Follow us

Η αποκάλυψη του αδελφού της πριγκίπισσας Νταϊάνα ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση ως μαθητής στο οικοτροφείο της βρετανικής ελίτ

Η αστυνομία ξεκινά έρευνα για τη σεξουαλική κακοποίηση του αδελφού της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο σχολείο - Τα βασανιστήρια και η κακοποίηση σε αγόρια 11 ετών.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Charles Spencer EPA

Μετά από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του αδελφού της πριγκίπισσας Νταϊάνα, του Τσαρλς Σπένσερ για σεξουαλική κακοποίηση στο σχολείο όπου φοιτούσε, η βρετανική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι είχε ξεκινήσει έρευνα για τους ισχυρισμούς του μικρότερου αδερφού της πριγκίπισσας Νταϊάνα, για σεξουαλική κακοποίηση στο οικοτροφείο όπου φοιτούσε τη δεκαετία του 1970.

Στα απομνημονεύματά του που κυκλοφόρησαν νωρίτερα αυτό το έτος, ο Τσαρλς Σπένσερ εξιστόρησε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο σχολείο Maidwell Hall, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό.

Η αποκάλυψη του αδελφού της πριγκίπισσας Νταϊάνα ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση ως μαθητής στο οικοτροφείο της βρετανικής ελίτ

Η αστυνομία στο Northamptonshire, στην κεντρική Αγγλία, επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για "καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση" στο σχολείο, στο οποίο ο Σπένσερ φοιτούσε από την ηλικία των οκτώ έως των 13 ετών.

"Η κίνηση έρχεται μετά από προκαταρκτικές έρευνες που έγιναν νωρίτερα μέσα στο έτος για καταγγελίες για κακοποίηση που φέρεται να έλαβαν χώρα τη δεκαετία του 1970 στο Maidwell Hall School", ανέφερε η αστυνομία του Northamptonshire σε μια δήλωση, προσθέτοντας ότι η έρευνα βρίσκεται σε "πρώιμο στάδιο".

Ο Τσαρλς Σπενσερ και η κακοποίηση που καταγγέλλει ότι βίωσε ως μαθητής

Στο βιβλίο του, ο Τσαρλς Σπένσερ περιγράφει το Maidwell Hall ως "Ένα Πολύ Ιδιωτικό Σχολείο" όπου όπου έζησε εφιαλτικές στιγμές, αφού όπως αποκάλυψε, κακοποιήθηκε σεξουαλικά σε πολύ τρυφερή ηλικία.

Η Νταϊάνα πήγε στο Riddlesworth Hall, ένα προπαρασκευαστικό οικοτροφείο στο Νόρφολκ το οποίο έκλεισε πέρυσι και είναι πιθανό να μην έμαθε ποτέ τα μαρτύρια που υπέμεινε ο αδελφός της στα 11 χρόνια του.

Ο 59χρονος έκανε την αποκάλυψη σε ψυχοθεραπευτή, αφού "έπιασε πάτο". Ο ίδιος περιγράφει λεπτομερώς το τραύμα που υπέστη στα απομνημονεύματά του με τίτλο "A Very Private School".

"Στο πλαίσιο ψυχοθεραπειών, ο θεραπευτής μου είπε: "Πες μου ένα μυστικό, που δεν είχες πει ποτέ σε κανέναν." Του είπα ότι κακοποιήθηκα σεξουαλικά ως παιδί από έναν ενήλικα. Και τον θυμάμαι να δείχνει τόσο σοκαρισμένος, αν και τα είχε ακούσει όλα. Στη συνέχεια μου είπε: "Αυτό είναι πολύ σοβαρό πράγμα".

"Σε εκείνο το στάδιο είχα ήδη αποκτήσει παιδιά", είπε ο Σπένσερ, που είναι πατέρας επτά παιδιών. "Ταράχτηκα. Τι θα γινόταν, αν ένα από τα παιδιά μου, οποιουδήποτε φύλου, είχε υποστεί αυτό ως 11χρονο; Τότε άρχισα να επιτρέπω στον εαυτό μου να νιώσει συντριβή για αυτό που είχε συμβεί".

spencer

O Σπένσερ έζησε τον εφιάλτη στο Maidwell Hall, ένα αγγλικό οικοτροφείο για την ελίτ. Ο ίδιος ήρθε αντιμέτωπος με τις οδυνηρές μνήμες του όταν συνάντησε πρώην συμμαθητές του μετά από χρόνια.

"Καθώς άκουγα τις ιστορίες τους, τρόμαξα", θυμάται. "Υπήρχε ένας (πρώην μαθητής) τον οποίο συνάντησα 40 χρόνια μετά. Ήξερα από τη σύζυγό του ότι δεν είχε μιλήσει ποτέ για τον καιρό που πήγαινε στο σχολείο, γιατί τον χαρακτήριζε "τόσο τραυματικό". Μου είπε πώς τον έκαναν να νιώθει ανάξιος κάθε μέρα, πώς είχε δεχτεί σοβαρή σεξουαλική επίθεση ως 9χρονος τρεις φορές από κάποιον που… "είχε σκοπό να τον προστατεύσει”.

"Αυτό είναι τρομερό. Δεν μπορώ να πω αυτή την ιστορία” έλεγα". Τότε, όπως είπε ο Σπένσερ συνεχίζοντας την αφήγηση, ο πρώην συμμαθητής του του άρπαξε το χέρι και του είπε: "Κάποιος πρέπει να το κάνει – πρέπει να είσαι εσύ". "Εκείνος με έπεισε ότι η αλήθεια έπρεπε να βγει στο φως, να γνωστοποιηθεί στον κόσμο". Ο Σπένσερ είπε ότι βρήκε οικογενειακά αρχεία, που χρονολογούνται 300 χρόνια πίσω, από ανθρώπους που πήγαιναν στο συγκεκριμένο οικοτροφείο".

"Θεωρούνταν απαραίτητο να πηγαίνουν τα παιδιά σε μέρη όπου θα συναντούσαν τους σωστούς ανθρώπους. Αυτά τα προνομιούχα παιδιά θα συναναστρέφονταν μεταξύ τους και θα σχημάτιζαν ισόβιους δεσμούς με ένα τίμημα. Θα "ξεκολλούσαν” από την οικογένεια και πιθανότατα θα μάθαιναν τη βάναυση συμπεριφορά".

"Αλλά αυτό συνέβαινε και εξακολουθεί να συμβαίνει, υποθέτω, μεταξύ των ανώτερων τάξεων της Αγγλίας. Δεν χρειάζεται να ασχολείστε με την ανατροφή των παιδιών και μπορείτε να συνεχίσετε τη ζωή σας. Ταυτόχρονα, το παιδί θα βγει από το σχολείο, όπου ήταν εσώκλειστο, με τεράστια κοινωνικά πλεονεκτήματα και ένα δίκτυο φίλων, που θα υποστηρίζει αυτά τα κοινωνικά πλεονεκτήματα για μια ζωή". Ο Σπένσερ ισχυρίστηκε ότι δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος, για να γίνει μάρτυρας και να βιώσει περιστατικά κακοποίησης πίσω από κλειστές πόρτες.

"Ήταν μια βίαιη εμπειρία", υποστήριξε. "Ο διευθυντής ήταν ένας σαδιστής παιδόφιλος. Στελέχωσε το οικοτροφείο με έναν πολύ μικρό αριθμό δασκάλων, που είτε ήταν διεστραμμένοι είτε δεν θα μιλούσαν ποτέ εναντίον του. Δεν υπήρχε πραγματικά κανένας να απευθυνθώ", εξομολογήθηκε ο μικρός αδερφός της Νταϊάνας για τη φρικτή κατάσταση που βίωνε ως παιδί.

"Νομίζω ότι οι γονείς μου δεν είχαν ιδέα για το επίπεδο σκληρότητας και διαστροφής που υπήρχε εκεί. Δεν θα με έστελναν ποτέ εκεί (σ.σ. αν ήξεραν). Νομίζω ότι μάλλον είχαν μια παλιομοδίτικη άποψη ότι η σωματική τιμωρία, οι ξυλοδαρμοί, πιθανότατα θα ήταν μέρος των πρακτικών του σχολείου, αλλά αυτή ήταν η καθημερινότητα. Ήμασταν 72 αγόρια και χτυπούσαν τουλάχιστον 6 από εμάς κάθε μέρα. Η ώρα σου θα ερχόταν πολύ γρήγορα. Δεν νομίζω ότι οι γονείς το γνώριζαν αυτό".

Ο Σπένσερ ισχυρίστηκε ότι ένας μαθητής μαστιγώθηκε τόσο άσχημα που δεν μπορούσε να βγάλει το εσώρουχό του τη νύχτα, επειδή το ξεραμένο αίμα και τα ρούχα κόλλησαν στο δέρμα του. Το αγόρι έπρεπε να μπει σε ένα λουτρό με ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσει το ύφασμα. Οι πληγές χρειάστηκαν δύο εβδομάδες, για να επουλωθούν, σύμφωνα με όσα αναμετέδωσε για το θέμα η "New York Post".

Ο ιστορικός στο βιβλίο του υποστήριξε ότι μετά την ώρα του τσαγιού δεκάδες αγόρια εξαφανίζονταν σε μια ιδιωτική πτέρυγα, όπου υπέμεναν νυχτερινούς ξυλοδαρμούς. Δυστυχώς, τα παντελόνια της πιτζάμας τους δεν τους παρείχαν καμία προστασία. Ο Σπένσερ είπε ότι ο πόνος που βίωσε από τους ξυλοδαρμούς του ήταν "σοκαριστικά έντονος". "Υπήρχαν ορισμένα πράγματα για τα οποία θα σε χτυπούσαν. Αν μιλούσες, αφού είχαν σβήσει τα φώτα. Εάν έχυνες κατά λάθος νερό ή γάλα. Θυμάμαι ένα αγόρι, ήταν στο γυμνάσιο του σχολείου. Στεκόταν σε έναν τοίχο, όταν έβαλε τα χέρια του πίσω και είπε: "Κοίτα, είμαι ο Ιησούς Χριστός!” Τον μαστίγωσαν πολύ άσχημα για βλασφημία. Ήταν απλώς ένα μικρό αγόρι, που είχε μια στιγμή χιούμορ… Αυτοί ήταν διεστραμμένοι ενήλικες, που εκμεταλλεύονταν αυτά τα αγόρια… και δεν είχαμε καμία επικοινωνία με τον έξω κόσμο".

Ο Σπένσερ πρόσθεσε ακόμα ότι του επέτρεπαν να γράφει γράμμα στους γονείς του μία φορά την εβδομάδα. Οι επιστολές γράφονταν υπό επίβλεψη και έτσι δεν μπορούσε να τους μεταφέρει τι συνέβαινε. Ο Σπένσερ αργότερα έμαθε ότι οι γονείς ενός μαθητή, ο οποίος πέθανε πρόσφατα από μια μακροχρόνια ανίατη ασθένεια, είχαν ακόμη τα γράμματά του. "Απλώς μέναμε εκεί, στο έλεος κάποιων πραγματικά επικίνδυνων ανθρώπων", πρόσθεσε ο Σπένσερ.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ 02 Ιουν 2024 | 12:40

Συγκλονίζει η μαρτυρία θύματος stalking - "Όταν πήγα στην αστυνομία, μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι " [Βίντεο]

"Αυτός πίστευε ότι είχα κι εγώ αισθήματα και τα ερμήνευε όλα όπως ήθελε…", αφηγείται η Μαρία, θύμα εμμονικής παρακολούθησης από έναν άγνωστο

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 30 Μαϊ 2024 | 13:54
ΔΙΚΗ 28 Μαϊ 2024 | 19:34

Σοβαρές καταγγελίες για την "Κιβωτό του Κόσμου": "Έβαζαν τα παιδιά και δούλευαν τσάμπα, είδα χτυπήματα και μαυρισμένο μάτι"

Μητέρα φιλοξενούμενου παιδιού σε δομή της "Κιβωτού του Κόσμου" έκανε λόγο για σωματική και ψυχική κακοποίηση του ανήλικου.

ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ 25 Μαϊ 2024 | 14:47

"Εάν πας στην αστυνομία θα σε σκοτώσω": 40χρονος καταδικάστηκε για την κακοποίηση της συζύγου του στον Βόλο

Νέο περιστατικό συζυγικής βίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αυτή την φορά από τον Βόλο.

19 Μαϊ 2024 | 20:59

Η αντίδραση του ράπερ Παφ Ντάντι για το βίντεο που ξυλοκοπεί τη σύντροφό του: Είμαι αηδιασμένος με αυτό που έκανα

"Έφτασα στο ναδίρ. Αλλά δεν βρίσκω δικαιολογίες. Η συμπεριφορά μου σε εκείνο το βίντεο είναι ασυγχώρητη" είπε ο ράπερ Παφ Ντάντι

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 17 Μαϊ 2024 | 22:44

Σοκαριστικό βίντεο: Ο ράπερ Παφ Ντάντι ξυλοκοπεί με απίστευτη αγριότητα την πρώην σύντροφό του

Τα πλάνα από κάμερα ασφαλείας ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και πραγματικά σοκάρουν - Προσοχή σκληρές εικόνες

ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΥ 14 Ιουν 2024 | 08:11

Δήμητρα Παπαδήμα: Δεν μου αρέσει καθόλου το Metoo, δεν το δέχομαι - Εχω υποστεί κακομεταχείριση και από γυναίκα

Η Δήμητρα Παπαδήμα αναφέρθηκε και στην σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από νεότερο ηθοποιό και το σκισμένο σορτς που είχε σαν πειστήριο.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ 14 Ιουν 2024 | 07:43

MasterChef 2024: Mεγάλος νικητής ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος - Κέρδισε τον τίτλο και 100.000 ευρώ [βίντεο]

Έξι μήνες πέρασαν από την ημέρα που το MasterChef έκανε πρεμιέρα.

Η ΨΑΡΙΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ 14 Ιουν 2024 | 07:27

Σε έξοδο με την Άννα Βίσση, Βουλγαράκη και Φώτης Ιωαννίδης - "Θα μείνεις στον Παναθηναϊκό ή θα φύγεις"; [βίντεο]

Ο Φώτης Ιωαννίδης προσπαθώντας να αποφύγει να απαντήσει στην Αννα Βίσση είπε μονολεκτικά "ιδρώσαμε", κρύβοντας το πρόσωπό του με μια χαρτοπετσέτα.

ΤΑ "ΤΕΣΤ ΑΝΤΟΧΗΣ" 14 Ιουν 2024 | 06:54

Ο Γουίλιαμ παίδεψε πολύ την Κέιτ: Τα "γυμνάσια" που της έκανε για να είναι σίγουρος ότι θα αντέξει την πίεση της royal ζωής

Η Κέιτ Μίντλετον πέρασε πολλά μέχρι να ακούσει την πρόταση γάμου: Η Waity Kate και τα "τεστ αντοχής" στα οποία υπεβλήθη.

ΔΙΧΑΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ 14 Ιουν 2024 | 06:28

Bασίλισσα Καμίλα: Το ακατάλληλο αξεσουάρ που επέλεξε για την εμφάνισή της - Το σύνθημα που δεν ταιριάζει σε μια βασίλισσα

Δίχασε με την επιλογή της η βασίλισσα Καμίλα: Το κομψό navy jumsuit και το ακατάλληλο αξεσουάρ με το σύνθημα που δεν ταιριάζει σε μια βασίλισσα.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 13 Ιουν 2024 | 20:06

Τάσος Ξιαρχό: "Κάποιοι επιδιώκουν να κολλήσουν HIV για να πάρουν το επίδομα - Είμαι οροθετικός, αλλά δεν μπορώ να κολλήσω κανέναν"

"Μου ήρθαν κάποια μηνύματα χθες που μου μίλησαν επιθετικά. Μου έγραψαν ότι θα χάσουν το επίδομα με αυτά που κάνω. Ας το χάσουν!" είπε ο Τάσος Ξιαρχό