Βαρύ πένθος για τον Δημήτρη Πιατά, καθώς έφυγε από τη ζωή η σύζυγός του, Λέλα, με την οποία μοιράστηκε μια μακρά κοινή πορεία. Παρά τη δύσκολη προσωπική στιγμή που βίωνε, ο γνωστός ηθοποιός επέλεξε να εμφανιστεί κανονικά στη θεατρική παράσταση "Μάρτυρας Κατηγορίας", το βράδυ της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου, στο θέατρο Δημήτρης Χορν.
Η είδηση της απώλειας έγινε γνωστή στους θεατές μετά το τέλος της παράστασης, όταν ο συμπρωταγωνιστής του, Γιάννης Βούρος, πήρε τον λόγο και μίλησε για όσα είχαν συμβεί. Η αποκάλυψη προκάλεσε συγκίνηση, καθώς το κοινό δεν γνώριζε ότι ο Δημήτρης Πιατάς είχε βρεθεί αντιμέτωπος με μια τόσο οδυνηρή απώλεια.
Η συγκινητική αποκάλυψη του Γιάννη Βούρου
Ο Γιάννης Βούρος αναφέρθηκε αρχικά στις θυσίες που απαιτεί η δουλειά των ηθοποιών, πίσω από τη δημόσια εικόνα και τη λάμψη της σκηνής.
"Νομίζετε ότι οι ηθοποιοί είναι μόνο λάμψη, εξώφυλλα και χλιδή, αλλά αυτό δεν ισχύει. Οι ηθοποιοί δίνουν την ψυχή τους πάνω στη σκηνή και πολλές φορές παραμερίζουν τα πάντα γι’ αυτό", είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, αποκάλυψε τη δυσάρεστη είδηση για τη σύζυγο του Δημήτρη Πιατά, εξηγώντας ότι οι συντελεστές είχαν προτείνει να μη γίνει η παράσταση.
"Πέθανε η αγαπημένη γυναίκα του Δημήτρη Πιατά. Όλοι του είπαμε ότι πρέπει να αναβάλει την παράσταση, αλλά εκείνος ήθελε να ανέβει στη σκηνή, σεβόμενος όλους τους εργαζόμενους. Δεν υπάρχουν λόγια", ανέφερε.
Μετά την ανακοίνωση, οι συνάδελφοι του ηθοποιού τον πλησίασαν και τον αγκάλιασαν, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους. Το κοινό, συγκλονισμένο από όσα μόλις είχε μάθει, τον χειροκρότησε παρατεταμένα.
Η περιπέτεια υγείας της συζύγου του
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η σύζυγος του Δημήτρη Πιατά αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο. Ο ηθοποιός βρισκόταν στο πλευρό της και την επισκεπτόταν καθημερινά.
Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή το πρωί της Παρασκευής. Παρότι οι συνάδελφοί του σκέφτηκαν να ακυρωθεί η παράσταση, ο ίδιος επέλεξε να συμμετάσχει κανονικά, λαμβάνοντας υπόψη και τους ανθρώπους που εργάζονται στο θέατρο.