Ο Φίλιππος Ντε Γκρες εθεάθη στο κέντρο της Αθήνας και ο φωτογραφικός φακός εξασφάλισε τα στιγμιότυπα. Ο 39χρονος Φίλιππος ήταν casual ντυμένος, φορώντας ένα τζιν παντελόνι με ένα γαλάζιο πουκάμισο και μία μαύρη ζακέτα. Στη συγκεκριμένη εξόρμηση που πραγματοποίησε στα μέσα Δεκεμβρίου ήταν μόνος χωρίς τη σύζυγό του, Νίνα Φλορ. Προφανώς, ο Φίλιππος Ντε Γκρες είχε περάσει λίγες ημέρες κοντά στην οικογένειά του, τη μητέρα του, Άννα Μαρία που πλέον ζει μόνιμα στην Αθήνα, τον Παύλο και τον Νικόλαο.
Μυστήριο με το μνημόσυνο του βασιλιά Κωνσταντίνου
Το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2026 συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και τα εγχώρια Μέσα μετέδιδαν ότι επρόκειτο να τελεστεί το μνημόσυνο στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στο Τατόϊ. Η κάμερα του "Χαμογέλα και Πάλι" μάλιστα βρέθηκε στο Τατόι το πρωί του Σαββάτου και όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος, στο μνημόσυνο θα έδινε το παρών σύσσωμη η οικογένεια του τέως βασιλιά, η Άννα Μαρία, ο Παύλος, ο Νικόλαος, η Αλεξία και Θεοδώρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο μόνος που δεν θα έδινε το παρών ήταν ο Φίλιππος Ντε Γκρες.
Φαίνεται όμως ότι τα μέλη της οικογένειας απουσίαζαν από το μνημόσυνο καθώς η Άννα-Μαρία, ο Παύλος και η Αλεξία Ντε Γκρες, το Σάββατο 10 Ιανουαρίου βρίσκονταν στο Παρίσι, όπου παρέστησαν στο μνημόσυνο της Τατιάνας Ραντζιβίλ. Ο ναός του Αγίου Θωμά του Ακινάτη στη γαλλική πρωτεύουσα φιλοξένησε το πρωί της ίδιας ημέρας τη θρησκευτική τελετή για την πριγκίπισσα γαλλικής καταγωγής, στενή φίλη και έμπιστη της τέως βασίλισσας της Ισπανίας, Σοφίας.
Το πιο πιθανό σενάριο είναι το μνημόσυνο του τέως βασιλιά να τελεστεί άλλη ημερομηνία στην οποία θα παραστεί φυσικά η οικογένεια.