Σάνα Μαρίν: Η... αλά Κέιτ Μίντλετον, νεότερη πρωθυπουργός της Φινλανδίας

Ποια είναι η νέα πρωθυπουργός της Φιλανδίας, την οποία ήδη χαρακτηρίζουν «σωσία» της Κέιτ Μίντλετον;

sana-marin-i-ala-keit-mintleton-neoteri-prwthupourgos-tis-finlandias
SHARE THIS
0
SHARES

Η Σάνα Μαρίν, σε λίγες μέρες θα γίνει η νεότερη πρωθυπουργός της Φιλανδίας, αφού οι Σοσιαλδημοκράτες την επέλεξαν για να αναλάβει αυτό το πόστο. 

Η μέχρι χθες 34χρονη υπουργός Μεταφορών, θα γίνει η νεότερη πρωθυπουργός που είχε ποτέ η χώρα, και θα αναλάβει καθήκοντα την προσεχή εβδομάδα μετά την παραίτηση του 57χρονου Αντι Ρίνε. 

REUTERS
REUTERS

Ποια είναι όμως η νέα πρωθυπουργός της Φιλανδίας, την οποία ήδη χαρακτηρίζουν «σωσία» της Κέιτ Μίντλετον; 

Η Μαρίν γεννήθηκε στo Ελσίνκι στις 16 Νοεμβρίου του 1985 και ζει κοντά στο Τάμπερε μαζί με τον σύζυγό της και την ενός έτους κόρη της, Εμμα. 

Έχει μεταπτυχιακό στη Διοικητική Επιστήμη ενώ η διατριβή της είχ τίτλο «Φινλανδία, χώρα των δημάρχων», όπου εξέτασε τη διαδικασία επαγγελματισμού της πολιτικής ηγεσίας στις φινλανδικές πόλεις. 

Η 34χρονη ασχολείται ενεργά με την πολιτική από το 2006. Το 2015 εξελέγη στο Κοινοβούλιο, όπου υπήρξε μέλος της Μεγάλης Επιτροπής, της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Τάμπερε, στο οποίο προήδρευσε από το 2013 έως το 2017. 

To 2014 εξελέγη δεύτερη αναπληρώτρια ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και από το 2017 υπηρετούσε ως πρώτη αναπληρώτρια ηγέτης του Κόμματος.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτο: Sanna Marin facebook page 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook