Πόσα πλήρωσε τον Ρενιέ η οικογένεια της Γκρέις για τον γάμο;

Το παλάτι έπρεπε να αμκολουθήσει την ευρωπαϊκή παράδοση.Μια άγνωστη ιστορία για την προίκα της έρχεται στο φως.

posa-plirwse-ton-renie-i-oikogeneia-tis-gkreis-gia-ton-gamo
SHARE THIS
0
SHARES

Ήταν η επιτομή της χολιγουντιανής ομορφιάς. Η Γκρέις Κέλλι αποφάσισε και έγινε Πριγκίπισσα του Μονακό, το 1956. Ετοιμαζόταν για το γάμο της με τον Πρίγκιπα Ρενιέ ΙΙΙ του Μονακό σε ηλικία 26 ετών. Ο πρίγκιπας ήταν τότε 32 ετών. 

Μέχρι τη στιγμή του γάμου, η φήμη της ήταν κατοχυρωμένη με ταινίες όπως το High Noon του Fred Zinnemann και το και το Catch a Thief του Alfred Hitchcock. 

Η Κέλι συναντήθηκε με τον Ρενιέ σε μία από τις πολλές επισκέψεις της στη Γαλλία  για τα γυρίσματα ταινιών. Τον Απρίλιο του 1955, ενώ παρακολούθησε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, η Κέλι δέχτηκε πρόσκληση να εμφανιστεί στο Παλάτι του Μονακό για φωτογράφηση με τον πρίγκηπα. Εκτός από τα απρόοπτα που συνέβησαν -μέχρι και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος- έφτασε εγκαίρως στο παλάτι. Το ζευγάρι συνέχισε να επικοινωνεί όταν η Γκρέις γύρισε στις ΗΠΑ. Στα τέλη του 1955 χρειάστηκαν τρεις μέρες ώστε η οικογένειες  Kelly και Rainier να συμφωνήσουν για μια ένωση μεταξύ δύο οικογενειών, κάτι που ανακοινώθηκε με ειδική συνέντευξη στο κτήμα των Κέλι.

Όμως παρά το ότι ο Ρενιέ ήταν πάμπλουτος η νύφη έπρεπε να πληρώσει μια σχετική προίκα. Το προτεινόμενο ποσό ήταν εκπληκτικό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που συνήθιζε να δίνει η ευρωπαϊκή αριστοκρατία. 

 

Το ποσό ήταν δυσβάσταχτο για την οικογένεια Κέλι και ο πατέρας της δήλωσε πως  "η κόρη μου δεν πρέπει να πληρώσει κανέναν άντρα να την παντρευτεί." Η Γκρέις έπεισε τον πατέρα της να υποχωρήσει και πλήρωσε μόνη της όπως λένε τα μισά χρήματα, με τα οποία ιδρύθηκε το Ίδρυμα Princess Grace.

Η Grace Kelly έφερε φήμη και τύχη στο Μονακό με το γάμο. Βοήθησε τη μικρή ευρωπαϊκή μοναρχία να επιστρέψει στον χάρτη του κόσμου, και έδωσε αίγλη στη περιοχή αυτή που υπέφερε μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο γάμος έγινε με δυο τελετές, ένα πολιτικό και θρησκευτικό γάμο. Το Μονακό για μια εβδομάδα ήταν γεμάτο εορταστικές εκδηλώσεις πριν από το γάμο.

 

Φωτο: EPA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook