Follow us

Σία Κοσιώνη: Ως φοιτητές στη Θεσσαλονίκη ανυπομονούσαμε να φτάσουμε στα Τέμπη, σήμερα πονάμε και θρηνούμε

"Για εμάς τους πρώην φοιτητές του ΑΠΘ αυτό ήταν το "τρένο μας - Ήμασταν χαρούμενοι και ανυπομονούσαμε να φτάσουμε στα Τέμπη".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σία Κοσιώνη

Η Σία Κοσιώνη ως φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη έχει κάνει πολλές φορές αυτή τη διαδρομή, η οποία χθες βράδυ ήταν μοιραία για πολλούς νεαρούς φοιτητές που επέστρεφαν για να συνεχίσουν τις σπουδές τους μετά τo τριήμερο της Αποκριάς.

Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ έκανε μια ανάρτηση όπου θέλησε να μοιραστεί τις αναμνήσεις της από τις διαδρομές με την αμαξοστοιχία ως φοιτήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε Επίσης

"”Πάμε και όπου βγει” λοιπόν… Για εμάς τους πρώην φοιτητές του ΑΠΘ που φάγαμε για χρόνια το Αθήνα-Θεσσαλονίκη με το κουτάλι, αυτό ήταν το "τρένο μας”. Και ήμασταν χαρούμενοι όταν μπαίναμε στο "τρένο μας”.

Πρώτα από όλα, γιατί ήμασταν στο "τρένο μας”, με τα άνετα καθίσματα, το κυλικείο, τα σούρτα φέρτα στα βαγόνια και όχι στο άβολο και σίγουρα λιγότερο ασφαλές ΚΤΕΛ, πράγμα που σήμαινε ότι οι γονείς μας είχαν χουβαρνταλίκια.

Ήμασταν χαρούμενοι γιατί το "τρένο μας”, μάς γύριζε στις οικογένειές μας, στη θαλπωρή των σπιτιών μας, στο φαγητό της μαμάς μας. Ήμασταν ακόμη πιο χαρούμενοι, όμως, όταν μάς πήγαινε στις σχολές μας, όταν μας ταξίδευε προς το μέλλον μας, όταν μάς έβαζε στις ράγες της ζωής μας με την οποία ακόμη δεν είχαμε συστηθεί.

Σκεφτείτε δε, τι ειρωνεία, ότι πάντα ανυπομονούσαμε να φτάσουμε στα Τέμπη για να χαζέψουμε το πιο όμορφο κομμάτι της διαδρομής. Το "τρένο μας” συμβόλιζε το πρώτο μας πέταγμα προς την ελευθερία. Κατά κάποιο τρόπο, όντως "πηγαίναμε και όπου βγει”… Αλλά "όπου βγει” αφότου φτάναμε στη Θεσσαλονίκη. Πονάμε και θρηνούμε σήμερα. Για όλα αυτά τα παιδιά που δεν θα καταφέρουν ποτέ να μάθουν πού θα τους βγάλει "το δικό τους τρένο”. Από όλους εμάς τους συνταξιδιώτες σας σε άλλο χρόνο, σε άλλη εποχή, καλό ταξίδι παιδιά…".

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ MEGA 22 Μαρ 2023 | 17:43

Τέμπη: Εξιτήριο για τον Δημήτρη που επέβαινε στα πρώτα βαγόνια - Αγωνία για τον 20χρονο Γεράσιμο [Βίντεο]

Για τον Δημήτρη Αράπη τα πιο δύσκολα πέρασαν, αφού ο νεαρός πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και επέστρεψε σπίτι του

ΦΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 22 Μαρ 2023 | 17:18

Τέμπη: Η Κατερίνα που σώθηκε στο δυστύχημα ψάχνει τον γάτο της, ταξίδευαν μαζί στο μοιραίο τρένο [εικόνες]

Η Κατερίνα Αντωνοπούλου επέβαινε μαζί με τον γάτο της στη μοιραία αμαξοστοιχία στα Τέμπη. Επέζησε της φονικής σύγκρουσης, αλλά ψάχνει το κατοικίδιό της

ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ 22 Μαρ 2023 | 16:18

Τέμπη: "Όχι ρε μάνα, μην ανησυχείς με διπλή γραμμή" - Η μητέρα του αδικοχαμένου μηχανοδηγού μιλάει για πρώτη φορά

Για πρώτη φορά μιλά η μητέρα του 28χρονου μηχανοδηγού, Δημήτρη Οικού που σκοτώθηκε στα Τέμπη.

ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 22 Μαρ 2023 | 15:32

Η συγκλονιστική ιστορία του Βαγγέλη Βλάχου: Πριν από τέσσερα χρόνια έχασα την κόρη μου και τώρα στα Τέμπη τον αδελφό μου

Μόλις 28 ημερών το παιδί που έχασε ο Βαγγέλης Βλάχος. Ενώ προσπαθούσε να διαχειριστεί αυτή την απώλεια, σκοτώθηκε ο 34χρονος αδερφός του στα Τέμπη.

ΓΡΑΜΜΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 22 Μαρ 2023 | 13:00

Τέμπη: Αυτοματοποιημένο SMS λαμβάνουν τραυματίες και οικογένειες θυμάτων- Αντιδράσεις για την "άψυχη επικοινωνία" [εικόνα - βίντεο]

Η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης 10306 στέλνει μήνυμα sms σε τραυματίες και συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη

ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 22 Μαρ 2023 | 12:33

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με 5 αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης - Αγροτικό έπεσε πάνω σε τέσσερα οχήματα

Ένα αγροτικό όχημα που κινούνταν στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή προσέκρουσε πάνω σε δύο οχήματα, πέρασε πάνω από τη διαχωριστική νησίδα και χτύπησε δύο σταθμευμένα οχήματα.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ 22 Μαρ 2023 | 11:01

Αποφεύγουν τα πρώτα βαγόνια οι επιβάτες - Ξανά στις ράγες τρένα και Προαστιακός [εικόνες - βίντεο]

Οι πρώτοι συρμοί μπήκαν σήμερα στις ράγες, 21 ημέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, με τους επιβάτες ωστόσο, να ανεβαίνουν με επιφύλαξη στα βαγόνια.

ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 22 Μαρ 2023 | 10:42

Σοκάρει η περιγραφή του αστυνομικού που έσωσε τα δίδυμα: "Σπάσαμε με τσάπα το παρμπρίζ, ημιλιπόθυμος ο 62χρονος"

Σοκαριστική είναι η περιγραφή του αστυνομικού που συμμετείχε στη διάσωση των διδύμων με τα οποία κλειδώθηκε ο πατέρας τους στο ΙΧ, ανοίγοντας φιάλη υγραερίου.

ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ 22 Μαρ 2023 | 09:34

Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος: Δεν μίλησα μέχρι τώρα για να προηγηθούν Γεραπετρίτης και Καραμανλής

Ο υφυπουργός Μεταφορών, Μ. Παπαδόπουλος, εξηγεί γιατί δεν είχε μιλήσει δημόσια τόσες ημέρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και το κάνει τώρα.

ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 22 Μαρ 2023 | 08:51

Τραγωδία στα Τέμπη: Φοιτητές από το Καρπενήσι φύτευσαν 57 κυπαρίσσια στη μνήμη των νεκρών

Οι φοιτητές του τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Καρπενησίου, φύτευσαν 57 κυπαρίσσια στη μνήμη των 57 νεκρών στα Τέμπη.

22 Μαρ 2023 | 08:44

Λάρισα: Στο εδώλιο πατέρας για τον βιασμό της ανήλικης κόρης του – Ένταση στη δίκη, χρειάστηκε η επέμβαση του ΕΚΑΒ

0 47χρονος ανάγκαζε την κόρη του "δύο με τρεις φορές την εβδομάδα" να προχωρά "σε συνουσία μαζί του".

22 Μαρ 2023 | 08:35

Ποιος θα πάρει τον μουτζούρη

Ακόμα και η ΡΑΣ ξύπνησε από τον λήθαργο και μας ενημέρωσε ότι η εκπαίδευση δεν ήταν ικανοποιητική.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 22 Μαρ 2023 | 07:21

Εκλογές τον Μάιο ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης - Τα μηνύματα για Καραμανλή και Ανδρουλάκη

Κάλπες τον Μάιο έδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στον Alpha, μετά την τραγωδία των Τεμπών. "Οι δεύτερες κάλπες μπορεί να φέρουν αυτοδυναμία", υποστήριξε ο πρωθυπουργός.