Πριγκίπισσες αργοπεθαίνουν σε «χρυσή» φυλακή

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας κρατά τις τέσσερις κόρες του φυλακισμένες μέσα στο παλάτι επί 13 χρόνια επειδή ήταν πολύ φιλελεύθερες – Κάνουν δραματική έκκληση για την απελευθέρωσή τους

|
SHARE THIS
0
SHARES

Στην κύρια είσοδο μιας από τις βίλες του βασιλικού παλατιού, η μεγάλη μεταλλική πύλη είναι κλειδωμένη με λουκέτο όλες τις ώρες. Ένας άγρυπνος φρουρός στέκεται εκεί μέρα και νύχτα. Άλλοι φύλακες βρίσκονται σε παρατηρητήριο με προβολείς που λάμπουν στο σκοτάδι. Η ασφάλεια είναι άκαμπτη. Κανείς δεν επιτρέπεται να μπει ή να βγει χωρίς άδεια.

Οι τέσσερις κόρες του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας είναι φυλακισμένες στο παλάτι από τον πατέρα τους εδώ και 13 χρόνια. Ο λόγος; Απλά ότι ήταν πολύ φιλελεύθερες

Τα μέτρα δεν προορίζονται για την προστασία τους, αλλά για να εξασφαλίσουν ότι οι πριγκίπισσες που ζουν σε αυτό το χρυσό κλουβί δεν θα βγουν έξω.

Οι τέσσερις κόρες του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας είναι φυλακισμένες στο παλάτι από τον πατέρα τους εδώ και 13 χρόνια. Ο λόγος; Απλά ότι ήταν πολύ φιλελεύθερες.

Την καταγγελία έκαναν οι δύο από τις πριγκίπισσες, ονόματι Sahar και Jawaher ετών 42 και 38 αντίστοιχα, καθώς και η μητέρα τους.

Οι δύο πριγκίπισσες έστειλαν emails και τηλεφώνησαν σε κυριακάτικη εφημερίδα υποστηρίζοντας ότι οι ίδιες και οι δύο αδελφές τους Hala 39 ετών και Maha 41 είναι φυλακισμένες σε απομόνωση παρά τη θέλησή τους, εδώ και 13 χρόνια. Οι πριγκίπισσες ζουν στο παλάτι κάτω από την επιτήρηση του ετεροθαλή αδελφού τους τον οποίο έχει θέσει ο πατέρας τους ως υπεύθυνο για τον εγκλεισμό τους.

Η μητέρα των τεσσάρων γυναικών και πρώην σύζυγος του Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, ζει στο Λονδίνο αφού υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τη χώρα όταν χώρισε.

«Οι κόρες μου είναι καταδικασμένες σε έναν αργό και επώδυνο θάνατο» υποστηρίζει η Φαισάλ η οποία ζητά την παρέμβαση του ΟΗΕ

Ωστόσο, δεν μπόρεσε να πάρει τις κόρες της μαζί της και τώρα κάνει δραματική έκκληση στη διεθνή κοινότητα για την απελευθέρωσή τους. Η Φαισάλ Αλ Σαούντ, η οποία κατάγεται από αριστοκρατική οικογένεια της Ιορδανίας, μπορεί και επικοινωνεί τηλεφωνικά με τις κόρες της και είναι το μόνο που της επιτρέπει ο βασιλιάς Αμπντάλα.

«Οι κόρες μου είναι καταδικασμένες σε έναν αργό και επώδυνο θάνατο» υποστηρίζει η Φαισάλ η οποία ζητά την παρέμβαση του ΟΗΕ.

Αν και ο εγκλεισμός και η απομόνωση γυναικών είναι συνηθισμένες πρακτικές στην Σαουδική Αραβία, ωστόσο οι τέσσερις πριγκίπισσες φωνάζουν βοήθεια με όποιο κόστος.

Εξάλλου, έτσι κι αλλιώς αργοπεθαίνουν κλεισμένες σε μια χρυσή φυλακή. Αραγε η διεθνής κοινότητα θα παρέμβει για να σώσει τις πριγκίπισσες ή θα επιλέξει να μην εμπλακεί;

Προς παρόν, σύμφωνα με την βρετανική «Daily Mail», τα διεθνή ΜΜΕ, δεν έχουν πάρει θέση στο ζήτημα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook