Όπως κάθε χρόνο, την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου -στις 20 για το 2014- το Beaujolais Nouveau θα γεμίσει και πάλι τα ποτήρια σας!
Η κυκλοφορία του Beaujolais Nouveau, σηματοδοτεί την έναρξη της νέας χρονιάς στον κόσμο του κρασιού
Η κυκλοφορία του Beaujolais Nouveau, σηματοδοτεί την έναρξη της νέας χρονιάς στον κόσμο του κρασιού. Η «οινική πρωτοχρονιά» όπως θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε, είναι γεγονός που πλαισιώνεται με γιορτές και εκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για τα τελευταία 62 χρόνια.
Τα Cellier, πιστά στο ραντεβού τους, προσφέρουν τον 63ο τρύγο του πιο αναγνωρισμένου και καταξιωμένου σε ολόκληρο τον κόσμο, Beaujolais Nouveau, από τον πρωτεργάτη της περιοχής, Georges Duboeuf.
Όπως επιβάλει το έθιμο, το πρώτο κρασί της χρονιάς θα σερβιριστεί, τα ξημερώματα της Πέμπτης
Όπως επιβάλει το έθιμο, το πρώτο κρασί της χρονιάς θα σερβιριστεί, τα ξημερώματα της Πέμπτης 20 Νοεμβρίου σε μερικά από τα μεγαλύτερα wine bars της Αθήνας. Μη χάσετε την ευκαιρία να είστε οι πρώτοι που θα το δοκιμάσετε στα: By the glass, Heteroclito, Oinoscent και Κική de Grece.
Την ίδια μέρα, στις 21:00 οργανώνεται δείπνο Beaujolais με Menu Degustation, στο εστιατόριο Pasaji στην Αθήνα και στο Ξενοδοχείο Μακεδονία Palace στη Θεσσαλονίκη. Στο δείπνο θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε, εκτός από το Beaujolais Nouveau και άλλους τύπους Beaujolais του κορυφαίου στο είδος παραγωγού, Georges Duboeuf.
Για να έχετε το Beaujolais Nouveau 2014 του Georges Duboeuf πρώτοι στο σπίτι σας, την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, μπορείτε να δώσετε την παραγγελία σας στα καταστήματα Cellier ή ηλεκτρονικά στο www.cellier.gr
Λίγα λόγια για τη χρονιά του 2014
Η φετινή καλλιεργητική περίοδος είναι και πάλι σε υψηλά στάνταρ και έχει δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα. Ο οινοποιός είναι ενθουσιασμένος με τις καιρικές συνθήκες του τρύγου, και θεωρεί το 2014 ως μια μεγάλη χρονιά για την περιοχή. Έτσι μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι υφίστανται όλες οι αναγκαίες και ικανές συνθήκες για πολλές συγκινήσεις σε λίγες μέρες από τώρα!
Απολαύστε το Beaujolais Nouveau με καλοκαιρινή διάθεση, δροσερό στους 13οC μόνο του ή με ελαφριά πιάτα αλλαντικών.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr