
"Πρόκειται για βαθιά προσωπικό ζήτημα το οποίο δεν θα σχολιάσουμε" ήταν η θέση που πήρε το Μπάκιγχαμ όσον αφορά το άρθρο της Δούκισσας του Σάσεξ Μέγκαν Μαρκλ στους New York Times, στο οποίο αποκάλυψε πως απέβαλε το δεύτερο παιδί της τον περασμένο Ιούλιο.
Την ίδια στιγμή, πηγή του παλατιού γνωστοποίησε πως στη βασιλική οικογένεια αυτή τη στιγμή υπάρχει θλίψη απολύτως κατανοητή, λόγω των αποκαλύψεων της συζύγου του πρίγκηπα Χάρι.
"Ήξερα, κρατώντας το πρώτο μου παιδί, ότι έχανα το δεύτερο", αναφέρει για πρώτη φορά η Μέγκαν σε άρθρο της για τους New York Times όπου μίλησε για την απώλεια.
Τι έγραψε για την απώλεια η Μέγκαν Μαρκλ
Η Μέγκαν Μαρκλ, η ανακοίνωσε στο άρθρο της για πρώτη φορά την ατυχή εγκυμοσύνη της μέσα στο 2020 γράφοντας ότι "η απώλεια και ο πόνος μας μαστίζουν όλους το 2020".

Εγραψε συγκεκριμένα:
"Ενα πρωινό του Ιουλίου, ένιωσα μια " δυνατή κράμπα" στην κοιλιά μου και ώρες αργότερα, βρέθηκα σε κρεβάτι νοσοκομείου όπου παρακολουθούσα την καρδιά του συζύγου μου να σπάει ενώ προσπαθούσε να μαζέψει τα σπασμένα κομμάτια μου".
"Αισθάνθηκα το ιδρωμένο χέρι του και το φίλησα. Ήταν μουσκεμένο από τα δάκρυά μας. Με το βλέμμα καρφωμένο στους ψυχρούς, λευκούς τοίχους, προσπάθησα να φανταστώ πώς θα μπορούσαμε να επουλώσουμε τις πληγές μας".

"Η απώλεια ενός παιδιού φέρνει μια σχεδόν αφόρητη θλίψη, την οποία βιώνουν πολλοί, αλλά λίγοι μιλούν για αυτήν", έγραψε.
"Μέσα στον πόνο της απώλειας μας, ο σύζυγός μου και εγώ ανακαλύψαμε ότι το 10 με 20% των γυναικών έχουν υποφέρει από αποβολή. Ωστόσο, παρά την εντυπωσιακή ομοιότητα αυτού του πόνου, η συζήτηση αυτή παραμένει ταμπού, γεμάτη με (αδικαιολόγητη) ) ντροπή και διαιώνιση ενός κύκλου μοναχικού πένθους" πρόσθεσε η Μέγκαν Μαρκλ σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση.
Η προσπάθεια για δεύτερο παιδί ένα χρόνο μετά τον Άρτσι
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι, ο δούκας του Σάσεξ, απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, τον Archie, στις 6 Μαΐου 2019.

Ένα χρόνο αργότερα η Μέγκαν Μαρκλ έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί τους, αλλά δυστυχώς είχε τη δυσάρεστη εμπειρία της αποβολής.

Είναι η πρώτη φορά που η Μέγκαν Μαρκλ μιλά για την δεύτερη εγκυμοσύνη της, η οποία δυστυχώς δεν πήγε καλά γεμίζοντας θλίψη την ίδια και τον πρίγκιπα Χάρι.

Θέλοντας να δώσει κουράγιο στους ανθρώπους που δοκιμάζονται, η Μέγκαν Μαρκλ έδειξε στον κόσμο ότι και εκείνοι έχουν περάσει δύσκολα αυτούς τους μήνες και αποφάσισε να μοιραστεί με όλο τον κόσμο την αποβολή της.
Έσπασε το πρωτόκολλο
Θεωρείται βέβαιο ότι αυτή η πρωτοβουλία του ζεύγους να μιλήσει ανοιχτά για μια αποτυχημένη εγκυμοσύνη δεν έγινε μετά από συνεννόηση με το παλάτι, αφού αυτές είναι λεπτομέρειες που δεν μοιράζεται με τον κόσμο η βασιλική οικογένεια.

Οι οικείες λεπτομέρειες που κοινοποιούνται στο άρθρο έρχονται σε αντίθεση με τη συνήθη πολιτική των ανώτερων μελών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, οι οποίοι δεν αποκαλύπτουν σχεδόν τίποτα για την προσωπική τους ζωή.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr