Σάλος με την ρατσιστική καρφίτσα της δούκισσας - αιχμή προς την Μαρκλ;

Η... ρατσιστική καρφίτσα της δούκισσας του Κεντ στο χριστουγεννιάτικο γεύμα ερμηνεύτηκε από πολλούς ως αιχμή προς την μιγάδα Μέγκαν Μαρκλ. Τι συμβολίζει.

salos-me-tin-ratsistiki-karfitsa-tis-doukissas---aixmi-pros-tin-markl
SHARE THIS
0
SHARES

Μια παράδοξη και ίσως όχι τυχαία επιλογή έκανε η δούκισσα του Κεντ στο χριστουγεννιάτικο γεύμα της βασίλισσας Ελισάβετ και στο οποίο ήταν καλεσμένη για πρώτη φορά η Μέγκαν Μαρκλ.

Η 72χρονη Μαρία Χριστίνα, Πριγκίπισσα Μιχαήλ του Κεντ και σύζυγος του πρίγκιπα Μιχαήλ του Κεντ, εξαδέρφου της βασίλισσας Ελισάβετ, εμφανίστηκε φορώντας μια καρφίτσα με έναν σκουρόχρωμο άντρα που φοράει ένα τουρμπάνι.

Πρόκειται για μια καρφίτσα της σειράς «Blackamoor», αντίκα του 18ου αιώνα, η οποία από πολλούς πιστεύεται ότι συμβολίζει τις φυλετικές διακρίσεις. Τα κοσμήματα αυτής της σειράς είναι γνωστά για τις απεικονίσεις μαύρων ανθρώπων σε θέσεις υποτέλειας. 

Splash
Splash

 

 

 

Splash
Splash

Η Μέγκαν Μαρκλ, έχει γίνει στόχος ρατσιστικών επιθέσεων πολλές φορές στο παρελθόν λόγω της καταγωγής της μητέρας της, η οποία ήταν Αφροαμερικάνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της TMZ, οι δύο γυναίκες δεν κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και δεν είναι γνωστό αν αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες, ωστόσο η επιλογή του εν λόγω κοσμήματος από την δούκισσα του Κεντ, δεν αποτελεί το καλύτερο δυνατό καλωσόρισμα στην Μέγκαν Μαρκλ, στη βασιλική οικογένεια και σίγουρα εμπεριέχει αιχμή για την καταγωγή της. 

Splash
Splash

 

Reuters
Reuters

 

Reuters
Reuters

Η Δούκισσα του Κεντ, έκανε δήλωση μέσω αντιπροσώπου της, εξηγώντας ότι η εν λόγω καρφίτσα ήταν δώρο και ότι την είχε φορέσει πολλές φορές στο παρελθόν: «Η πριγκίπισσα λυπάται πολύ και είναι αναστατωμένη από το γεγονός ότι αυτό ταπείνωσε κάποιους ανθρώπους», έγραφε η ανακοίνωση.

Το στιλ «blackamoor», το οποίο υπάρχει από τον 16ο αιώνα αναπαριστά σώματα και πρόσωπα ανθρώπων με σκούρο δέρμα, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με το New York University. 

Αυτό το στιλ θεωρείται σήμερα εντελώς ξεπερασμένο, ταπεινωτικό και ίσως μια προσπάθεια υπενθύμισης της εποχής των σκλάβων. 

Στη σύγχρονη εποχή το blackamoor θεωρείται από ορισμένους ότι έχει ρατσιστικούς συνειρμούς και συνδέεται με την αποικιοκρατία και τη δουλεία. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook