Follow us

Σπύρος Μπιμπίλας: Το συγκινητικό μήνυμα για τα τρία χρόνια από τον θάνατο της Χρύσας Σπηλιώτη στο Μάτι

Ο Σπύρος Μπιμπίλας θυμάται την φίλη και συνάδελφό του, Χρύσα Σπηλιώτη που ήταν μεταξύ των θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Συγκινεί το μήνυμα του Σπύρου Μπιμπίλα, προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, για την Χρύσα Σπηλιώτη που έχασε τη ζωή της πριν τρία χρόνια στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι μαζί με τον σύζυγό της.

Με μια ανάρτησή του στο Instagram, ο γνωστός ηθοποιός κάνει λόγο για ημέρα μνήμης, ενώ χαρακτηρίζει την συνάδελφό του ως μία από τις καλύτερες φίλες του, "ανεβάζοντας" και μια κοινή τους φωτογραφία.

Διαβάστε Επίσης

"23 Ιουλίου… Ημέρα μνήμης για τους χαμένους μας συμπατριώτες μας στη φονική πυρκαγιά στο ΜΑΤΙ…Εκεί έχασα μία από τις καλύτερές μου φίλες που πρωτοξεκινήσαμε μαζί το ΄79 παίζοντας το "Προς Κατεδάφισιν” του Τενεσί Ουίλιαμς στο Ασκητικό Θέατρο. Παίξαμε πολλές φορές μαζί μετά στο "Ανοιχτό Θέατρο” του Γιώργου Μιχαηλίδη… Ήμασταν για 2 χρόνια μαζί στο ΔΣ του ΚΘΒΕ. Η σπουδαία, πολυτάλαντη φίλη μου χάθηκε… Χτες την τιμήσαμε με την δραστήρια Άννα Φόνσου που ερμήνευσε τον συγκλονιστικό μονόλογο της Χρύσας (πολύ σημαντική και ως θεατρική συγγραφεύς) Ο γυιός μου Νικόλαος Μάντζαρος στη Νέα Μάκρη… Αθάνατη Χρύσα μου" έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ποια ήταν η Χρύσα Σπηλιώτη

Η Χρύσα Σπηλιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956 και ήταν απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Παρακολούθησε μαθήματα αυτοσχεδιασμού στην Γαλλία και εργάστηκε για πολλά χρόνια ως ηθοποιός. Υπήρξε από τα βασικά στελέχη του "Ανοιχτού Θεάτρου" του Γιώργου Μιχαηλίδη όπως και του "Θεάτρου της Άνοιξης".

Πρωτοεμφανίστηκε στην τηλεόραση το 1997 στην τηλεοπτική σειρά "Καρέ της ντάμας" του Mega. Από τότε εμφανίστηκε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις.

Στο θέατρο συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες όπως οι Μίνως Βολανάκης, Γ. Σεβαστίκογλου κ.ά. αλλά και με διάφορα θέατρα όπως το "Θέατρο του Νότου", το "Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας", το "Εθνικό Θέατρο" και την "Ελεύθερη Σκηνή".

Δίδαξε υποκριτική στην δραματική σχολή του Διομήδη Φωτιάδη και θεατρικό παιχνίδι σε νηπιαγωγεία και σε δημοτικά σχολεία της Αττικής. Επίσης, διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Κεντρικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας και του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Επί τρία χρόνια παρουσίαζε το καθημερινό τηλεοπτικό νηπιαγωγείο της ΕΡΤ "Γύρω γύρω όλοι", γράφοντας παράλληλα τα κείμενα των εκπομπών.

Διαβάστε Επίσης

Έγραψε και παρουσίασε στην ΕΡΤ, σε συνεργασία με την Αννέτα Παπαθανασίου και την Ολυμπία Μπασκλαβάνη, την παιδική σειρά "Φώτα παρακαλώ". Έγραψε και παρουσίασε την παιδική σειρά της ΕΡΤ "Μπουρμπουλήθρες", το παιδικό θεατρικό έργο "Στη Χώρα του Καρνάβαλου", παραμύθια για την ραδιοφωνική σειρά του 2ου προγράμματος της ΕΡΤ "Και όνειρα γλυκά", την ραδιοφωνική σειρά "Χίλιες νύχτες και ένας Νασρεντίν", που παρουσιαζόταν επί τρία χρόνια από την ελληνική ραδιοφωνία.

Ως σεναριογράφος, υπέγραψε το σενάριο του τηλεοπτικού σίριαλ "Την κατάλληλη στιγμή", το οποίο προβλήθηκε από την ΕΡΤ.

Από το 1997 ασχολήθηκε και με την συγγραφή θεατρικών κειμένων και παιδικών βιβλίων. Περισσότερα από δέκα έργα της έχουν μεταφραστεί σε διάφορες ξένες γλώσσες ενώ έχουν ανεβεί σε θεατρικές σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού (Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Κροατία, Ολλανδία).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

"ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ Η ΕΞΕΛΙΞΗ" 13 Μαϊ 2024 | 11:04

Κωνσταντοπούλου: Το δικαστήριο στο Μάτι δεν ήταν ανεξάρτητο - Ακυρη η Συμφωνία των Πρεσπών [βίντεο]

"Υπήρχε διαπλοκή για ατιμωρησία και το δικαστήριο δεν ήταν ανεξάρτητο", τονίζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 08 Μαϊ 2024 | 12:38

Τραγωδία στο Μάτι: Eφεση για το σύνολο της απόφασης άσκησε ο εισαγγελέας - Επιστρέφουν όλοι στο εδώλιο

Ο εισαγγελέας άσκησε έφεση για την απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι. Αφορά σε αθωώσεις, ποινές και ελαφρυντικά για όλους τους κατηγορούμενους.

ΘΛΙΨΗ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ 07 Μαϊ 2024 | 22:43

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Ματσακάς - Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Ο Κώστας Ματσακάς συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος από το 1961.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ 01 Μαϊ 2024 | 04:58

Μπορεί να αλλάξει η απόφαση για τους κατηγορούμενους για το Μάτι; - Τι σημαίνει η υποβολή έφεσης

Δέκα ημέρες έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας Εφετών προκειμένου να μελετήσει τα πρακτικά της απόφασης του δικαστηρίου που δίκασε τους 21 κατηγορούμενους για την τραγωδία στο Μάτι.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 30 Απρ 2024 | 15:44

Μάτι: Στόχος ακόμη και μέσα στον Ιούνιο η δευτεροβάθμια δίκη - Αρχίζει να καθαρογράφεται η απόφαση

Οι δικαστικές αρχές θέτουν στόχο ως το τέλος Μαΐου να είναι εφικτός ο προσδιορισμός της δευτεροβάθμιας δίκης

ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΔΕΙΛΙΝΗ 30 Απρ 2024 | 10:27

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου - Ζητά τη διερεύνηση για άσκηση έφεσης στην απόφαση για το Μάτι

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη με περάμβασή της ζητά να εξεταστεί το ενδεχόμενο έφεσης για την απόφαση για το Μάτι.

ΝΔ 29 Απρ 2024 | 23:18

Μαρινάκης για την απόφαση για το Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε σε ανάρτησή του την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, έξι χρόνια μετά, την τραγωδία στο Μάτι με τους 104 νεκρούς.

29 Απρ 2024 | 22:54

Μάτι: Πώς εξηγούνται οι ποινές-χάδι για τους ενόχους - Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Παρότι τρεις φορές ο ανακριτής ζήτησε αναβάθμιση του κατηγορητηρίου, η Εισαγγελία επέμεινε στη θέση της αφού, βάσει του θεσμικού πλαισίου που ίσχυε τότε, δεν μπορούσε να ασκηθεί δίωξη για κακούργημα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 29 Απρ 2024 | 19:02

Μάτι: Κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων - Παρέμβαση από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου αναμένεται να ζητήσει από τον προϊστάμενο της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου την επίσπευση της καθαρογραφής της δικαστικής απόφασης προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 29 Απρ 2024 | 15:20

Δίκη για το Μάτι: "Ρεσιτάλ συγκάλυψης", λέει ο Άρης Χερουβείμ - Έχασε μάνα, αδερφή και δύο ανιψιές

"Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει έρανος στο Μάτι για να καλύψουμε τα έξοδα των ηρώων πυροσβεστών", σχολίασε με ειρωνεία ο Άρης Χερουβείμ.

ΠΡΩΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 29 Απρ 2024 | 11:04

Η δήλωση της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση για το Μάτι: "Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε"

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ρένα Δούρου, μετά την αθώωσή της για τη φωτιά στο Μάτι, σημειώνοντας πως δεν επιτρέπει στον εαυτό της να χαρεί με την απόφαση.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ 29 Απρ 2024 | 10:31

Δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Ελαφρυντικά στους 4 από τους 6 ενόχους

"Και επαίνους να δώσετε στο τέλος κ. πρόεδρε", ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 23 Απρ 2024 | 19:01

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Στεφανάκης: Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Το δυσάρεστο γεγονός έκανε γνωστό ο Πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.