Ριμπολόβλεβα: Η νέα μούσα του Σκορπιού μιλά για πρώτη φορά

«Όσο περισσότερο χρόνο περνάω στον Σκορπιό τόσο πιο πολύ ερωτεύομαι το νησί» λέει η νέα ιδιοκτήτρια του Σκορπιού. Η Αικατερίνα Ριμπολόβλεβα δηλώνει μεγάλη θαυμάστρια της Ελλάδας.

rimpolobleba-i-nea-mousa-tou-skorpiou-mila-gia-prwti-fora-se-elliniko-meso
|
SHARE THIS
0
SHARES

Η Αικατερίνα Ριμπολόβλεβα, ξαναζωντανεύει τον Σκορπιό. Η νέα «μούσα» του ιστορικού αυτού νησιού, μίλησε για πρώτη φορά σε ελληνικό ΜΜΕ, στο lefkadapress.gr. Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη είπε ότι νιώθει τυχερή που βρίσκεται στον Σκορπιό, ότι οι άνθρωποι της Λευκάδας είναι καταπληκτικοί, ότι κατανοεί και σέβεται τη βαθιά σχέση του νησιού με την οικογένεια Ωνάση, ενώ μίλησε και για την αδυναμία της για τα παιδιά που υποφέρουν και δεν είναι τόσο τυχερά όσο εκείνη στη ζωή της.

«Όσο περισσότερο χρόνο περνάω στον Σκορπιό τόσο πιο πολύ ερωτεύομαι το νησί. Η περιοχή και οι άνθρωποι είναι εκπληκτικοί.

Αγαπά τον Σκορπιό και νιώθει τυχερή:

«Όσο περισσότερο χρόνο περνάω στον Σκορπιό τόσο πιο πολύ ερωτεύομαι το νησί. Η περιοχή και οι άνθρωποι είναι εκπληκτικοί. Πιστεύω ότι ο Σκορπιός και ολόκληρη η περιοχή της Λευκάδας είναι από τις πιο όμορφες τοποθεσίες που έχω επισκεφτεί στον κόσμο.

Έτσι, σίγουρα απολαμβάνω κάθε ημέρα που περνάω εδώ και αισθάνομαι τυχερή που μπορώ και το κάνω αυτό. Οι άνθρωποι εδώ είναι θαυμάσιοι, πραγματικά. Από την πρώτη ημέρα οι ντόπιοι μας έκαναν να αισθανθούμε σαν το σπίτι μας. Είναι πολύ φιλόξενοι και θερμοί».

Μίλησε για τι αλλαγές που σκέφτεται να κάνει στο νησί:

 

«Πρώτα απ 'όλα, η ομορφιά αυτού του νησιού είναι το φυσικό του κάλλος, προφανώς θέλω να το κρατήσω όπως είναι. Κατανοώ τη βαθιά σχέση που υπάρχει μεταξύ του νησιού και της οικογένειας Ωνάση. Η ιστορία της οικογένειας αυτής και η ιστορία του νησιού θα είναι πάντα συνυφασμένες μεταξύ τους και ό,τι κι αν κάνουμε εδώ θα γίνει με πλήρη σεβασμό και εκτίμηση σε αυτές. 

Το σχέδιό μου είναι να διατηρήσω και να αναπτύξω περαιτέρω την υποδομή του νησιού με τη χρήση σύγχρονων, φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών. Τώρα προχωράμε μόνο με τη βασική ανακαίνιση της υποδομής. Οπότε, κυρίως αποκατάσταση.

Η ομορφιά αυτού του νησιού είναι το φυσικό του κάλλος, προφανώς θέλω να το κρατήσω όπως είναι. Κατανοώ τη βαθιά σχέση που υπάρχει μεταξύ του νησιού και της οικογένειας Ωνάση.

Ήδη έχουμε αποκαταστήσει το ροζ σπίτι, όπως μπορείτε να δείτε. Η κύρια αλλαγή θα είναι η κατασκευή στάβλων για τα άλογα μου. Για να μπορώ να τα φέρω μαζί μου το καλοκαίρι. Είναι πολύ νωρίς σε αυτό το στάδιο να πω κάτι πιο συγκεκριμένο για τα σχέδια αυτά.»

Μίλησε για την απόφασή της τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τα δώρα των γενεθλίων της να δοθούν σε συγκεκριμένους σκοπούς που θα αφορούν τα παιδιά και φυσικά το νέο της τόπο.

«Ζήτησα από τους καλεσμένους μου να κάνουν δωρεά στο ίδρυμά μου. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη ιδρυμάτων για παιδιά. Όπως το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στη Λευκάδα, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Γνωρίζω για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Δεν είναι όλοι τόσο τυχεροί όσο είμαι εγώ και είναι πολύ σημαντικό για μένα να θυμάμαι αυτούς που είναι λιγότερο τυχεροί. Το φιλανθρωπικό αυτό ίδρυμα κάνει πολύ καλή δουλειά και η ευημερία των παιδιών είναι ένα θέμα που που με ενδιαφέρει πολύ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να προσφέρω αυτό το αυτοκίνητο για άτομα με ειδικές ανάγκες στο εν λόγω ίδρυμα μαζί με κάποια άλλα έργα που θα γίνουν σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Για να είμαι ειλικρινής εντυπωσιάστηκα πολύ όταν πήγαμε εκεί.

Δεν είναι όλοι τόσο τυχεροί όσο είμαι εγώ και είναι πολύ σημαντικό για μένα να θυμάμαι αυτούς που είναι λιγότερο τυχεροί.

Με αυτό το υπέροχο αγόρι τον Χρήστο που μου προσέφερε τον πίνακα ζωγραφικής. Δεν ξέρω πώς κατάφεραν να φτιάξουν ένα τόσο άψογο πίνακα.  Εντυπωσιάστηκα πολύ. Το φιλανθρωπικό αυτό ίδρυμα είναι εξαιρετικό λόγω του ότι λειτουργεί για ένα πολύ ευγενή σκοπό: τη βελτίωση της ζωής και την ευημερία παιδιών με ειδικές ανάγκες. Και εν τέλει, είναι ένα ίδρυμα τοπικό, στην αποστολή του οποίου πιστεύω πολύ έντονα. Έχω σπουδάσει ψυχολογία στο Harvard και καταλαβαίνω. Αυτός είναι ο λόγος που θέλω να κάνω κάτι με την ψυχολογία των παιδιών.»

Δηλώνει λάτρης της Ελλάδας και τη ιστορίας της

«Από την παιδική μου ηλικία έχω επισκεφτεί τα περισσότερα ελληνικά νησιά δια θαλάσσης. Αυτός είναι και ο πιο όμορφος τρόπος να τα γνωρίσεις. Το να πεις μόνο ότι τα νησιά είναι όμορφα είναι πολύ λίγο. Μπορεί κάποιος να τα περιγράψει μόνο με τα χρώματα των ποιημάτων του Ομήρου. Σίγουρα ήμουν πάντα μεγάλη θαυμάστρια της Ελλάδας, των ανθρώπων, της κουλτούρας της και της ιστορίας της».

Δείτε όλη τη συνέντευξη που παραχώρησε η Αικατερίνα Ριμπολόβλεβα στο Lefkadapress.gr και τις Αργυρή Κατωπόδη - Γράψα και Βιβιάννα Βαρδή - Καραγιάννη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook