Η Τζένη Μπαλατσινού είναι μία γυναίκα που ψάχνεται και φαίνεται ότι βιώνει πια αλλιώς την καθημερινότητά της. Ζωγραφίζει, επισκευάζει και τροποποιεί τα έπιπλα του σπιτιού της στην Πάτμο αλλά και στην Αθήνα, διαβάζει, απολαμβάνει την ομορφιά της απλότητας, σκαλίζει τον κήπο της, απαθανατίζει τοπία και ηλιοβασιλέματα που τη συγκινούν, βιώνει ώριμα και ουσιαστικά τη μητρότητα με την έλευση του τέταρτου παιδιού της, Παναγιώτη- Αντώνιου και τη συζυγική ζωή με τον Βασίλη Κικίλια.
Πολλές φορές μοιράζεται σκέψεις που αφορούν την ανατροφή των παιδιών και ως μητέρα τεσσάρων παιδιών, σε διαφορετικές ηλικίες, της Αμαλίας, της Αλεξάνδρας, του Μάξιμου και του Παναγιώτη - Αντώνιου φροντίζει να εξελίσσεται συνεχώς, παρέχοντας ό,τι καλύτερο στα παιδιά της.
Από τη νέα της ανάρτηση συμπεραίνουμε ότι είναι πολύ διαχυτική και εκφραστική με τα παιδιά της, αγκαλιάζοντας τα και φιλώντας τα. Ανάρτησε ένα βίντεο με τους ήρωες της Disney, Νταίζη και Ντόλαλντ όπου η πρώτη πλημμυρίζει στα φιλιά τον δεύτερο. "Eγώ το δευτερόλεπτο μου βλέπω τον γιο μου. Μητρική αγάπη", έγραψε στην ανάρτησή της η Τζένη Μπαλατσινού.
Σε άλλη ανάρτησή της, η σύζυγος του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αναδημοσίευσε ένα βίντεο που αναφέρει τους κινδύνουν που ενέχει ένα τηλέφωνο για ένα παιδί, που διαθέτει κάμερα και ίντερνετ, προτείνοντας ως την καλύτερη λύση τη χρύση ενός συμβατικού κινητού τηλεφώνου.