Οι σεφ του παλατιού αποκαλύπτουν τη συνταγή για τις περίφημες βασιλικές τάρτες φρούτων
Κάθε χρόνο το παλάτι του Μπάκιγχαμ γεμίζει από μυρωδιές από τα περίφημα γλυκά που η Ελισάβετ προσφέρει στους επισκέπτες της. Φέτος, αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας τη συνταγή των περίφημων γλυκών που δεν λείπουν ποτέ αυτές τις γιορτινές μέρες και είναι οι βασιλικές τάρτες αποξηραμένων φρούτων.
Δύο βασιλικοί σεφ, μοιράστηκαν τα μυστικά της συνταγής η οποία δεν είναι δύσκολη αλλά θέλει χρόνο, όπως τονίζουν.
«Το νούμερο ένα μυστικό είναι να έχετε αρκετό χρόνο», λέει η βασιλική σεφ Kathryn Cuthbertson. «Η ζαχαροπλαστική δεν θέλει βιασύνη» συμπληρώνει η έτερη σεφ του παλατιού Victoria Scupham. Με περισσότερα από 17 χρόνια εμπειρίας μέσα σε βασιλικές κουζίνες, οι δυο τους έχουν παρασκευάσει πάνω από 1.200 τάρτες για κάθε μία από τις εορταστικές δεξιώσεις που πραγματοποιούνται στο παλάτι τα Χριστούγεννα.
Οι Royal Chefs δημιουργούν επίσης διαφορετικές παραλλαγές της κλασικής τάρτας αποξηραμένων φρούτων που είναι ελαφρώς μικρότερο από το παραδοσιακό γλυκό, με νιφάδες αμυγδάλου βουτηγμένες σε ασπράδια αυγών και ζάχαρη άχνη "για να προσθέτουν λίγο υφή", λέει η Kathryn.
Η παρασκευή των γλυκών γίνεται εξ ολοκλήρου μέσα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, ενώ το μίγμα των αποξηραμένων φρούτων δημιουργείται λίγους μήνες νωρίτερα και αποθηκεύεται στην κουζίνα.
Βασιλικές χριστουγεννιάτικες τάρτες
Συστατικά:
Για τη γέμιση
Ξύσμα και λίγο χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα και λίγο χυμό από 1 πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας μπράντυ
1 κουταλιά της σούπας κρασί πόρτο
1 κουταλιά της σούπας ρούμι
1 κουταλιά σούπας sherry
160 γρ. (3/4 φλιτζανιού) χρυσή σταφίδα
100 γρ. (1/2 φλιτζάνι) μαύρη σταφίδα
100 γρ. (1/2 φλιτζάνι) αποξηραμένο βερίκοκο
100 γρ. φραγκοστάφυλο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
160 γρ κόκκινα μήλα, ξεφλουδισμένα και τριμμένα
Για τη ζύμη
500 γραμ. ζαχαρόπαστα
Επίσης θα χρειαστείτε
12 βάσεις από κασσίτερο 32 x 24 cm
Αυγό για να αλείψετε τη ζύμη
Κρυσταλλική ζάχαρη για να πασπαλίσετε τις τάρτες πριν το ψήσιμο
Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Τοποθετήστε όλα τα ξηρά συστατικά σε ένα μεγάλο δοχείο ανάμιξης και ανακατέψτε. Στη συνέχεια, προσθέστε όλα το υγρά και το τριμμένο μήλο και αφήστε το να στεγνώσει για τουλάχιστον μία εβδομάδα σε ένα βάζο μέσα στο ψυγείο ή σε ένα ντουλάπι.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C .
Ανοίξτε την ζαχαρόπαστα σε ένα φύλλο πάχους περίπου 2 έως 3 χιλιοστών, τοποθετήστε τη σε ένα δίσκο και αφήστε την να ξεκουραστεί στο ψυγείο.
Στη συνέχεια, κόψτε τις βάσεις και τα καπάκια για τις πίτες σας χρησιμοποιώντας κόφτη με κυματοειδή άκρη σε μέγεθος ανάλογα με το μέγεθος των βάσεων που έχετε.
Τοποθετήστε τις βάσεις της τάρτας και τρυπήστε τις με ένα μικρό μαχαίρι ή πιρούνι για να μην φουσκώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Προσθέστε από ένα κουταλάκι του γλυκού του μείγματος αποξηραμένων φρούτων στη βάση και αλείψτε με το αυγό την άκρη της ζύμης για να μπορέσετε να κολλήσετε τα καπάκια.
Τοποθετήστε τις πίτες στο ψυγείο για να ξεκουραστούν για άλλα 30 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το καπάκι στην κάθε μία, αλείφοντας και πάλι με αυγό και ανοίγοντας μια μικρή τρύπα στην κορυφή για να αφήσετε τον ατμό να ξεφύγει. Πασπαλίστε με κρυσταλλική ζάχαρη.
Τοποθετήστε τον δίσκο ψησίματος στο μεσαίο ράφι του προθερμασμένου φούρνου και ψήστε τις πίτες για περίπου 15 λεπτά ή έως ότου η ζύμη γίνει χρυσή και το μείγμα αρχίσει να βράζει λίγο. Βγάλτε τις από τον φούρνο και αφήστε τις να κρυώσουν λίγο πριν τις βγάλετε από τις βάσεις τους.
Πασπαλίστε τις πίτες με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε αμέσως.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr