Σπάνιο βίντεο: Οταν η έγκυος Αλίκη έκανε Πρωτοχρονιά σε live σύνδεση

Σε μια από τις πρώτες ζωντανές συνδέσεις της ελληνικής τηλεόρασης το 1969, η Αλίκη Βουγιουκλάκη στέλνει τις ευχές της και μιλάει για την εγκυμοσύνη της.

SHARE THIS
0
SHARES

Δείτε ένα σπάνιο βίντεο από τα παλιά, με μια συνέντευξη της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στον τηλεπαρουσιαστή του ΕΙΡ Αλκη Στέα, που έγινε την παραμονή πρωτοχρονιά του 1969.

Πρόκειται για ζωντανή σύνδεση από το σπίτι της οδού Στησιχόρου που πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του συνεργείου της κινηματογραφικής εταιρείας ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ, για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΕΙΡ (Κανάλι 5), στο πλαίσιο πρωτοχρονιάτικης εκπομπής, την 31η Δεκεμβρίου 1968.

Η Αλίκη κάθεται στον καναπέ του σπιτιού της και λίγο μετά μπαίνει ο Δημήτρης, ενώ δεν ήξερε ότι η εκπομπή ήταν ζωντανή και δίνει τις ευχές του. Ένα σπάνιο βίντεο με τις ευχές ενός αγαπημένου ζευγαριού του κινηματογράφου.

 

Αυτό το βίντεο αποτελεί από τα πρώτα εγχειρήματα εξωτερικής μετάδοσης, στην πειραματική ακόμη περίοδο λειτουργίας της ελληνικής τηλεόρασης.

Οι δύο ηθοποιοί, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ μιλούν για τα επαγγελματικά τους σχέδια ενόψει της καινούργιας χρονιάς και εκφράζουν τις πρωτοχρονιάτικες ευχές τους μπροστά στην κάμερα.

 

Οπως θα διαπιστώσετε, η Αλίκη τότε ήταν έγκυος στον γιο της και έλεγε ότι θα συνεχίσει το επαγγελματικό της έργο μετά τον Ιούνιο, οπότε και γέννησε τον Γιάννη Παπαμιχαήλ.

 

Το βίντεο ανήκει στο αρχείο της ΕΡΤ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook