Σκληρή ανάρτηση Δημήτρη Καρατζιά κατά Κούγια "Η φυσιολογική σας οικογένεια δεν σας "τακούνιασε";

"Η φυσιολογική σας οικογένεια δεν είχε γίνει σίριαλ ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών για μήνες στα κανάλια, με αλληλοκατηγορίες, αισχρότητες, αγωγές, μηνύσεις, κλπ;" γράφει ο Δημήτρης Καρατζιάς.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Δημήτρης Καρατζιάς

Η επιστολή που έστειλε χθες ο Αλέξης Κούγιας με ευθείες απειλές προς τον Γιώργο Καπουτζίδη, στον οποίο "επιφυλάσσει ιδιαίτερη μεταχείριση στα δικαστήρια" όπως έγραψε, έχει ξεσηκώσει κύμα συμπαράστασης υπέρ του Καπουτζίδη, ενώ πολλοί καλλιτέχνες στηρίζουν τον συνάδελφό τους.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Καρατζιάς.

Να θυμίσουμε ότι στην επιστολή που απέστειλε στα μέσα ενημέρωσης ο γνωστός ποινικολόγος, αναφερόταν μεταξύ άλλων και στον γνωστό σεναριογράφο και ηθοποιό Γιώργο Καπουτζίδη, λέγοντας:

"Ιδιαίτερα για τον Καπουτζίδη, αυτό το νέο πρότυπο της κοινωνίας, που στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου "Στην Υγειά μας" επί 3 ώρες, ανέλυε –παρουσίαζε τον έρωτά του με το σύντροφό του, ο οποίος του αφιέρωνε και του τραγουδούσε τραγούδια, ενώπιον των φυσιολογικών οικογενειών μας και των φυσιολογικών παιδιών μας και ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών και ο οποίος τόλμησε, για να προσβάλει τη τιμή και την υπόληψή μου και να θίξει τον φυσιολογικό τρόπο δημιουργίας οικογενείας, και ανήρτησε μια φωτογραφία μου μετά από επίθεση από μπράβο, για την οποία εκκρεμεί ποινική δικογραφία, του επιφυλάσσω ιδιαίτερη μεταχείριση στα δικαστήρια”.

Η αποστομωτική απάντηση του Γιώργου Καπουτζίδη δεν άργησε να έρθει, δίνοντας τις απαντήσεις του στον Αλέξη Κούγια με την ευγένεια και το ήθος που τον διακρίνει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποστομωτική απάντηση Καπουτζίδη σε Κούγια: Μακάρι κάποιος πατέρας να κοιτάξει με περηφάνια τον γκέι γιο του, όπως εμένα ο δικός μου

Η ανάρτηση κόλαφος του Δημήτρη Καρατζιά

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στα social media, ο ιδιοκτήτης της θεατρικής σκηνής Vault Δημήτρης Καρατζιάς, υπερασπίζεται τον Γιώργο Καπουτζίδη και ξεσπά λέγοντας στον Αλέξη Κούγια ότι δεν τον φοβάται και δεν τον σέβεται:

"Δε σας φοβόμαστε πια, κύριε Κούγια. Και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν σας σεβόμαστε. Ούτε εσάς, ούτε τις απόψεις, ούτε τις επιλογές σας. Τα χρόνια που ο δημόσιος εκφοβισμός σας έβρισκε έδαφος, έχουν περάσει. Ανεπιστρεπτί.Θα περιμένω κι εγώ την αγωγή σας. Θα την κορνιζάρω και θα την βάλω πάνω από τα πτυχία, τις διακρίσεις, τα βραβεία μου. Γιατί οι αγωγές σας δεν είναι φόβητρο πια, αλλά παράσημο! Μεγάλο"!!".

Η ανάρτηση του Δημήτρη Καρατζιά

Κύριε Κούγια,

κατ’ αρχάς, η αξιοπρέπεια κερδίζεται, δεν επιβάλλεται! Ούτε με κατάπτυστες δηλώσεις, ούτε με έμμεσες απειλές, ούτε με μηνύσεις κι αγωγές. Τουλάχιστον η προσωπική. Γιατί νομικός δεν είμαι για να κρίνω τη νομική σας αξιοπρέπεια. Την αφήνω στους συναδέλφους και το σωματείο σας.
Αλλά για το πόσο "έντιμος” είναι ο τρόπος που ισχυρίζεστε ότι ασκείτε τα καθήκοντά σας, όταν μέσα από τις ρατσιστικές, σεξιστικές και ομοφοβικές δηλώσεις προσβάλλετε δεκάδες συνανθρώπους μου και τις οικογένειες τους, μου δίνει κάθε δικαίωμα να θέσω σε αμφισβήτηση τις όποιες "έντιμες” προθέσεις σας.

Είπατε:

…"Ιδιαίτερα για τον Καπουτζίδη, αυτό το νέο πρότυπο της κοινωνίας, που στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου "Στην Υγειά μας" επί 3 ώρες, ανέλυε –παρουσίαζε τον έρωτά του με το σύντροφό του, ο οποίος του αφιέρωνε και του τραγουδούσε τραγούδια, ενώπιον των φυσιολογικών οικογενειών μας και των φυσιολογικών παιδιών μας και ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών και ο οποίος τόλμησε, για να προσβάλει τη τιμή και την υπόληψή μου και να θίξει τον φυσιολογικό τρόπο δημιουργίας οικογενείας, και ανήρτησε μια φωτογραφία μου μετά από επίθεση από μπράβο, για την οποία εκκρεμεί ποινική δικογραφία, του επιφυλάσσω ιδιαίτερη μεταχείριση στα δικαστήρια… Επιτέλους, αυτή η δικτατορία των ιδιαιτεροτήτων, όπου όποιος τολμά, ακόμη και Δικηγόρος που υπερασπίζεται Έλληνα πολίτη, να αναφέρει τη λέξη ομοφυλόφιλος, αυτομάτως χαρακτηρίζεται ατιμώρητα και ασχολίαστα ως ομοφοβικός και ρατσιστής, θα πρέπει να τελειώνει γιατί στο τέλος – τέλος, λόγω του ότι είμαστε και η συντριπτική πλειοψηφία, εν αντίθεση με τις ιδιαιτερότητες, εκτός από το να σεβόμαστε την ιδιαιτερότητά τους, έχουμε το απόλυτο δικαίωμα και υποχρέωση να προασπίζουμε, να διαφημίζουμε και να προωθούμε το φυσιολογικό τρόπο ζωής και το φυσιολογικό τρόπο δημιουργίας οικογένειας και παιδιών, γιατί αλλιώς η κοινωνία μας, κατά τη κρίση μας, θα καταστραφεί και το μέλλον των παιδιών μας θα είναι ένα ανισόρροπο και διαταραγμένο μέλλον που θα οδηγήσει τους ανθρώπους σε επιλογές ψυχικής και προσωπικής ανισορροπίας και ανεξήγητα αδιέξοδα”…

– Μα επί τρεις ώρες ανέλυε ο Γιώργος τον έρωτα του; Τι στο καλό έλεγε τόσες ώρες;
Και πες ότι το έκανε αυτό το έγκλημα! Από πότε είναι κατακριτέο να αναλύει, παρουσιάζει κανείς τον έρωτα του και να τραγουδάει; Γιατί εσείς το παρουσιάζετε σαν κάτι βρόμικο, προσβλητικό, αδιανόητο! Σας ενόχλησε λέτε ότι το εξέφρασε ενώπιον της φυσιολογικής σας οικογένειας!! Αν θυμάμαι καλά η φυσιολογική σας οικογένεια δεν σας "τακούνιασε”; Η φυσιολογική σας οικογένεια δεν είχε γίνει σίριαλ ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών για μήνες στα κανάλια, με αλληλοκατηγορίες, αισχρότητες, αγωγές, μηνύσεις, κλπ; Τότε που ήταν η τιμή και η υπόληψη σας; Αυτό θεωρείτε φυσιολογική οικογένεια; Το ξύλο μεταξύ γονέων; Τους εκβιασμούς; Τον διασυρμό της μάνας του παιδιού σας; Γιατί εγώ άλλα είχα κατά νου σαν φυσιολογική οικογένεια.

-Μιλάτε για δικτατορία των ιδιαιτεροτήτων. Ανθρώπινα δικαιώματα, ονομάζονται κύριε Κούγια. Που εσείς θα έπρεπε να τα ξέρετε καλύτερα από όλους μας και ως νομικός να προσπαθείτε με κάθε τρόπο να τα προφυλάσσετε κι όχι να είστε ο πρώτος που τα καταπατάτε.

-Αν κατάλαβα καλά, σύμφωνα με τα λεγόμενα σας, κάποιος που θα χαρακτηρίσει κάποιον ως ομοφοβικό και ρατσιστή θα πρέπει να τιμωρείται! Κι όχι το αντίθετο. Δίνετε νέα διάσταση στα πράγματα. Δηλαδή θα πρέπει να ακούμε όλη αυτή τη ρατσιστική ρητορική σας και να καταδικάζουμε και όσους αντιδρούν σε αυτήν; Έχετε ένα εντελώς δικό σας, πρωτότυπο θα ομολογούσα τρόπο σκέψης!

Καταλαβαίνω ότι είστε νομικός και έχουν δει πολλά τα μάτια σας, αλλά μην κρίνετε τους συνανθρώπους μας με βάση τους πελάτες σας. Ειδικά τους τελευταίους.

Κι όσο για τον Γιώργο Καπουτζίδη (Giorgos Kapoutzidis), επειδή τυχαίνει να τον γνωρίζω εδώ και 26 χρόνια, μόνο με περηφάνια θα μπορούσα να μιλήσω και για τον ίδιο και για τις απόψεις και τη στάση του. Για όλα. Αντίθετα με τις δικές σας που μόνο ντροπή μου προξενούν. Χρόνια τώρα!

Και κλείνοντας θα ήθελα να σας πω, ότι δε σας φοβόμαστε πια, κύριε Κούγια. Και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν σας σεβόμαστε. Ούτε εσάς, ούτε τις απόψεις, ούτε τις επιλογές σας. Τα χρόνια που ο δημόσιος εκφοβισμός σας έβρισκε έδαφος, έχουν περάσει. Ανεπιστρεπτί.

Θα περιμένω κι εγώ την αγωγή σας. Θα την κορνιζάρω και θα την βάλω πάνω από τα πτυχία, τις διακρίσεις, τα βραβεία μου. Γιατί οι αγωγές σας δεν είναι φόβητρο πια, αλλά παράσημο! Μεγάλο!!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ 29 Μαρ 2021 | 15:20

Ριφιφί στο Ψυχικό: Οι γυναίκες- ιδιοκτήτριες των θυρίδων, εμφανίστηκαν με τον Κούγια στον ανακριτή- Το περίεργο ταξίδι του Γκουρούση

Στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της διάρρηξης θυρίδων βρέθηκε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας με μια εκ των θυμάτων της κλοπής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ 23 Μαρ 2021 | 14:10

Υπόθεση Λιγνάδη - Κούγιας: Είναι ψευδές ότι διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα εις βάρος μου

Διαψεύδει ο Αλέξης Κούγιας ότι ο ΔΣΑ κάνει πειθαρχική έρευνα για περιστατικό στο γραφείο της Ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση Λιγνάδη.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ Γ.ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗ 20 Μαρ 2021 | 14:53

Η Σμαράγδα Καρύδη επέστρεψε στο σπίτι της Ντάλιας του "Παρά 5"- Το υπονοούμενο για το remake της σειράς

"Συγκινημένη πίσω στο τσαρδάκι μας @ykapoutzidis τα βλέπεις;" ρώτησε με νόημα η Σμαράγδα Καρύδη τον δημιουργό του "Παρά 5" Γιώργο Καπουτζίδη.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ "Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΣ" 18 Απρ 2021 | 11:15

Συγκινεί ο Γιώργος Κατσαρός: Όταν πέθανε η γυναίκα μου, έμεινα δέκα μήνες σε ξενοδοχείο

Ο Γιώργος κιατσαρός μίλησε για την κόντρα του με τον Γιάννη Πάριο και το απωθημένο του για τη Χαρούλα Αλεξίου

ΕΧΕΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΙΣΙΝΕΣ 18 Απρ 2021 | 08:11

Ναόμι Κάμπελ: Η απίθανη πολυτελής βίλα στην Κένυα, χωρίς πόρτες και παράθυρα

Δείτε την ονειρεμένη βίλα της Ναόμι Κάμπελ, που είναι απολύτως ανοιχτή στη φύση έχει τέσσερις πισίνες και δεν έχει ούτε πόρτες, ούτε παράθυρα.

Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ 18 Απρ 2021 | 08:08

Κέιτ Μίντλετον: Η εμβληματική πένθιμη εμφάνιση ήταν φόρος τιμής στην πριγκίπισσα Νταϊάνα

Η ιστορία του Japanese Pearl Choker στην πένθιμη εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον, που αποτέλεσε φόρο τιμής στην πριγκίπισσα Νταϊάνα αλλά και στη βασίλισσα Ελισάβετ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ 17 Απρ 2021 | 22:16

Μαρίνα Πατούλη - Εκανε το εμβόλιο και έστειλε μήνυμα: "Εμβολιαζόμαστε σήμερα για να κατακτήσουμε το αύριο"

Η κα Πατούλη δημοσίευσε φωτογραφία στα social media από το εμβολιαστικό κέντρο, ενθουσιασμένη για το μεγάλο βήμα που έκανε προς την ελευθερία.

ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ 17 Απρ 2021 | 20:13

MasterChef Spoiler: Ποιοι παίκτες επιστρέφουν σήμερα στον διαγωνισμό - Οι "μονομαχίες" για την τελική 12άδα

Δύο ζευγάρια θα μαγειρέψουν στην κουζίνα του MasterChef διεκδικώντας την είσοδό τους στον διαγωνισμό.

ΕΣΠΑΣΕ Ο ΠΑΓΟΣ 17 Απρ 2021 | 19:46

Κηδεία πρίγκιπα Φιλίππου: Η αμήχανη στιγμή που ο Χάρι συνομιλεί με τον Γουίλιαμ και την Κέιτ

Τα δύο αδέλφια, οι σχέσεις των οποίων είναι τεταμένες το τελευταίο διάστημα, περπάτησαν με κάποια μέτρα απόσταση ανάμεσά τους, όμως μετά την κηδεία συνομίλησαν.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΦΙΛΙΠΠΟ 17 Απρ 2021 | 19:25

"Λύγισε" η ατσάλινη βασίλισσα Ελισάβετ: Τα δάκρυα στο αυτοκίνητο αντικρίζοντας το φέρετρο του Φίλιππου

Η στιγμή που η βασίλισσα Ελισάβετ σκουπίζει τα δάκρυά της όταν αντικρίζει την πομπή με το φέρετρο του πρίγκιπα Φίλιππου.

Η ΠΕΝΘΟΥΣΑ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ 17 Απρ 2021 | 17:55

Επιβλητική με δάκρυα στα μάτια η Κέιτ Μίντλετον: Το βασιλικό dress code με μαύρο φόρεμα, καπέλο και πέρλες

Με δάκρυα στα μάτια και θυμίζοντας σταρ του σινεμά, η Κέιτ Μίντλετον έφτασε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, φορώντας μαύρο φόρεμα, πέρλες και καπέλο με βέλο.

ΚΗΔΕΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ 17 Απρ 2021 | 17:16

Συντετριμμένοι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και o πρίγκιπας Χάρι πίσω από το φέρετρο του παππού τους

Συγκινημένοι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι περπάτησαν πίσω από το φέρετρο του παππού τους, 24 χρόνια μετά την πιο δύσκολη στιγμή τους όταν περπάτησαν πίσω από το φέρετρο της μητέρας τους, πριγκίπισσας Νταϊάνα.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 17 Απρ 2021 | 15:01

Ξέσπασε ο Κρις Σταμούλης κατά του Δημήτρη Ουγγαρέζου: "Με προσέβαλε, να ζητήσει δημόσια συγγνώμη"

Τι απάντησε ο Κρις Σταμούλης στα σχόλια που έκανε για τον ίδιο ο Δημήτρης Ουγγαρέζος