Ποιος φταίει για το τροχαίο του Κωνσταντίνου Αγγελίδη; Η πραγματογνωμοσύνη

Σε βασικά ερωτήματα καλείται να απαντήσει η πραγματογνωμοσύνη που ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες.

poios-ftaiei-gia-to-troxaio-tou-kwnstantinou-aggelidi-i-pragmatognwmosuni
SHARE THIS
0
SHARES

Η έρευνα για το τροχαίο ατύχημα που είχε ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες, με πρώτα συμεράσματα να προκύπτουν. Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η εφημερίδα «Έθνος», η πρόσκρουση έγινε στο εντελώς δεξιό μέρος του λεωφορείου. Μάλιστα, πληροφορίες της εφημερίδας από κύκλους των ΟΣΥ και ΟΑΣΑ αναφέρουν ότι έχουν ήδη επισκεφθεί το αμαξοστάσιο του οργανισμού πραγματογνώμονες των εμπλεκομένων μερών για να εξετάσουν το λεωφορείο με το οποίο συγκρούστηκε ο παρουσιαστής στις 25 Δεκεμβρίου του 2017.

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι τόσο το λεωφορείο όσο και ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης ήθελαν να πορευτούν στην οδό Καλύμνου με κατεύθυνση προς Βάρη. Ο οδηγός του λεωφορείου όμως έκανε έναν ελιγμό προς τα αριστερά τη στιγμή που ερχόταν με τη μηχανή του ο Αγγελίδης, ο οποίος δεν κατάφερε να τον αποφύγει.

Σε τι καλείται να απαντήσει η πραγματογνωμοσύνη

Τα σημαντικά ερωτήματα που προκύπτουν από το συμβάν, όπως ποια ήταν η ταχύτητα των δύο οχημάτων, εάν ο οδηγός του λεωφορείου άναψε φλας, και μάλιστα σε χρόνο κατά τον οποίο θα προλάβαινε να αντιληφθεί την πρόθεσή του ο οδηγός της μηχανής, αλλά και αν βρέθηκε αλκοόλ στο αίμα των δύο οδηγών, καθώς ήταν ξημερώματα και ημέρες εορτών, είναι αυτά που πρέπει να απαντηθούν.

Σημειώνεται ότι ως προς το τελευταίο, από τη δειγματοληψία δεν βρέθηκε ποσότητα αλκοόλ στο αίμα κανενός από τα εμπλεκόμενα μέρη .

Η πραγματογνωμοσύνη του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας

Ρίχνει «φως» στα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από το ατύχημα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, σχετικά με το ζήτημα της ταχύτητας, αν και αυτή δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς, καθώς έβρεχε και δεν υπάρχουν ίχνη τροχοπέδησης, φαίνεται πως ήταν κανονική. Το πρώτο σημάδι που δείχνει ότι ο παρουσιαστής δεν κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα είναι η ανυπαρξία ζημιών. Μπορεί λόγω της τριβής που δημιουργήθηκε η μηχανή να πήρε φωτιά, αλλά δεν υπήρχαν σημάδια πρόσκρουσης που θα έδειχναν υψηλή ταχύτητα, αποτέλεσμα της οποίας θα ήταν να «καρφωθεί» πάνω στο κινούμενο λεωφορείο.

Επιπλέον, ακόμη ένα σημάδι βάσει του οποίου μπορεί να σχηματιστεί εικόνα γύρω από την ταχύτητα που είχε αναπτύξει η μηχανή του Αγγελίδη είναι το πόσο μακριά βρέθηκε. Σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη η μηχανή σύρθηκε μόλις λίγα μέτρα από τον τόπο του ατυχήματος. Αυτό το στοιχείο συνηγορεί ότι ο παρουσιαστής δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε με τη δυνατή, λόγω υπερβολικής ταχύτητας, πρόσκρουση η μηχανή να βρεθεί πολύ πιο μακριά από το σημείο όπου βρέθηκε.

Τη στιγμή του τροχαίου αλλά και τις κινήσεις των δύο οδηγών επιχειρεί η έκθεση του πραγματογνώμονα: «Το λεωφορείο βρέθηκε σταματημένο στο αριστερό μέρος της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, γεγονός που δείχνει ότι κινήθηκε από τη δεξιά λωρίδα προς την αριστερή με σκοπό να στρίψει αριστερά στον δρόμο, όπου ήταν το προκαθορισμό δρομολόγιό του.‘Ετσι, φαίνεται πως έκλεισε τον δρόμο στη μηχανή η οποία πήγαινε κανονικά στην πορεία της, με τον παρουσιαστή να προσπαθεί να κάνει ελιγμό για να αποφύγει τη σύγκρουση, χωρίς όμως να τα καταφέρνει».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook