηναίων.
Ο κ. Λαζαράτος υποστήριξε ενώπιον της επταμελούς σύνθεσης του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι διαθέτει έννομο συμφέρον ως Έλληνας πολίτης και ενεργός εκλογέας στον Δήμο Αθηναίων, όπου ελήφθησαν οι επίμαχες πράξεις. Παράλληλα, επικαλέστηκε την ιδιότητά του ως πανεπιστημιακού με επιστημονικό ενδιαφέρον για τη συνταγματική νομιμότητα.