Πώς η Μελάνια παραβίασε τη νομοθεσία μετανάστευσης όταν έφτασε στις ΗΠΑ

Γερουσιαστής ζητά να δοθούν στη δημοσιότητα τα έγγραφα μετανάστευσης της Μελάνια Τραμπ, αντιδρώντας στη σκληροπυρηνική πολιτική του Προέδρου Τραμπ.

Ελίνα Μαμμή
ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΙΝΑ ΜΑΜΜΗ
Πώς η Μελάνια παραβίασε τη νομοθεσία μετανάστευσης όταν έφτασε στις ΗΠΑ

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως έχει ανοίξει ο νέος πρόεδρος της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ με την «ταξιδιωτική απαγόρευση», δηλαδή το μέτρο - που απαγορεύει σε ταξιδιώτες από διάφορα Μουσουλμανικά έθνη να φτάσουν στις ΗΠΑ και το οποίο έχει καταδικαστεί διεθνώς και έχει πυροδοτήσει μαζικές διαμαρτυρίες.

Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, είναι το γεγονός ότι αυτή η πράξη του Τραμπ, θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ στον ίδιο και τη σύζυγό του αφού και ο ίδιος έχει παντρευτεί μετανάστρια, για την οποία μάλιστα υπάρχουν ενδείξεις ότι για ένα μικρό διάστημα έζησε παράνομα στη χώρα.

Πώς η Μελάνια παραβίασε τη νομοθεσία μετανάστευσης όταν έφτασε στις ΗΠΑ
Reuters

Αν και η συζήτηση για τα νόμιμα έγγραφα της Μελάνια δεν είναι νέα, αναζωπυρώθηκε τις τελευταίες ημέρες, και η πρώτη επίσημη αντίδραση προέρχεται από μια γερουσιαστή από την Καλιφόρνια η οποία ζητά (ή μάλλον απαιτεί) από τον Λευκό Οίκο να δώσει στη δημοσιότητα τα έγγραφα μετανάστευσης της Μελάνια Τραμπ, αντιδρώντας στη σκληροπυρηνική πολιτική μετανάστευσης του προέδρου.

Η Νάνσι Σκίνερ, έκανε επίσημη έκκληση να δοθούν τα στοιχεία στη δημοσιότητα, με αρχική αφορμή την εκτελεστική εντολή του πλανητάρχη να περιορίσει τα χρηματοδοτικά κεφάλαια σε πόλεις που αρνούνται να επιβάλουν τις ομοσπονδιακές πολιτικές για τη μετανάστευση.

Μια έκκληση που έγινε ακόμα πιο έντονη μετά τη «μουσουλμανική απαγόρευση» του Τραμπ.

Reuters
Reuters

Η Σκίνερ, η οποία έκανε την αίτηση στο State Capitol, είπε μιλώντας στο Politico California: «Από την πλευρά του Τραμπ κανείς δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα κάποιο από τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η κυρία Τραμπ είχε πλήρη νομική υπόσταση όταν έφτασε στην Αμερική».

«Γνωρίζουμε μόνο ότι έδωσαν τα χαρτιά για έλεγχο σε κάποιον δικηγόρο, ωστόσο δεν ξέρουμε τίποτα παραπάνω» πρόσθεσε.

Το καθεστώς μετανάστευσης της γεννημένης στη Σλοβενία Μελάνια Τραμπ, η οποία ταξίδεψε στις ΗΠΑ το 1996 για να συνεχίσει την καριέρα της στο μόντελινγκ - έχει ήδη βρεθεί στο στόχαστρο και έχει περάσει από εξονυχιστικό έλεγχο τα τελευταία χρόνια.

Μια έρευνα του Associated Press τον περασμένο Νοέμβριο κατέληξε στη διαπίστωση ότι η Πρώτη Κυρία παραβίασε τους όρους μετανάστευσης, όταν ήρθε στη χώρα για να συνεχίσει την καριέρα της ως μοντέλο.

Reuters
Reuters

Ο Τραμπ θα είχε απελάσει την ίδια του τη γυναίκα;

Σύμφωνα με τα στοιχεία του AP, υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η Μελάνια είχε παραβιάσει τον νόμο της μετανάστευσης, όταν μπήκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 1996, αφού έφτασε με τουριστική βίζα, αλλά εργάστηκε ως μοντέλο.

Αυτό αποτελεί μια ειρωνική συστροφή για έναν πρόεδρο που στήριξε την προεδρική εκστρατεία του πάνω σε συκοφαντίες και απειλές κατά των μεταναστών, ενώ τις πρώτες μέρες της προεδρίας του αποδεικνύει ότι είναι αδίστακτος.

Σίγουρα ο Τραμπ δεν είναι ο πρώτος που παντρεύτηκε μετανάστρια, ούτε η Μελάνια είναι η πρώτη που διέπραξε απάτη με τη βίζα της για να καταφέρει να μείνει στην Αμερική. Ωστόσο, είναι τεράστια ειρωνεία αυτός ο άνθρωπος να βάζει στο στόχαστρο μετανάστες και πρόσφυγες.

Η ιστορία μετανάστευσης της Μελάνια Τραμπ

Η Μελάνια Τραμπ έφτασε στις ΗΠΑ στα μέσα της δεκαετίας του 1990 για να εργαστεί ως μοντέλο. Αλλά οι λεπτομέρειες της άφιξής της, και το ειδικό καθεστώς του μετανάστη που είχε πριν πάρει πράσινη κάρτα, το 2001, ήταν πάντα ασαφής - και έχουν προκαλέσει σοβαρές εικασίες για το αν ήταν μια «νόμιμη μετανάστρια» για το σύνολο της περιόδου που έζησε στις Η.Π.Α.

Σύμφωνα με το AP, η Μελάνια Κνάους (το πατρικό της όνομα) ήρθε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 1996 με Β1 / Β2 «τουριστική βίζα». Η τουριστική βίζα επιτρέπει σε κάποιον να μείνει στις ΗΠΑ για έξι μήνες, αλλά δεν του επιτρέπει να αναζητήσει εργασία σε αυτό το διάστημα.

Δύο μήνες αργότερα, στις 18 Οκτωβρίου του 1996, η Μελάνια πήρε βίζα H-1B για «ειδικευμένους εργαζόμενους» η οποία της επέτρεπε να εργαστεί νόμιμα στις ΗΠΑ ως μοντέλο.

Το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι τα στοιχεία του AP δείχνουν ότι η Μελάνια είχε ήδη αναλάβει τουλάχιστον 10 δουλειές ως μοντέλο μεταξύ 10 Σεπτεμβρίου και 15 Οκτωβρίου - ενώ βρισκόταν ακόμα υπό το καθεστώς της τουριστικής βίζας. Με άλλα λόγια, εργάστηκε παράνομα και ουσιαστικά παραβίασε τους όρους σύμφωνα με τους οποίους της επετράπη η είσοδος στη χώρα.

Οπως προκύπτει, η Μελάνια δεν μπήκε παράνομα στις ΗΠΑ, ωστόσο παραβίασε τον νόμο περί μετανάστευσης, γεγονός που αν είχε γίνει αντιληπτό, θα είχε απελαθεί αμέσως.

Ολα δείχνουν ότι η πρώτη κυρία της Αμερικής διέπραξε απάτη με τη βίζα της και είπε ψέματα στις υπηρεσίες μετανάστευσης των ΗΠΑ κατά την είσοδό της στη χώρα τον Αύγουστο του 1996 σχετικά με τις προθέσεις της περί αναζήτησης εργασίας.

Αυτό δεν είναι απλά παραβίαση της διαδικασίας μετανάστευσης, αλλά ένα ολοκληρωτικό ομοσπονδιακό έγκλημα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Αραγε, ο Τραμπ θα την είχε απελάσει;

ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ 03 Ιουν 2020 | 07:58

67 χρόνια από τη Στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ: Το βαρύ στέμμα που θα της έσπαγε το κεφάλι και η φρικτή άμαξα [Εικόνες]

Όσο κι αν όλα φαίνονταν τέλεια, η ίδια εξομολογείται τις άγνωστες και πολύ άβολες λεπτομέρειες από την ημέρα στέψης της.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ TATLER; 03 Ιουν 2020 | 07:58

Κέιτ Μίντλετον: Kουρασμένη και αμήχανη στην πρώτη εμφάνιση μετά το υβριστικό δημοσίευμα [Βίντεο]

Η αμηχανία, το autocue και το "παλιό" κίτρινο φόρεμα που ανακύκλωσε μετά από 6 χρόνια.

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΣΙΝΓΚΤΟΝ 02 Ιουν 2020 | 08:08
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗ 02 Ιουν 2020 | 08:07
ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ 27 Μαϊ 2020 | 07:47

God save the Queen: Οι εγκλωβισμένοι της βασίλισσας - Η "χρυσή φυλακή" και η απομόνωση των 3 εβδομάδων

Η προστασία της υγείας της βασίλισσας πάνω από όλους και όλα.

ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΥΝΑΜΗΣ 23 Μαϊ 2020 | 09:04
"ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ" ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ 22 Μαϊ 2020 | 07:33

Οι 12 φορές που ο Χάρι και η Μέγκαν επιχείρησαν να εκσυγχρονίσουν τη μοναρχία, αλλά δεν τα κατάφεραν

Καρέ καρέ οι καινοτομίες που έφεραν στο παλάτι, από την την αρχή του δεσμού τους μέχρι το τελειωτικό "χτύπημα" της παραίτησής τους από ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας.

ΚΑΘΟΡΙΖΕ ΤΟ ΣΤΙΛ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ 20 Μαϊ 2020 | 07:53
"ΕΚΕΙ ΚΛΟΝΙΣΤΗΚΑ" 19 Μαϊ 2020 | 10:13

Άκης Πετρετζίκης: Η epic fail συνταγή στο Πρωινό που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τα εστιατόρια

"Υπήρχε άπειρος κόσμος που με έβριζε. Μου έστελναν μηνύματα πως είμαι ανεύθυνος και δίνω συνταγές που δε βγαίνουν."

12 Μαϊ 2020 | 11:33

P&G: Φροντίζει στην πράξη αυτούς που έχουν ανάγκη - Το τραπέζι της αγάπης και η κοινωνική προσφορά ύψους 300.000 ευρώ

Πώς τα εμβληματικά και αγαπημένα προϊόντα που "μπαίνουν" κάθε μέρα στα σπίτια μας, φροντίζουν όσους έχουν ανάγκη #foodforgood

12 Μαϊ 2020 | 11:33

Η P&G βάζει τα δυνατά της για καλό σκοπό αυτή τη δύσκολη περίοδο #forceforgood

Στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση στα βασικά και κάνει τη ζωή τους καλύτερη #forceforgood #podforgood

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 11 Μαϊ 2020 | 10:52

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα και το Stelios Philanthropic Foundation ανοίγουν δρόμους στο μέλλον, δίνοντας υποτροφίες σε τρεις μαθητές

Ο sir Στέλιος Χατζηϊωάννου ανοίγει ένα παράθυρο στον κόσμο για τρεις μαθητές, προετοιμάζοντάς τους για την ακαδημαϊκή και επαγγελματική επιτυχία.

07 Μαϊ 2020 | 14:39

Ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο να κάνουμε τις τραπεζικές μας συναλλαγές από το σπίτι, με ασφάλεια και αξιοπιστία

Με λίγα απλά βήματα έχουμε πρόσβαση στους λογαριασμούς μας, ελέγχουμε τα πάντα από το σπίτι μας και πραγματοποιούμε μεταφορές χρημάτων χωρίς να κάνουμε βήμα!