
Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα του 2023 και η Ελεονώρα Μελέτη θυμήθηκε πως μία τέτοια ημέρα, πίσω στο 1998, έκανε το σπουδαιότερο δώρο στον εαυτό της.
Η δημοφιλής παρουσιάστρια αναφέρεται κατά καιρούς στο πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε στη ζωή της, η ψυχοθεραπεία και στην ανάρτησή της, εξήγησε πώς τη βοήθησε, όχι μόνο να μάθει να καταλαβαίνει τους άλλους, αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό.
Αναλυτικά η ανάρτηση της Ελεονώρας Μελέτη:
"Χριστούγεννα. Εποχή των δώρων. Έχεις σκεφτεί τι δώρο θα κάνεις στον εαυτό σου; Τα Χριστούγεννα του 1998 εγώ έκανα το σπουδαιότερο δώρο στον πολύτιμο εαυτό μου. Το δώρο της αυτογνωσίας/ψυχοθεραπείας. Δεν είχα "κάτι". Αλλά τελικά είχα τόσα. Να μάθω, να ανακαλύψω, να κατανοήσω.
Για να πας σε ψυχολόγο σαφώς η αφορμή μπορεί να είναι η αδυναμία μας να διαχειριστούμε ένα γεγονός κ είναι θαρραλέο να το αναγνωρίζουμε κ να ζητάμε βοήθεια. Πολλές φορές όμως αρκεί να έχουμε ως κίνητρο να θέλουμε απλά να γνωρίσουμε καλύτερα τον ίδιο μας τον εαυτό. Ποιος είσαι; Μπορείς να απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα;
Μια ζωή παλεύουμε να καταλάβουμε τον κόσμο κ τους άλλους αλλά στο τέλος της ημέρας δεν γνωρίζουμε καν ποιοι είμαστε εμείς στ' αλήθεια. Δεν είμαστε μόνον η εικόνα μας. Είμαστε πρωτίστως η ψυχή μας. Αυτά τα Χριστούγεννα τόλμησε να δεις μέσα σου κ δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να δεις μέσα από σένα ολόκληρη τη ζωή", έγραψε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr