Σε στάση αναμονής φαίνεται ότι είναι τα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το επίθετο "Ντε Γκρες" και την απονομή ιθαγένειας.
"Η ιθαγένεια είναι θέμα της κυβέρνησης, δεν μας αφορά. Είναι κάτι που θα αναλάβει το ΣτΕ και θα δούμε ποια είναι η απάντησή τους", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παύλος Ντε Γκρες, μιλώντας στο Πρωινό του ΑΝΤ1
Υπενθυμίζεται ότι, την προσφυγή στο ΣτΕ έκανε καθηγητής ελληνικού πανεπιστημίου, ο οποίος στην προσφυγή του ισχυρίζεται ότι η δήλωση και η χρήση του επιθέτου "Ντε Γκρες”παραπέμπει "στην ταξική προέλευση των δικαιούχων και στην διατήρηση των προνομίων που κατείχαν πριν την κατάργηση της βασιλείας”.
Ο καθηγητής, κ. Λαζαράτος, αναφέρει ότι το έννομο συμφέρον του συνίσταται "στο ότι είναι εγγεγραμμένα στο δημοτολόγιο του Δήμου Αθηναίων, άρα και στους εκλογικούς καταλόγους, άτομα τα οποία παρανόμως διαθέτουν Ελληνική Ιθαγένεια λόγω του παράνομου επιθέτου" και συνεχίζει:
"Αξιοποιώντας την Ελληνική Ιθαγένεια, δύνανται να συμμετάσχουν ως εκλογείς συγκαθορίζοντας- επηρεάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα των Βουλευτικών ή των Δημοτικών-Περιφερειακών εκλογών και κατ' αυτόν τον τρόπο, όμως νοθεύεται η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας η οποία ως προς το δικαίωμα του εκλέγειν απαιτεί νόμιμη κτήση ιθαγένειας η οποία δεν υφίσταται στην επίμαχη περίπτωση".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr