Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα: Αυτά είναι τα απόρρητα έγγραφα για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Τι θα συμβεί στη Βρετανία όταν πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ: Το POLITICO παρουσιάζει τα απόρρητα έγγραφα που περιγράφουν την επιχείρηση LONDON BRIDGE.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Αν και όλοι εύχονται αυτή η μέρα να αργήσει πολύ, το σχέδιο για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ είναι έτοιμο στα συρτάρια της βρετανικής κυβέρνησης.

Το POLITICO στα χέρια του τα έγγραφα που περιγράφουν την επιχείρηση LONDON BRIDGE με όλες τις λεπτομέρειες.

Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία "London Bridge Down" δηλαδή "Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε" είναι έτοιμη και φυλάσσεται υπό άκρα μυστικότητα, όμως το Ρolitico απέκτησε πρόσβαση στα απόρρητα αρχεία.

Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα: Αυτά είναι τα απόρρητα έγγραφα για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Στο άρθρο αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί με τηλεφώνημα από έναν υπάλληλο που θα του πει ότι "η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε", ενώ ο θάνατός της βασίλισσας Ελισάβετ θα ανακοινωθεί με έκτακτο δελτίο από το Press Association.

Αν και η 95χρονη μονάρχης είναι πολύ καλά στην υγεία της, οι υπεύθυνοι θεώρησαν ότι έπρεπε να ανανεώσουν το σχέδιο σύμφωνα με τις τρέχουσες συνθήκες της πανδημίας.

Πρόκειται για έγγραφα που αποκαλύπτουν μια τεράστια επιχείρηση ασφαλείας για τη διαχείριση του πλήθους που θα συρρεύσει στο παλάτι και του φόβου για το χάος που μπορεί να προκληθεί. Ακόμα, προβλέπει ακόμα και τις πρώτες κινήσεις του Καρόλου ως βασιλιά.

QUEEN ELIZABETH

Οι δέκα μέρες από τον θάνατο μέχρι την κηδεία

Τα έγγραφα αποτυπώνουν την αγωνία των υπευθύνων προκειμένου όλα να γίνουν στην εντέλεια και μέσα στα χρονικά όρια που προβλέπονται.

D- Day (Death Day - Η ημέρα του θανάτου)

Αμέσως μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, θα ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και ένας αριθμός ανώτερων υπουργών και αξιωματούχων.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί κατευθείαν από τον ιδιωτικό γραμματέα της βασίλισσας Ελισάβετ, ο οποίος θα ενημερώσει επίσης το γραφείο του Συμβουλίου του Προσωπικού Συμβουλίου, το οποίο συντονίζει τις κυβερνητικές εργασίες για λογαριασμό του μονάρχη.

Ακολούθως το κοινό θα ενημερωθεί από επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι.

Το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου και αυτά της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας θα διακόψουν τις εργασίες τους.

Η ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας θα γίνει πένθιμη και θα φιλοξενεί μια σύντομη δήλωση που θα επιβεβαιώνει το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

QUEEN ELIZABETH

Η ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου θα τοποθετήσει ένα μαύρο μπάνερ στην κορυφή.

Όλες οι σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της κυβέρνησης θα έχουν επίσης ένα μαύρο μπάνερ και θα αλλάξουν τις φωτογραφίες προφίλ στην κορυφή.

Η βασιλική οικογένεια θα ανακοινώσει τα σχέδια για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί 10 ημέρες μετά το θάνατό της.

Ο πρωθυπουργός θα είναι το πρώτο μέλος της κυβέρνησης που θα κάνει δήλωση.

Ο πρωθυπουργός, θα έχει ακρόαση με τον νέο βασιλιά και στις 6 μ.μ. ο πρώτος στη σειρά διαδοχής Κάρολος θα απευθύνει δημόσιο διάγγελμα στο έθνος.

Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθεί μια λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στην καρδιά του Λονδίνου παρουσία του πρωθυπουργού και λίγων υπουργών.

QUEEN ELIZABETH

D-Day+1 (Μία μέρα μετά τον θάνατο)

Στις 10 το πρωί την επομένη του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, το Συμβούλιο Διαδοχής – το οποίο περιλαμβάνει ανώτερα κυβερνητικά στελέχη – συνεδριάζει στο παλάτι του Σεντ Τζέιμς για να ανακηρύξει τον βασιλιά Κάρολο ως νέο επικεφαλής.

Εκατοντάδες ιδιωτικοί σύμβουλοι, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού και των ανώτερων υπουργών, θα κληθούν να παραβρεθούν, ντυμένοι όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

Η προκήρυξη θα διαβαστεί στη συνέχεια στο παλάτι του Σεντ Τζέιμς και στο Royal Exchange του Λονδίνου, επιβεβαιώνοντας τον Κάρολο ως βασιλιά. Το Κοινοβούλιο θα συνεδριάσει για να συμφωνήσει σε ένα συλλυπητήριο μήνυμα. Όλες οι κυβερνητικές δραστηριότητες θα ανασταλούν για 10 ημέρες.

Στις 3:30 μ.μ., ο πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο θα έχουν μιλήσουν με τον Κάρολο.

QUEEN ELIZABETH

D-Day+2 (Δύο μέρες μετά τον θάνατο)

Το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταφερθεί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Σε περίπτωση που η βασίλισσα πεθάνει στο Σάντριγχαμ, την κατοικία της στο Νόρφολκ, η σορός της θα μεταφερθεί με το βασιλικό τρένο στο Λονδίνο.

Εάν πεθάνει στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας,υπάρχει περίπτωση η σορός της να μεταφερθεί με αεροπλάνο στο Λονδίνο.

D-Day+3 (Τρεις μέρες μετά τον θάνατο)

Το πρωί, ο βασιλιάς Κάρολος θα δεχτεί συλλυπητήρια στο Γουέστμίνστερ και το απόγευμα θα ξεκινήσει μια περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

D-Day+4 (Τέσσερις μέρες μετά τον θάνατο)

Ο βασιλιάς Κάρολος θα φτάσει στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου θα δεχτεί συλλυπητήρια στο Κάστρο του Χίλσμπορο και θα παρακολουθήσει λειτουργία στον καθεδρικό ναό της Αγίας Άννας στο Μπέλφαστ.

D-Day+5 (Πέντε μέρες μετά τον θάνατο)

Η πορεία από το παλάτι του Μπάκιγχαμ στο παλάτι του Γουέστμινστερ θα πραγματοποιηθεί σε μια τελετουργική διαδρομή μέσω του Λονδίνου. Θα ακολουθήσει λειτουργία στο Westminster Hall μετά την άφιξη του φέρετρου.

QUEEN ELIZABETH

D-Day+6 έως D+9

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παλάτι του Γουέστμίνστερ για τρεις ημέρες, σε μια επιχείρηση με την κωδική ονομασία Feather. Το φέρετρό της θα βρίσκεται πάνω σε ένα υπερυψωμένο κουτί γνωστό ως catafalque στο κέντρο του Γουεστμίνστερ Χολ, το οποίο θα είναι ανοιχτό για το κοινό 23 ώρες την ημέρα. Θα εκδοθούν εισιτήρια για VIP ώστε να μπορούν να κανονίσουν το χρονοδιάγραμμά τους.

Την 6η ημέρα θα πραγματοποιηθεί πρόβα για την κρατική νεκρώσιμη ακολουθία. Την 7η μέρα, ο βασιλιάς Κάρολος θα ταξιδέψει στην Ουαλία για να δεχθεί τα συλλυπητήρια στο κοινοβούλιο της Ουαλίας και θα παρακολουθήσει λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Λιαντάφ στο Κάρντιφ.

Τα έγγραφα που είδε το Politico, δείχνουν ότι, αν και η κυβέρνηση πιστεύει γενικά ότι έχει την ικανότητα να πραγματοποιήσει με επιτυχία την κηδεία, υπάρχουν ανησυχίες για το αν κάποια τμήματα θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός τόσο σημαντικού γεγονότος.

Το μεγάλο βάρος πέφτει στη μεταφορά και την οργάνωση όσο ταξιδέψουν προς τη χώρα για την κηδεία, από τους VIP και τους αρχηγούς κρατών μέχρι τους απλούς πολίτες, ειδικά αν η κηδεία γίνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

QUEEN ELIZABETH

D-Day+10 (Η ημέρα της κηδείας)

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ και θα τηρηθεί δύο λεπτών σιγή σε ολόκληρη τη χώρα το μεσημέρι. Οι πομπές θα γίνουν στο Λονδίνο και στο κάστρο Γουίνδσορ.

Θα ακολουθήσει η τελετή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Γουίνσδορ και η βασίλισσα θα ταφεί στη βασιλική κρύπτη στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, εκεί όπου θα μεταφερθεί στη συνέχεια και η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου που παρεμένει σε αναμονή σε ειδικό χώρο στο παρεκκλήσι.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ 10 Σεπ 2021 | 12:28

Κηδεία Mad Clip: Διέλυσαν τάφους και ποδοπάτησαν μνημεία [εικόνες - βίντεο]

Αλγεινές εντυπώσεις έχει προκαλέσει η φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνει μνήμα το οποίο φαίνεται να έχει καταστραφεί την ώρα της κηδείας του τράπερ Mad Clip.

ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ 10 Σεπ 2021 | 09:55

Κηδεία Μίκη Θεοδωράκη: Οι αποδοκιμασίες μερικών ανεγκέφαλων κατά Μητσοτάκη στον Γαλατά Χανίων [βίντεο]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε δεκτός με γιουχαΐσματα από μικρή μερίδα κόσμου έξω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Γαλατά.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ 09 Σεπ 2021 | 18:19

Κηδεία Μίκη Θεοδωράκη: Γιατί κρατούσαν μπολ με σιτάρι - Το παλιό χριστιανικό έθιμο και τι συμβολίζει

Το μπολ με το σιτάρι - Ενα πανάρχαιο έθιμο στην ταφή του Μίκη Θεοδωράκη

ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΑ 09 Σεπ 2021 | 16:56

Στην κρητική γη αναπαύεται ο Μίκης Θεοδωράκης: "Αθάνατος" - Με δάκρυα, τραγούδια και μπουζούκι το τελευταίο αντίο [Βίντεο]

Με ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του, την Άρνηση και τη μελωδία του Ζορμπά, αποχαιρέτησαν τραγουδώντας συγγενείς και φίλοι τον Μίκη Θεοδωράκη

«ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ» 09 Σεπ 2021 | 15:01

Μητσοτάκης για Μίκη Θεοδωράκη: Αποχαιρετούμε τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα του 20ου αιώνα [Βίντεο]

"Τον αποχαιρετούμε σήμερα, όπως του αξίζει. Τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα του 20ου αιώνα" ήταν τα λόγια του Κυριάκο Μητσοτάκη για τον Μίκη Θεοδωράκη.

ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ 09 Σεπ 2021 | 14:54

Κηδεία Μίκη Θεοδωράκη: "Τον αντρειωμένο μην τον κλαις…" - Οι Κρητικοί τον αποχαιρέτησαν με ένα ριζίτικο τραγούδι [βίντεο]

Συγκινητική ήταν η στιγμή που οι Κρητικοί τραγουδούσαν το ριζίτικο τραγούδι, στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη.

ΤΟ ΕΙΧΕ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΜΒΙΟ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑ 09 Σεπ 2021 | 14:18

Αντιδράσεις για το "εμφυλιοπολεμικό" πρωτοσέλιδο της ΕφΣυν για τον Μίκη: Πολέμησε τον Δεκέμβρη

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το πρωτοσέλιδο της ΕφΣυν για τον Μίκη Θεοδωράκη

09 Σεπ 2021 | 14:15

Κηδεία Μίκη Θεοδωράκη: Η Μαργαρίτα τραγούδησε στην κηδεία του πατέρα της - "Για πάντα ζωντανός στην καρδιά μου"

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στάθηκε στο μικρόφωνο του Ιερού Ναού στον Γαλατά Χανίων και τραγούδησε στην εξόδιο ακολουθία για τον θάνατο του πατέρα της, Μίκη.

09 Σεπ 2021 | 13:30

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Συντετριμμένη και υποβασταζόμενη έφθασε η κόρη του Μίκη στην εκκλησία στον Γαλατά

Με δάκρυα στα μάτια και υποβασταζόμενη έφτασε στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στον Γαλατά η κόρη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΝΙΩΝ 09 Σεπ 2021 | 13:13

Μίκης Θεοδωράκης: "Σε αγαπάμε φίλε μας" - Συγκινεί το μήνυμα του μικρού κοριτσιού στην κηδεία [εικόνες]

Ανάμεσα στο πλήθος που βρέθηκε στο Ναό για να αποχαιρετήσει τον Μίκη Θεοδωράκη, ξεχώρισε ένα μικρό κοριτσάκι.

09 Σεπ 2021 | 12:28

Στην αγκαλιά της Κρητικής γης ο Μίκης Θεοδωράκης- Τα τραγούδια πάνω από τον τάφο και το δάκρυ της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

O μεγάλος συνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, κηδεύτηκε στο κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων.δίπλα στους γονείς του και τον αδελφό του

ΤΟ ΕΙΧΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ 09 Σεπ 2021 | 12:26

Μίκης Θεοδωράκης: Αυτός είναι ο τάφος του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη στον Γαλατά Χανίων [εικόνες]

Η γη της Κρήτης που τόσο αγάπησε ο Μίκης Θεοδωράκης θα τον δεχθεί για πάντα στην "αγκαλιά" της.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ 09 Σεπ 2021 | 12:20

Αποδοκιμασίες σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μητρόπολη: Η έντονη αντίδραση Πορτοσάλτε και τα περίεργα σχόλια της Αυγής

Πώς σχολίασε η Αυγή, την έντονη αντίδραση του δημοσιογράφου Αρη Πορτοσάλτε για τις αποδοκιμασίες σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη