Το τρελό ποσό που ζητά η πρώην σύζυγος Κούστα για τη διατροφή

Σκληρή διαπραγμάτευση για τη διατροφή, και νούμερα που "ζαλίζουν" με "επιδόματα" σπουδών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Το τρελό ποσό που ζητά η πρώην σύζυγος Κούστα για τη διατροφή

Με δανεικά υποστηρίζει πως... «τα φέρνει βόλτα» η πρώην σύζυγος του Γιάννη Κούστα, Σοφία Γιαννικοπούλου. Το άλλοτε αγαπημένο ζευγάρι βρέθηκε για ακόμα μια φορά στο Πρωτοδικείο, με την πρώην σύζυγο του εφοπλιστή να διεκδικεί εκπροσωπώντας και την μια θυγατέρα της διατροφή από τον εφοπλιστή.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Εθνος, για πρώτη φορά στη δικαστική αίθουσα εμφανίστηκε και η πρωτότοκη και πλέον ενήλικη κόρη του ζευγαριού, η οποία εκπροσώπησε τον εαυτό της, αξιώνοντας αύξηση του ποσού των 80.000 ευρώ ετησίως που της παρείχε ο Ιωάννης Κούστας.

Ανάμεσα στα κονδύλια που αιτούνται η μητέρα και οι δυο θυγατέρες του ζεύγους, είναι περίπου 10.000 διατροφή για την πρώην ηθοποιό μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2019, κονδύλι για δαπάνες συντήρησης των κατοικιών σε Λαγονήσι και Γλυφάδα ύψους 1.640 ευρώ το μήνα, ενώ περί τα 18.000 ευρώ το μήνα ζητεί η μεγάλη κόρη της οικογένειας που σπουδάζει πλέον στην Αμερική και 15.000 ευρώ το μήνα αιτείται η ανήλικη κόρη του ζεύγους.

«Για ενήλικη κόρη τους ο εναγόμενος μέχρι το επίδικο διάστημα οικειοθελώς κατέβαλε 9.000 το μήνα, δηλαδή μέχρι Σεπτέμβρη 2019. Όταν ενημερώθηκε ότι θα μεταβεί για σπουδές κατέβαλλε τα δίδακτρα του πρώτου εξαμήνου και του κόστους διαβίωσης. Το ίδιο έκανε για το δεύτερο εξάμηνο σε λογαριασμό πια της κόρης του επειδή ενηλικιώθηκε. Το ποσό των 71.000 ευρώ υπερκαλύπτει τις ανάγκες της Αμαλιας. Ωστόσο προτίθεται να τις δίνει άλλες 9.000 το χρόνο για να καλύψει και διακοπές. Στην ανήλικη κόρη του καταβάλλονται ανελλιπώς 9.000 ευρώ το μήνα» ανέφερε ένας εκ των συνηγόρων του εφοπλιστή.

Μάλιστα, σχολιάζοντας τα κονδύλια που ζητούνται, έκανε λόγο για «εξωπραγματικά ποσά, όπως τα 1500 το μήνα για ρούχα ή τα 5.000 για φύλαξη τους», ενώ αντιπρότεινε την συμμετοχή της Σοφίας Γιαννικοπούλου στη διατροφή των παιδιών, καθώς «διαθέτει ακίνητη περιουσία και μπορεί να εργασθεί».

Το τρελό ποσό που ζητά η πρώην σύζυγος Κούστα για τη διατροφή
Γιάννης Κούστας

Αδελφή Γιαννικοπούλου: «Η Σοφία συντηρεί την οικογένεια με δανεικά»

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η αδελφή της Σοφίας Γιαννικοπούλου, η οποία περιέγραψε τα έξοδα της οικογένειας. «Η μεγάλη κόρη σπουδάζει στη Βοστωνη. Έχει δίδακτρα περίπου 80.000 ευρώ. Το ποσό που ειπώθηκε είναι μόνο για τα δίδακτρα. Το πανεπιστήμιο ζητάει βιβλία και αλλά πράγματα. Το παιδί μου ζήτησε 600 δολάρια για τον εξοπλισμό που χρειάζεται. Επίσης, δεν είναι εσώκλειστο, αλλά και το δωμάτιο της το εξόπλισε η ίδια, δεν είχε έπιπλα. Οι ανάγκες της εκτός πανεπιστημίου είναι περίπου 1.000 ευρώ για ένδυση, φάρμακα, ψυχαγωγία. Η μικρή κόρη είναι στη δευτέρα λυκείου στο Μωραΐτη και ετοιμάζεται εντατικά για πανεπιστήμιο» είπε σχετικά με τα έξοδα των δυο θυγατέρων της αδελφής της.

Η μάρτυρας επιχείρησε να αντικρούσει και τα περί εσόδων της Σοφιας Γιαννικοπούλου από ακίνητα, υποστηρίζοντας ότι τα ακίνητα ανήκουν σε εταιρίες στο όνομα της αδελφής της. «Τα έξοδα των σπιτιών ήταν μεγάλα. Έχουν μεγάλο ΕΝΦΙΑ και δημιουργήθηκαν μεγάλα χρέη στη ΔΕΗ. Τα έχει ενοικιάσει 3.500 και 6.000 ευρώ το καθένα και ξεχρεώνει τα έξοδα της εταιρίας. Έχει νοικιάσει ένα σπίτι με ενοίκιο 4.000 και έχει μια κυρια που βοηθάει 800 ευρώ και 100 ευρώ το μήνα κηπουρός και άλλα 100 ευρώ για το παιδί της πισίνας».

Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε, η αδελφή της για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της οικογένειας «έχει δανειστεί από όλους, από εμένα, τις αδελφές της, τους γαμπρούς της και όλους εκείνους που την ξέρουν».

Πρόεδρος: Ναι αλλά αν θέλει 4.000 ενοίκιο, θέλει αλλά τόσα να ζήσει.

Μάρτυρας: Κοιτάξτε κάνει αγώνα. Τα παιδιά της και η ίδια ζούσαν με ένα τρόπο ζωής συγκεκριμένο. Το δεύτερο χτύπημα ήταν η ένοπλη ληστεία στο σπίτι της Γλυφάδας. Τα παιδιά δεν ήθελαν να μένουν πια στο σπίτι αυτό. Τους λείπει ο πατέρας τους. Θέλουν τη βοήθεια του και ψυχολογικά. Η Αμαλία ήθελε να συναντήσει τον πατέρα της να του πει τι κάνει, αλλά εκείνος αρνείται εδώ και τρία χρόνια.

Πρόεδρος: Ποιοι άνθρωποι της δίνουν τα χρήματα;

Μάρτυρας: Κάνουμε ότι μπορούμε. Της δίνουν πίστωση. Ξέρουν ότι έχουν να κάνουν με άνθρωπο φερέγγυο.

Προεδρος: Ναι, δε μου λέτε ονόματα όμως.

Μάρτυρας: Είμαστε 7 αδελφές. Να σας λέω ονόματα όλων; Όλοι προσπαθούμε. Ο Κούστας είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους. Είναι εφοπλιστής. Όταν ζούσαμε όλοι μαζί ξεραμε ότι έβγαζε 1.000.000 το μήνα.

Δικηγόρος Γιαννικοπούλου: Τα βγάζει ακόμα;

Μάρτυρας: Γιατί όχι; Και στη νέα του ζωή ζει πολυτελώς.

Δικηγόρος: Από την αρχή ήταν εύπορος;

Μάρτυρας: Όχι, μαζί τα έφτιαξαν σιγά σιγά. Ζούσαν σε σπίτι 800 τμ, είχαν προσωπικό, διακοπές με σκάφος, σπίτι στη Νέα Υόρκη που πήγαιναν διακοπές δυο φορές το χρόνο. Σε ένα ταξίδι εκεί, χάλασαν σε δυο ώρες 70.000 σε ψώνια για ρούχα.

Δικηγόρος: Δε μπορεί να δουλέψει η ίδια;

Μάρτυρας: Η αδελφή μου ήταν ηθοποιός πριν τον γνωρίσει. Εκείνος την ερωτεύτηκε και της είπε να αφήσει τη δουλειά της. Μετά εργαζόταν στις επιχειρήσεις του. Τώρα στα 56 της με προβλήματα υγείας να βγει στην πιάτσα για ηθοποιός;

Aston Martin, παπούτσια και ..νύχια

Δικηγορος Κουστα: Χρειάζονται τρία αυτοκίνητα; Πρέπει να κυκλοφορούν με Aston Martin;

Μάρτυρας: Αυτά είχαν πριν, αυτά έχουν και τώρα!

Δημήτρης Δαλακούρας: «Τα ποσά που ζητούνται είναι υπερβολικά. Οι κόρες του ζητούν για να δώσουν στη μητέρα τους. Τα ξέρω τα κορίτσια».

Ο εφοπλιστής, φίλος του Γιάννη Κούστα και νονός της ανήλικης κόρης του, Δημήτρης Δαλακούρας κατέθεσε επίσης στο δικαστήριο, κάνοντας λόγο για υπερβολικές απαιτήσεις.

«Με την Σοφία παντρεύτηκε το 1996. Μετά τον γάμο τους δεν ασχολήθηκε με την υποκριτική. Με τις επιχειρήσεις δεν είχε εμπλοκή. Δεν είχε τη δυνατότητα. Η μεγάλη κόρη σπουδάζει στη Βοστωνη. Στη σελίδα του πανεπιστημίου, λέει τα έξοδα και αναφέρει ότι για ΟΛΑ τα έξοδα είναι 71.000 δολάρια (βιβλία, διαμονή, φοίτηση, σίτιση)» είπε ο μάρτυρας, ενώ αναφέρθηκε και στα δυο παιδιά του Γιάννη Κουστα από τον πρώτο του γάμο, τα οποία σπούδασαν στην Αγγλία.

«Την επιλογή της Αμερικής δεν τη συζήτησαν με τον πατέρα τους. Η άποψή του ήταν να φοιτήσουν στην Αγγλία γιατί είναι άλλο το κόστος, όπως έκαναν και τα αλλά παιδιά του. Εφόσον ήθελε Αμερική η κόρη του, εκείνος το δέχτηκε. Έχει καλύψει όλο το ποσό και τα έξοδα των ταξιδιών» είπε ο μάρτυρας.

Δικηγόρος Κούστα: Ζητούν 1500 ευρώ το μήνα για παπούτσια ρούχα και νύχια. Πως το βλέπετε;

Μάρτυρας: Έχω δυο παιδιά που σπουδάζουν Αμερική. Δεν υπάρχει αυτό τώρα.

Πρόεδρος: Ναι, αλλά άλλη ζωή δεν έχει το παιδί στην Αμερική;

Μάρτυρας: Ζουν στο Πανεπιστήμιο.

Πρόεδρος: Αλλά μπορούν να βγουν δεν είναι κλεισμένα; Βέβαια καλύτερα που πήγαν Αμερική τώρα με το Brexit...

Σοφία Γιαννικοπούλου
Σοφία Γιαννικοπούλου

9.000 ευρώ το μήνα για μια δεκαεξάχρονη

Σχολιάζοντας τα 3.000 ευρώ που αιτούνται τα δυο κορίτσια για ένδυση και καλλωπισμό, ανάφερε ότι γνωρίζει τα παιδιά από μικρά και είναι βέβαιος πως να ζητούν για να τα δίνουν στη μητέρα τους.

Δικηγόρος: Τα 9.000 ευρώ το μήνα δεν φτάνουν σε ένα 16χρονο κορίτσι;

Μάρτυρας: Ε...τώρα τι να πω. Φτάνουν βέβαια. Με 93.000 το χρόνο αφαιρώντας τα δίδακτρα του σχολείου φυσικά και φτάνουν.

Δικηγόρος: Όλη την αγωγή την διαπερνά ένα μήνυμα ότι έτσι έμαθε τις κόρες του να ζουν. Χριστούγεννα στην Κουρσεβέλ, Πάσχα Ντουμπάϊ, ημέρα των Ευχαριστιών στην Αμερική.Αυτήν την εικόνα είχατε κι εσείς;

Μάρτυρας: Ο Γιάννης είχε μεγάλη αγωνία να καταλάβουν την αξία του χρήματος. Να μάθουν να μη σπαταλούν. Τότε δεν τους έδιναν ποτέ χρήματα να ξοδέψουν. Στην Αμερική πήγαιναν συχνά, αλλά με αφορμή επαγγελματικά ταξίδια του Γιάννη.

Δικηγόρος Γιαννικοπούλου: Ήθελε να τους μάθει να μη σπαταλούν; Κι έκανε αναπαράσταση γάμου στη λίμνη Κόμο, όταν αμφισβητούσε το 5ευρω στη διατροφή; Ποια ορθή χρήση χρήματος;

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση, NDP

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η «ΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ» 21 Ιουν 2020 | 10:53

Η Τζούλια Ρόμπερτς είναι το τρίτο πρόσωπο στο διαζύγιο Τζορτζ Κλούνει και Αμάλ;

Πρόσφατα δημοσιεύματα θέλουν την Τζούλια Ρόμπερτς να είναι η "πέτρα του σκανδάλου" στον γάμο του κολλητού της.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 19 Ιουν 2020 | 19:06

Τσιάρας: Το φθινόπωρο η ρύθμιση για τη συνεπιμέλεια των παιδιών μετά το διαζύγιο

Θα προβλέπει φυσική παρουσία και των δύο γονέων στο μεγάλωμα των παιδιών - Τι είπε ο υπουργός για τους κατηγορούμενους σε υποθέσεις λαθρεμπορίας και φοροδιαφυγής.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ 16 Ιουν 2020 | 07:40

"Παγιδευμένος" στην Αμερική ο Άρτσι: Πώς η Μέγκαν μπορεί να τον κρατήσει μακριά από το παλάτι μέχρι τα 18 του

Πώς ο Χάρι θα μπορούσε να δει τον γιο του "παγιδευμένο" στις ΗΠΑ μέχρι τα 18 του, σε περίπτωση διαζυγίου.

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ 14 Ιουν 2020 | 11:06

Τζορτζ Κλούνει - Αμάλ Αλαμουντίν: Ένα βήμα πριν το "χρυσό" διαζύγιο των 500 εκατ. δολ.- Η αιτία για την ένταση στο ζευγάρι

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αιτία στάθηκε το πολιτικό έργο της Aμάλ, το οποίο φαίνεται να έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών τους.

Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΓΟΝΙΩΝ 11 Ιουν 2020 | 10:37
ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΛΛΟΥ... 09 Ιουλ 2020 | 13:01

Μπέτυ Λιβανού: Σε ποια ταινία του Χόλιγουντ της πρότειναν ρόλο αλλά αρνήθηκε - "Δεν με ενδιαφέρει η διεθνής καριέρα "

Η αποκάλυψη της αγαπημένης ηθοποιού, που δεν θυσίασε μια δουλειά που είχε κλείσει στην Ελλάδα για να κάνει διεθνή καριέρα.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ ΤΟΥΣ 09 Ιουλ 2020 | 11:31

Το απειλητικό τελεσίγραφο της Βέφας για την Ελένη Mενεγάκη: Όσα γνωρίζω τα έχω όλα γραμμένα στη βιογραφία μου

Οι αποκαλύψεις που ετοιμάζει για την Ελένη η πρώτη τηλεοπτική μαγείρισσα της ελληνικής τηλεόρασης.

ΜΕΤΑ ΤΟ OVERDOSE ΤΟΥ 2018 09 Ιουλ 2020 | 11:07
ΝΤΥΜΕΝΗ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ 09 Ιουλ 2020 | 10:19

Μόνιμη κάτοικος Άνδρου η Ελένη Μενεγάκη - Ντυμένη στα λευκά, στο αγαπημένο της θερινό σινεμά στη χώρα του νησιού [Εικόνα]

"Οταν ερχόμαστε στην χώρα της Άνδρου ότι έργο και αν παίζει εμείς θα το δούμε στο αγαπημένο cine ΑΛΕΞ"

22 ΧΡΟΝΙΑ 09 Ιουλ 2020 | 09:52

Επέτειος γάμου για Ντόρα Μπακογιάννη και Ισίδωρο Κούβελο - Η τρυφερή αφιέρωση [εικόνα]

Η κ. Μπακογιάννη ανήρτησε μία φωτογραφία με τον σύζυγό της, όπου της κρατά το χέρι και οι δυο τους χαμογελούν.

ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΘΕΙΟΣ 09 Ιουλ 2020 | 09:44

Blast from the past: O Φώτης Σεργουλόπουλος ανέβασε μια σπάνια οικογενειακή φωτογραφία

Κάποιοι παρατήρησαν τη μεγάλη ομοιότητά του με την ανιψιά του Μαρία Σεργουλοπούλου.

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ INSTAGRAM 09 Ιουλ 2020 | 09:23

H Αρετή Θεοχαρίδη και ο Σάββας Πούμπουρας έχουν επέτειο γάμου: Η πρώτη μαζί με την κόρη τους [Εικόνα]

Το ζευγάρι ζει τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής του, χάρις στον ερχομό του πρώτου τους παιδιού.

ΑΝΑΡΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ 09 Ιουλ 2020 | 08:59

Αμαλία Κωστοπούλου: Η πρώτη φωτογραφία στο instagram μετά το σοβαρό τροχαίο στο Λος Άντζελες [Eικόνα]

Η 23χρονη αναρρώνει από το σοβαρό αυτοκινητιστικό που είχε και δείχνει πώς περνάει αυτή την περίοδο.