Συγνώμη κυρία μου, ποια είστε; Οταν η πλαστική είναι τόσο καλή που δεν αναγνωρίζεστε

Πριν και μετά: Οι πλαστικές στη Ν. Κορέα είναι τόσο πετυχημένες που οι γυναίκες χρειάζονται πιστοποιητικά χειρουργικής επέμβασης στο αεροδρόμιο για να αποδείξουν ποιες είναι

|
SHARE THIS
0
SHARES

Όταν οι γυναίκες καταφεύγουν στο μαχαίρι του πλαστικού χειρουργού, ελπίζουν να βγουν από τη εγχείρηση διαφορετικές και πολύ καλύτερες.

Μεγάλο ποσοστό αυτών των γυναικών, αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στο να περάσει τον έλεγχο διαβατηρίων στον δρόμο της επιστροφής προς το σπίτι τους

Ωστόσο, δεν θεωρείται επιθυμητό να βγουν από την επέμβαση τόσο διαφορετικές που μην τις αναγνωρίζουν. Κι όμως, οι πλαστικοί χειρουργοί της Νότιας Κορέας, είναι τόσο ταλαντούχοι που μεταμορφώνουν στην κυριολεξία τους ασθενείς τους, προσφέροντάς τους μια τόσο βελτιωμένη εμφάνιση, η οποία, ωστόσο, τους δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα.

Μεγάλο ποσοστό αυτών των γυναικών, αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στο να περάσει τον έλεγχο διαβατηρίων στον δρόμο της επιστροφής προς το σπίτι τους.

Σύμφωνα με τις κορεατικές ιστοσελίδες, Onboa και Munhwa, κάποια νοσοκομεία αναγκάζονται να δίνουν «πιστοποιητικά πλαστικής χειρουργικής» στις ασθενείς τους για να μπορέσουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Τα εν λόγω πιστοποιητικά λέγεται ότι περιλαμβάνουν τον αριθμό διαβατηρίου του ασθενούς, το όνομα του νοσοκομείου που υποβλήθηκαν σε εγχείρηση και τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Νότια Κορέα.

Αν και τα νοσοκομεία έχουν επίγνωση του θέματος εδώ και χρόνια, αυτό αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα. Το 2009, 23 γυναίκες από την Κίνα λέγεται ότι πάλεψαν για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μετά την επέμβαση που έκαναν στη Νότια Κορέα.

Οι διαφορές είναι σοκαριστικές

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, οι γυναίκες που κάνουν πλαστική χειρουργική στη Νότια Κορέα καταλήγουν εντελώς διαφορετικές, με μεγαλύτερα μάτια, λεπτή μύτη και πηγούνι.

«Ηταν λογικό, λοιπόν, οι γυναίκες αυτές να προκαλέσουν υποψίες κατά τον έλεγχο διαβατηρίων, αφού είχαν μεγαλύτερα μάτια, λεπτή μύτη και πιο αδύνατο πηγούνι από ότι είχαν στη φωτογραφία των διαβατηρίων τους» ανέφερε εφημερίδα της Κίνας.

Μετά από προσεκτικό έλεγχο, επετράπη σε αυτές τις γυναίκες να ταξιδέψουν, αλλά με την σύσταση να ανανεώσουν τα διαβατήριά τους αμέσως.

«Αφού έβγαλαν τα τεράστια καπέλα τους και τα γυαλιά ηλίου που φορούσαν, τις είδαμε εντελώς διαφορετικές από τις φωτογραφίες τους, με επιδέσμους και ράμματα» ανέφερε ένας αξιωματικός. «Έπρεπε να εξετάσουμε πολύ προσεκτικά τα μη διορθωμένα μέρη τους με τις φωτογραφίες τους» πρόσθεσε. «Κάποιες γυναίκες ήταν τόσο διαφορετικές που έπρεπε να ανανεώσουν τα διαβατήριά τους μετά την επέμβαση».

Η Νότια Κορέα, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει «το σπίτι της πλαστικής χειρουργικής» αφού εκεί πραγματοποιούνται οι περισσότερες επεμβάσεις ομορφιάς από κάθε άλλο μέρος του κόσμου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.

Μάλιστα, ένας στους 77 ανθρώπους στη Νότια Κορέα καταφεύγει σε επέμβαση για να βελτιώσει την εμφάνισή του.

Το συγκλονιστικό είναι ότι το 20% των γυναικών ηλικίας 19 έως 49 στη Σεούλ παραδέχονται ότι έχουν κάνει βλεφαροπλαστική, μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις στο άνω βλέφαρο για να κάνουν τα μάτια τους να φαίνονται πιο μεγάλα και πιο «δυτικά».

Πιστεύεται ότι πίσω από αυτή την έκρηξη επεμβάσεων ομορφιάς βρίσκεται η άνοδος της μουσικής βιομηχανίας της χώρας και πολλοί ασθενείς επισκέπτονται τις κλινικές κρατώντας φωτογραφίες διάσημων, ζητώντας από τους χειρουργούς να μιμηθούν τη μύτη ή τα μάτια τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook