Follow us

Πρόβα για βασιλιάς: Καταρρακωμένος ο Γουίλιαμ στην πρώτη εμφάνιση του Καρόλου στη θέση της Ελισάβετ

Καταρρακωμένος ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, χαρούμενη η Καμίλα, συγκινημένος ο Κάρολος. Τέλος εποχής για τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία παρέδωσε το στέμμα της.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
charles william

Για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια, η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν απούσα από την έναρξη των εργασιών του βρετανικού κοινοβουλίου, καθώς φαίνεται πως οι δυνάμεις της την εγκαταλείπουν σιγά σιγά.

Η 96χρονη μονάρχης, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα κινητικότητας, έδωσε τη θέση της στον γιο της πρίγκιπα Καρόλο, ο οποίος είναι θέμα χρόνου να γίνει ο επόμενος βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το στέμμα της βασίλισσας ταξίδεψε χωρίς αυτήν και πήρε τη θέση του στην αίθουσα. Αλλωστε, τα τελευταία χρόνια η Ελισάβετ δεν φορούσε το στέμμα λόγω του μεγάλου βάρους του.

Πρόβα για βασιλιάς: Καταρρακωμένος ο Γουίλιαμ στην πρώτη εμφάνιση του Καρόλου στη θέση της Ελισάβετ

Ο Κάρολος μπήκε στην αίθουσα εμφανώς συγκινημένος ακολουθώντας την πομπή πίσω από το στέμμα της μητέρας του, φορώντας τη στολή του και συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Καμίλα η οποία φάνηκε αρκετά χαρούμενη.

prince charles william

Πίσω τους ακολουθούσε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο οποίος ήταν καταρρακωμένος, γνωρίζοντας ότι αυτή η ημέρα σηματοδοτεί την επόμενη μέρα της μοναρχίας, χωρίς τη γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ η οποία παρέδωσε έστω και άτυπα το στέμμα της.

charles william
,

prince charles william

Ο Κάρολος παρουσίασε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα.

prince charles

Ο πρωτότοκος γιος της και διάδοχος του θρόνου, διάβασε την ομιλία εκ μέρους της βασίλισσας.

prince charles william

Το στέμμα της βασίλισσας

Το αυτοκρατορικό στέμμα που έχει φορέσει ιστορικά για την περίσταση η βασίλισσα Ελισάβετ μεταφέρθηκε στα Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ πάνω σε ένα μαξιλάρι με όλες τις τιμές και τοποθετήθηκε σε ειδικό σημείο.

crown

Το στέμμα δημιουργήθηκε το 1937 για τη στέψη του βασιλιά Γεωργίου του VI, το Imperial State Crown διαθέτει 2.868 διαμάντια, 17 ζαφείρια, 11 σμαράγδια και 269 μαργαριτάρια.

Η βασίλισσα φόρεσε για πρώτη φορά το στέμμα για τη στέψη της το 1967 και στη συνέχεια για τα κρατικά ανοίγματα του Κοινοβουλίου.

QUEEN ELIZABETH

Το στέμμα ζυγίζει 2,2 κιλά και η Ελισάβετ έχει αποκαλύψει στο παρελθόν ότι την ημέρα της στέψης της, νόμιζε ότι θα σπάσει ο λαιμός της από το βάρος.

Μάλιστα, τόνισε ότι φοβόταν να κοιτάξει κάτω γιατί πίστευε ότι θα σπάσει ο λαιμός της από το βάρος. Αλλά, πρόσθεσε ότι ήταν τυχερή που είχε το ίδιο σχήμα κεφαλιού με τον πατέρα της και έτσι χωρούσε στο κεφάλι της.

"Ευτυχώς ο πατέρας μου κι εγώ είχαμε το ίδιο σχήμα κεφαλιού. Όταν το φοράς [το στέμμα] πρέπει να στέκεται στη θέση του. Και δεν μπορείς να σκύψεις για να διαβάσεις τον λόγο, πρέπει να σηκώσεις ψηλά τον λόγο. Γιατί αν έσκυβες θα έσπαγε ο λαιμός σου", είχε σχολιάσει η βασίλισσα.

QUEEN ELIZABETH

Για πρακτικούς λόγους, λοιπόν, η βασίλισσα Ελισάβετ δεν φορούσε ούτως η άλλως το στέμμα, το οποίο όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος μεταφέρθηκε πάνω σε ειδικό μαξιλάρι από το παλάτι του Μπάκιγχαμ στα Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ.

crown

Ο λόγος της Βασίλισσας

Η κρατική έναρξη του κοινοβουλίου σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του κοινοβουλευτικού έτους και η ομιλία της Βασίλισσας καθορίζει την ατζέντα της κυβέρνησης για την επόμενη συνεδρίαση, περιγράφοντας τις προτεινόμενες πολιτικές και τη νομοθεσία. Είναι η μόνη τακτική ευκαιρία που συναντώνται τα τρία συστατικά μέρη του Κοινοβουλίου – ο μονάρχης, η Βουλή των Λόρδων και η Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο λόγος της Βασίλισσας εκφωνείται από τη Βασίλισσα από τον Θρόνο στη Βουλή των Λόρδων. Αν και η Βασίλισσα διαβάζει την Ομιλία, είναι γραμμένη από την κυβέρνηση. Περιλαμβάνει ένα περίγραμμα των πολιτικών της και την προτεινόμενη νομοθεσία για τη νέα κοινοβουλευτική σύνοδο.

queen elizabeht

Αυτή τη φορά ωστοσο δεν είδαμε τη βασίλισσα να διαβάζει τον λόγο της για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια.

Η βασίλισσα η οποία είναι 96 ετών, αποσύρθηκε "απρόθυμα" από το State Opening την τελευταία στιγμή. Έτσι, ο θρόνος της έμεινε άδειος και ο Κάρολος διάβασε την ομιλία της συνοδευόμενος από την Καμίλα και τον Γουίλιαμ αφού τα "προβλήματα κινητικότητας" την ανάγκασαν να χάσει την τελετή για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ 14 Μαϊ 2022 | 13:14

Μια McLaren Artura για την Βασίλισσα Ελισάβετ

Η McLaren γιορτάζει τα 70 χρόνια βασιλείας της Βασίλισσας Ελισάβετ με ένα νέο χρώμα στην υβριδική McLaren Artura.

ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 14 Μαϊ 2022 | 08:26

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η δυναμική επανεμφάνιση και το κόλπο για να μην δουν τα κινητικά της προβλήματα

Η εμφάνιση έκπληξη της βασίλισσας Ελισάβετ στο Royal Windsor Horse Show, λίγες μέρες μετά την ηχηρή απουσία της από το State Opening.

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ Ο ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ 13 Μαϊ 2022 | 06:30

Σε κίνδυνο το βασίλειο του Κάρολου: Η τιμωρία από τον Χάρι για όσα πέρασε η μητέρα του

Πρίγκιπας Χάρι ο εκδικητής: Δεν έχει ξεχάσει όσα πέρασε η μητέρα του μέσα στη βασιλική οικογένεια και είναι αποφασισμένος να τους τιμωρήσει όλους.

ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ 11 Μαϊ 2022 | 06:51

Η θλίψη του "αόρατου" Γουίλιαμ: Ο "μετανιωμένος" πρίγκιπας θέλησε να δείξει τη μεγάλη λύπη του

Ειδικοί στη γλώσσα του σώματος ανέλυσαν την εμφάνιση του πρίγκιπα Γουίλιαμ στο State Opening, από το οποίο έλειπε για πρώτη φορά η βασίλισσα Ελισάβετ.

ΑΔΕΙΟΣ Ο ΘΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ 10 Μαϊ 2022 | 09:44

Ο λόγος της Βασίλισσας Ελισάβετ: Η σημαντική περίσταση που θα χάσει για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια

Άδειος ο θρόνος της βασίλισσας στη Βουλή των Λόρδων - Καθηλωμένη λόγω των προβλημάτων υγείας της.

ΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΣΜΑΡΑΓΔΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ 08 Μαϊ 2022 | 08:16

Μια τιάρα για τη βασίλισσα: Ο οίκος Bulgari σχεδίασε στέμμα που φοριέται και ως κολιέ προς τιμήν της Ελισάβετ

Ο οίκος Bulgari γιορτάζει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ - Το απίθανο σχέδιο με σμαράγδια και διαμάντια [Εικόνες]

ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ 30 Απρ 2022 | 08:20

Μαρί Σαντάλ: Η total black εμφάνιση με κεντήματα και διαφάνειες στο γκαλά του πρίγκιπα Καρόλου

Αριστοκρατική όπως πάντα, η Μαρί Σαντάλ επένδυσε στο total black look, με ένα φόρεμα με κεντήματα και διαφάνειες.

ΑΝΑΨΑΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ 27 Απρ 2022 | 18:01

Xαμός στον ΣΚΑΪ: Αγριος καβγάς Πορτοσάλτε με Σβέρκο για τον Κάρολο - "Αριστερέ φασίστα" [Βίντεο]

Πανικός επικράτησε στον ΣΚΑΪ, με τους δημοσιογράφους Άρη Πορτοσαλτε και Νίκο Σβέρκο να "μαλλιοτραβιούνται" για τα μάτια του πρίγκιπα Κάρολου.

ΑΦΘΟΝΟ ΓΕΛΙΟ 27 Απρ 2022 | 15:15

Το απίθανο πρωτοσέλιδο της ΕφΣυν δια χειρός Μάνου Βουλαρίνου- Τι άλλο σχεδιάζει ο Μητσοτάκης;

Οι ειρωνικές αντιδράσεις στο συνωμοσιολογικό σενάριο της ΕφΣυν για τον τέως συνεχίζονται

Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΤΟΙ 27 Απρ 2022 | 07:42

Οι θεωρίες συνωμοσίας για την συνάντηση Καρόλου – Μητσοτάκη και ο πόλεμος ανακοινώσεων

Στα άκρα η πολιτική αντιπαράθεση για την αξιοποίηση του Τατοΐου με τον ΣΥΡΙΖΑ να βλέπει θεσμική εκτροπή και τη ΝΔ να κάνει λόγο για γελοιότητες.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 26 Απρ 2022 | 22:25

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Το Τατόι μπορεί να γίνει κέντρο πολιτισμού, επαγγελματικής κατάρτισης και αγροτικής επιχειρηματικότητας"

Τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρίγκιπα της Ουαλίας με Ελληνικό Συμβούλιο του οργανισμού Sustainable Markets Initiative

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 26 Απρ 2022 | 19:50

Στο Dumfries House ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Η συνάντηση με τον Πρίγκιπα Κάρολο και τα σχέδια για το Τατόι [Εικόνες]

Στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη με Πρίγκιπα Κάρολο, βρέθηκε η ολιστική στρατηγική για την αποκατάσταση της έπαυλης Dumfries