Πέτρος Κωστόπουλος: Οταν η κόρη μου έπεσε θύμα bullying

«Θα φάτε το ξύλο της αρκούδας»! Ο Πέτρος Κωστόπουλος μοιράζεται τη λύση που έδωσε ο ίδιος όταν το παιδί του, όπως γράφει, έπεσε θύμα bullying

petros-kwstopoulos-otan-i-kori-mou-epese-thuma-bullying
|
SHARE THIS
0
SHARES

Την εμπειρία που έζησε ο ίδιος όταν η κόρη του έπεσε θύμα bullying περιγράφει ο Πέτρος Κωστόπουλος στην προσωπική στήλη του στο toratora. Μιλώντας επί προσωπικού, περιγράφει ένα περιστατικό σχολικού εκφοβισμού που είχε ως θύμα την κόρη του, όταν συμμαθήτρια της «...με μεγάλες σωματικές διαστάσεις για την ηλικία της, την κλώτσαγε, την έδιωχνε από την παρέα, της πέταγε το μπουφάν στα σκουπίδια, την έβριζε».

Η προσπάθεια να λύσει το θέμα μέσα από επικοινωνία με τους δασκάλους της, όπως γράφει στο σχετικό κείμενο, δεν έφερε αποτελέσματα, οπότε αποφάσισε να απευθυνθεί προσωπικά στους γονείς του παιδιού. «Το τηλεφώνημα ξεκίνησε ήρεμα με αναφορά των γεγονότων. Όσο πέρναγε η ώρα όμως γινόταν φανερό ότι οι γονείς του κοριτσιού αυτού δεν ήθελαν να καταλάβουν ή να αποδεχτούν αυτά που συνέβαιναν παρ' ότι το σχολείο τους τα είχε τεκμηριώσει κι ότι το παιδί τους ασκούσε βία. Η συζήτηση άρχισε να βγαίνει εκτός ελέγχου μιας και είχα πέσει σε τοίχο. Τότε περάσαμε και οι δύο στο επόμενο στάδιο της συνεννόησης. Περάσαμε στο αντί bullying. Βία στη βία, τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες που έλεγε και ο γέρος Γεώργιος Παπανδρέου. «Αν το παιδί σου πλησιάσει στα πέντε μέτρα το παιδί μου θα φάτε και οι δύο το ξύλο της αρκούδας. Θα τρέχετε και δε θα φτάνετε. Πες το στο σχολείο, πες το στην αστυνομία, πες το όπου θες, αν το ακουμπήσει ξανά θα γίνετε μαύροι οικογενειακά». Το λέγαμε και το πιστεύαμε βαθύτατα. Την επόμενη φορά θα ήμασταν σπίτι τους...».

Το «κόλπο» του εκφοβισμού ενηλίκων ως απάντηση στον εκφοβισμό των ανήλικων, όπως γράφει, έπιασε. «Δεν ξέρω αν ήταν αντικοινωνικό ή αντιορθολογικό, δεν ξέρω αν έπρεπε να συνεχίσουμε για τρίτη φορά το δρόμο του σχολείου. Ξέρω όμως ότι η απειλή αυτή έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα...».

Μόνο που ο εκφοβισμός ή το bullying, όπως το λέμε πια -σε... απλά ελληνικά- ξεκινά ακριβώς από τέτοιες λογικές μαγκιάς («θα φας το ξύλο της αρκούδας», «θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις», «θα σε κάνω μαύρο οικογενειακώς»), που ειδικά αυτές τις ώρες, με τον χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη να παραμένει κεντρικό θέμα της επικαιρότητας, δείχνουν μάλλον περιττές και άτοπες...

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook