Στην Ελαφόνησο βρίσκεται ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, έπειτα από επιθυμία του ιδίου να γνωρίσει από κοντά το γραφικό νησί στο πλαίσιο Οικολογικού Συμποσίου που θα διεξαχθεί από τον Σύλλογο Elafonisos Eco έως τις 04/06.
Η είδηση ήταν γνωστή εδώ και ημέρες, ωστόσο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου δημοσίευσε σήμερα στο λογαριασμό του στο Instagram τις πρώτες φωτογραφίες.
"Σήμερα στην Ελαφόνησο, στο πλαίσιο του Elafonisos Eco Week, Δήμοι από όλη τη χώρα συμφωνήσαμε σε κοινή πλεύση για θέματα βιωσιμότητας, κυκλικής οικονομίας και ενέργειας. Η υπογραφή του σχετικού κειμένου έγινε παρουσία του Πρίγκιπα του Μονακό Αλβέρτου ΙΙ" έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.
Η επίσκεψη του πρίγκιπα ερχεται, σε συνέχεια της συμμετοχής της δημάρχου Ελαφονήσου Έφης Λιάρου τον περασμένο μήνα, σε συμπόσιο στο Μονακό με θέμα την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος της Μεσογείου και όπως είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος, "δίνουμε έμφαση στα ποιοτικά στοιχεία του προορισμού και μας χαροποιεί ιδιαίτερα η τιμητική για το νησί μας επίσκεψη του πρίγκιπα Αλβέρτου".
Υπενθυμίζεται ότι η στρατηγική του δήμου Ελαφονήσου έχει αναπτύξει πρωτοβουλίες στη βάση του συνθήματος "επιλεγμένη από τη φύση" που υλοποιούνται συστηματικά με μια σειρά δράσεων που, πέρα από τη συμμετοχή στο φόρουμ στο Μονακό, αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα με διαφορετική θεματολογία, όπως η πολιτιστική διπλωματία, το πρόγραμμα Interreg Greece Italy και ο γαμήλιος τουρισμός, που δίνουν τη δυνατότητα στο νησί να καταστεί ευρύτερα γνωστό στο παγκόσμιο κοινό με ειδικά ποιοτικά ενδιαφέροντα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr