Την προηγούμενη εβδομάδα συμπληρώθηκαν 67 χρόνια από την ημέρα που η βασίλισσα Ελισάβετ φόρεσε το στέμμα της σε μια μεγαλοπρεπή τελετή, που ήταν η πρώτη που μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση.
Για τη στέψη της πριν από 67 χρόνια, η Ελισάβετ φόρεσε παπούτσια κατάλληλα για μια Βασίλισσα.
![Βασίλισσα Ελισάβετ: Το τρικ στα παπούτσια που φόρεσε την πιο σημαντική μέρα της ζωής της - Ρουμπίνια, αυτοκρατορικό στιλ και ένα μεγάλο μυστικό [Εικόνα]](https://www.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/e2/e2139e0099cb4cbbb05f5c7ca04a400d.jpg?v=1&maxwidth=650&)
Η 27χρονη μέχρι τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ στέφθηκε Βασίλισσα στις 2 Ιουνίου του 1953 στο Αβαείο του Γουέστμινστερ - και το έκανε φορώντας τα πιο περίτεχνα παπούτσια που ήταν στολισμένα σε πραγματικά ρουμπίνια.
Τα κατά παραγγελία παπούτσια, σχεδιασμένα από τον Γάλλο υποδηματοποιό Roger Vivier, ήταν η τέλεια πινελιά στην εξαιρετική βασιλική εμφάνιση της Ελισάβετ σε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής της.
Φορώντας ένα λευκό σατέν φόρεμα με περίπλοκα χρυσά και ασημένια κεντήματα σχεδιασμένο από τον Norman Hartnell, μια μωβ μεταξωτή βελούδινη κάπα, διακοσμημένη με γούνα, κεντημένη με χρυσό ήταν σίγουρα μια στιγμή στην ιστορία της μόδας που έμεινε στην ιστορία.
Στις περισσότερες ιστορικές φωτογραφίες δεν φαίνονται τα παπούτσια της βασίλισσας, τα οποία όμως μπορούμε πλέον να θαυμάσουμε καθώς κυκλοφορούν ξανά στο εμπόριο 67 χρόνια μετά την ημέρα που τα φόρεσε η βασίλισσα.
Κατασκευασμένα από το πιο απαλό χρυσό δέρμα με τακούνια που καλύπτονταν με ρουμπίνια, ο σχεδιασμός τους κρατήθηκε κρυφός μέχρι τη μεγάλη μέρα.
Τα συγκεκριμένα παπούτσια ήταν συνεργασία μεταξύ του Roger Vivier και των Βρετανών υποδηματοποιών Delman Ltd., ήταν εμπνευσμένα από τα παράθυρα του καθεδρικού ναού Chartres στη Γαλλία.
Ο Vivier ενσωμάτωσε ένα μοτίβο fleur-de-lys για να ταιριάξει με το αυτοκρατορικό στέμμα, το οποίο φορούσε η βασίλισσα στην επιστροφή της προς το παλάτι του Μπάκιγχαμ αργότερα εκείνη την ημέρα.

Το κρυμμένο μυστικό
Η βασίλισσα, πριν από λίγα χρόνια αποκάλυψε κάποια περιστατικά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της στέψης της, όπως το πολύ βαρύ στέμμα που νόμιζε ότι θα της σπάσει τον λαιμό, αλλά και την πολύ άβολη άμαξα.
Ωστόσο, φαίνεται ότι η ίδια είχε φροντίσει να μην ζοριστεί στο θέμα των παπουτσιών της, αφού είχε ζητήσει από τον υποδηματοποιό να κάνει μια παρέμβαση.
Να προσθέσει κάτι που η ίδια θεώρησε ότι θα την έκανε να αντέξει αυτή τη δύσκολη μέρα με τις πολλές ώρες ορθοστασίας.
Όπως έγινε γνωστό, η βασίλισσα είχε απαιτήσει τα παπούτσια να έχουν μια αόρατη εσωτερική σόλα, η οποία θα έκανε πολύ άνετα. Φυσικά η πλατφόρμα ενσωματώθηκε με τρόπο ώστε να μην διακρίνεται καθόλου.

Tα παπούτσια με έμπνευση τα βασιλικά υποδήματα
Σήμερα, ο οίκος που δημιούργησε τα παπούτσια της βασίλισσας, έχει δημιουργήσει ένα ζευγάρι με επιρροές από το ιστορικό αυτό παπούτσι.
Ο Gherardo Felloni, σημερινός δημιουργικός διευθυντής του οίκου Roger Vivier δημιούργησε το "Vivier Queen Sandal" το οποίο διατίθεται σε τρία χρώματα, ροζ, μαύρο και χρυσό ενώ η τιμή του ανέρχεται σε 1.790 δολάρια περίπου.
Όσο για τα αυθεντικά παπούτσια της βασίλισσας, η τύχη τους αγνοείται, δεν υπάρχουν πουθενά και δεν εκτίθενται στο μουσείο του παλατιού, όπως όλοι θα περίμεναν.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr