Τα ερωτικά γράμματα της Τζάκι Κένεντι για τον JFK

«Λατρεύω το να είμαι παντρεμένη μαζί του» έγραφε η Τζάκι Κένεντι δύο χρόνια μετά το γάμο της ενώ δήλωνε συντετριμμένη μετά το θάνατό του: «Δεν θα ξαναβρώ τον εαυτό μου ποτέ ξανά».

ta-erwtika-grammata-tis-tzaki-kenenti-gia-ton-jfk
|
SHARE THIS
0
SHARES

Επιστολές της Τζάκι Κένεντι που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτουν τα συναισθήματά της για τον σύζυγό της Τζον Κένεντι, καθώς και την αντίδρασή της όταν πληροφορήθηκε τον θάνατό του. Τις είχε στείλει σε έναν ιερέα που είχει γνωρίσει σε ταξίδι της στην Ιρλανδία, και ήταν κάτι σαν προσωπικός της εξομολογητής, αφού κράτησε μαζί του αλληλογραφία για 14 ολόκληρα χρόνια.

«Είναι σαν τον πατέρα μου με έναν τρόπο - αγαπά να κυνηγά κάτι και βαριέται όταν το κατακτά. Και είναι τόσο ελκυστικός, φλερτάρει με άλλες γυναίκες και με κάνει να αγανακτώ».

Το 1952, η Τζάκι έγραφε ότι η σχέση της με τον γερουσιαστή Τζον Κένεντι, της είχε δημιουργήσει μια πολύ θετική εντύπωση για τους πολιτικούς.

Εγραφε επίσης, ότι ο τότε φίλος της είχε υπερβολικές φιλοδοξίες και ανησυχούσε ότι θα έμοιαζε με τον πατέρα της, τον Τζον Μπουβιέρ, που ήταν χρηματιστής στη Γουόλ Στριτ. «Είναι σαν τον πατέρα μου με έναν τρόπο - αγαπά να κυνηγά κάτι και βαριέται όταν το κατακτά. Και είναι τόσο ελκυστικός, φλερτάρει με άλλες γυναίκες και με κάνει να αγανακτώ».

Το 1953, τη χρονιά που παντρεύτηκαν, η Τζάκι έγραψε στον Λεονάρντ: «Ίσως να είμαι απλά θαμπωμένη και να βλέπω τον εαυτό μου σε έναν αστραφτερό κόσμο και όχι ως μια θλιβερή μικρή νοικοκυρά.... Αυτός ο κόσμος μπορεί να είναι πολύ λαμπερός εξωτερικά - αλλά αν είσαι μέσα του και είσαι μόνος - θα μπορούσε να είναι μια κόλαση».

Ένα χρόνο αργότερα, έγραφε: «Λατρεύω το να είμαι παντρεμένη μαζί του, περισσότερο από ότι στην αρχή».

Ένα χρόνο αργότερα, έγραφε: «Λατρεύω το να είμαι παντρεμένη μαζί του, περισσότερο από ότι στην αρχή».

Μετά τη δολοφονία του JFK το 1963, η Τζάκι έγραψε ότι αισθανόταν μεγάλη δυσκολία στο να βρει παρηγοριά στην καθολική πίστη της. Ωστόσο, «πρέπει να σκέφτομαι ότι υπάρχει Θεός ή να αποδεχτώ ότι δεν θα ξαναβρώ ποτέ τον εαυτό μου».

Στην τελευταία επιστολή της προς τον ιερέα, πριν από το θάνατό του, το 1964 , έγραφε: «αισθάνομαι όλο και περισσότερο ότι έχω χάσει. Θα προτιμούσα να είχα χάσει τη ζωή μου.»

Η Κένεντι συναντήθηκε με τον Λέοναρντ, έναν ιερέα στο Δουβλίνο, το 1950, σε επίσκεψή της στην Ιρλανδία. Αν και τον είδε άλλη μια φορά το 1955, σε επίσκεψη στην Ιρλανδία με τον σύζυγό της, η σχέση τους ήταν ιδιαίτερα στενή.

Η Τζάκι Κένεντι πέθανε το 1994 σε ηλικία 64 ετών, ενώ ποτέ δεν δημοσίευσε αυτοβιογραφία.

Οι επιστολές αυτές, 33 στο σύνολο, θα δημοπρατηθούν τον Ιούνιο στην Ιρλανδία.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook