Μία σπάνια φωτογραφία της Χάρις Αλεξίου από τα μαθητικά της χρόνια στο δημοτικό, να τραγουδά πάνω στην καρέκλα, ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram η Ελενα Μακρή-Λυμπέρη.
Σε αυτό το σπάνιο κλικ βλέπουμε το μικρό κορίτσι, το οποίο έμελλε να γίνει μια από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες ερμηνεύτριες.
Γράφει η Έλενα Μακρή-Λυμπέρη: "Το μικρό κορίτσι που τραγουδάει πάνω στην καρέκλα του δημοτικού σχολείου στο Βραχάτι σε μια σχολική εκδήλωση στις αρχές της δεκαετίας του 60, έμελλε να γίνει η τραγουδίστρια με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων στην Ελλάδα. Ξεκινώντας από το 1970 η Χάρις Αλεξίου κυκλοφόρησε περισσότερους από 30 προσωπικούς δίσκους και συνεργάστηκε με όλους τους μεγάλους συνθέτες της Ελληνικής μουσικής. Η φωνή της ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας και αγαπήθηκε από τη Γαλλία και το Ισραήλ μέχρι και στην Ιαπωνία. Την περασμένη χρονιά ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει τις ζωντανές εμφανίσεις καθώς όπως συγκινητικά είπε, "η φωνή μου δεν με ακούει πια". Ο Μάνος Χατζιδάκις είχε δηλώσει για εκείνη: "Η Αλεξίου είναι πολύ μεγάλη καλλιτέχνις και οπωσδήποτε είχε τη θέση της σ’ αυτό το χώρο. Μου θυμίζει την Μπάρμπρα Στρέιζαντ, δεν είναι ντόπια υπόθεση"".
Η σπάνια φωτογραφία της Χάρις Αλεξίου:
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr